yoğurt suyu

skilful

Yeni Üye
arkaaşlar bu akşam yemek yerken 2500 gr'lık yoğurtun kapağını açtığımda yoğurtun yarısı kaldığını ve ortasında baya bir su olduğunu gördüm.evdede hamburger menülerinde kolaları içtiğimiz kamıştan bir tane vardı aldım ve yoğurtun o suyu fazla olduğu orta yerine koydum ve bir içicek gibi içmeye başladım bildiğiniz yaran gibide geliyodu suyu arada bir özüde geliyo tabi ağzınıa. sorum şu yoğurttaki besin değerlerini bu şekilde vücuduma alabilirmiyim yani yoğurtu normal olarak yemekle bu şekilde yemek arasında bir fark varmı besin değerleri açısından
 
Son düzenleme:
Yoğurdun kapağının üstünde yazan değerler yoğurdun herşeyiyle birlikte hesaplanmıştır.

O dediğin çıkan suda yararlı besinler var.

Aslında dökmek hata olur, yoğurtla birlikte yemek en faydalısı.

Sadece o çıkan suyu içmek de olmaz.

Hepsini afiyetle yemek en güzeli:)
 
Yoğurt suyu vitamin ve mineral açısından son derrce zengin ve yararlıdır.
Özellikle kas gelişiminde önemli rol oynayan B2 vitamini kaynağıdır.
Bu konuda şu linki inceleyebilirsiniz:
http://www.ntvmsnbc.com/news/307089.asp


Yoğurt aldığınızda kutunun üzerinde yazan besin değerleri büyük oranda yoğurdun katı kısmına aittir.
Yoğurt suyunda bu değerlerrin vitamin ve mineral kısımları büyük oranda bulunur, protein ve karbonhidrat bu sıvıda yoktur.

Yani yoğurt suyu yoğurdun alternatifi değildir.
Yoğurt da b2 vitamini zenginliği açısından aynı hacimdeki yoğurt suyunun alternatifi olamaz.
 
o zaman yoğurdu normal yiyicez ama suyunuda atmıyıcaz birlikte yiyicez:)
Aynen öyle.
Suyunu atmak büyük israf.

Ayrıca yoğurt suyu düzenli tüketildiğinde yağ yakımına olumlu etki ediyormuş.
Bunu bir yerlerden okumuştum.
Bu iddiamın detaylarına internette arama yaparak ulaşabilirsiniz.
Çok memnun olurum sonuçlarınızı da paylaşırsanız.
 
internetten küçük çaplı bir araştırma yaptım ve yoğurt suyununda yoğurt kadar faydalı olduğunu gördüm.en azından çöpe atılmamasını gördüm buyrun yazıyı okuyun.

Yoğurt suyu vitamin deposu

Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitaminin sağlık açısından son derece yararlı olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim görevlisi Dr. Nurten Budak, yoğurdun görünümü ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Dr. Budak, "Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren B2 vitaminidir. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece yararlı olan bu vitamin de boşa gitmektedir. Bu nedenle yoğurt suyu kesinlikle dökülmemelidir. Yoğurdun suyunun mutlaka dökülmesi gerekiyorsa, süzülüp, yemeklere katılmalıdır'' dedi.
B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, "B2, Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki
--------------------------
protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların
--------------------------------------------------------------------------------
kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar
-------------------------------
sağlar'' dedi.

Kola yerine ayran

Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve
------------------------------------
B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının
-------------------------------------------
azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir''

altını çizdiğim yerler göze çarpıcı geliyor

Kaynak : Milliyet
 
Evet, düşündüğüm gibi yağ yakımını kolaylaştırıcı etkisi B2 vitamininin işlevi ile alakalı.

Yazıda belirtilmiş zaten.
B2 vitamini karbonhidrat ve yağ metabolizmasına etki ederek bu moleküllerin vücut tarafından enerji harcanan faaliyetlerde kullanılmasını kolaylaştırıyor ve yağ olarak birikmesinin dolaylı olarak bir ölçüde önüne geçiyor.
 
katı yerken bu suyu kullanmasamda ayran yaparken birçoğudan istifade ediyorum ..
hatta geçen yaz günde 1lt kadar ayran içerdim..süt gibi değil..tamamen mide ve sindirim sistemi dostu..eminim bu suyunda sindirim dostu olmasında önemi vardır..
 
Yoğurt suyu vitamin ve mineral açısından son derrce zengin ve yararlıdır.
Özellikle kas gelişiminde önemli rol oynayan B2 vitamini kaynağıdır.
Bu konuda şu linki inceleyebilirsiniz:
http://www.ntvmsnbc.com/news/307089.asp


Yoğurt aldığınızda kutunun üzerinde yazan besin değerleri büyük oranda yoğurdun katı kısmına aittir.
Yoğurt suyunda bu değerlerrin vitamin ve mineral kısımları büyük oranda bulunur, protein ve karbonhidrat bu sıvıda yoktur.

Yani yoğurt suyu yoğurdun alternatifi değildir.
Yoğurt da b2 vitamini zenginliği açısından aynı hacimdeki yoğurt suyunun alternatifi olamaz.

Yoğurt suyunda protein ve karbonhidrat yoktur denemez kesinlikle vardır.
Ayrıca, eğer kutunun üzerinde yazan besin değerleri büyük oranda yoğurdun katı kısmında ait olsa: 100 g kuru maddede protein %30 gibi ifade etmesi gerekir, kutunun üstüde yazan 100 g yoğurdu tanımlar.
 
Yoğurt suyunda protein ve karbonhidrat yoktur denemez kesinlikle vardır.
Ayrıca, eğer kutunun üzerinde yazan besin değerleri büyük oranda yoğurdun katı kısmında ait olsa: 100 g kuru maddede protein %30 gibi ifade etmesi gerekir, kutunun üstüde yazan 100 g yoğurdu tanımlar.
Ancak yoğurt suyu alındığında kalan madde kuru madde değildir.
Yoğurdun katı kısmıdır.
Ve bu kısım da tabi ki büyük oranda su içerir.
Kuru madde sizin de çok iyi bildiğiniz gibi çok daha başka bir kavramdır.

Yoğurt suyunda varolduğunu söylediğiniz karbonhidrat ve proteinin ihmal edilebilir düzeyde olduğunu düşünüyorum.
Çok daha detaylı bilgileriniz veya materyalleriniz varsa forumla paylaşmanız bizi memnun eder.
 
link: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=MImg&_imagekey=B6T7C-4KV4MN3-2-P&_cdi=5055&_user=691224&_orig=search&_coverDate=12%2F31%2F2006&_sk=999839987&view=c&wchp=dGLzVlz-zSkWA&md5=c85419258e766f4e1c91161937317873&ie=/sdarticle.pdf

Verdiğim link eğer açarsa oradanda okuyabilirsiniz ama ben oradan akyarabilirim.

Yoğurt suyunun (yogurt whey) protein miktarı % 0.6-0.7 arasında değiştiğini ifade etmişlerdir.
Kuru Madde konusuna gelince katı kısmı diye bir ifadenin yanlış olduğunu vurgulamak istemiştim.
 
yoğurt suyundan muhteşem ayran oluyor herkese tavsiye ederim
özellikle ayran yaparken yoğurda musluk suyu değil yoğurdun birikmiş yeşilimsi suyunu katıyorum
bunun beslenmenizede olumlu etkisi olacaktır
günümüzde herşeyi şekerli içeceklerle yer olmuşuz
bence ayranı unutmayalım her fırsatta hatırlatmak istememin sebebide budur
 
Merhaba yoğurdunuzu evde mayalayıp yerseniz faydalı olacaktır aksi taktirde market yoğurtlarından uzak durun ben her spordan sonra evde mayaladığım yoğurdun suyunu içiyorum
tıpkı iksir gibi çok sağlıklı
 
Back
Yukarı