Yeterli Protein miktarı

Merhaba,
Forumda yeniyim ve ilk açmış olduğum konu yanlışım var ise affola.Spora başlayalı 1 ay'a yakın bir süre olacak ve fiziksel özelliğim 1,84 boy ve 81,5 kiloyum.Spor salonuna yazılırken ölçümlerde yağ oranım yüzde 14 çıktı ancak bacak ve bel bölgesi vucuda göre biraz daha yağlı.Benim asıl sorum hocamın verdiği programı noktasına kadar yapıyorum ancak almam gereken protein miktarını 81,5 x 1.6 olarak hesap ediyorum ama alamıyorum.Spordan sonra protein tozu kullanıyorum ve sonrasın da sabah aç karnına içmeli miyim yada sabah herbalife gibi düşük kalori yüksek protein içeren öğün shakeleri kullanmalı mıyım ? Konu hakkında destek olursanız sevinirim , çok araştırmama rağmen el ile tutulur bir liste yapamadım kendime.

Kilo x 1.5-2.0 değil , kas kütlesi x 1.5-2.0 ideal . Elinizden geldiği kadar YEMEK yiyin yemeğin yerine besin desteklerini tercih etmeyin, eksik kalırsa besin destekleriyle tamamlayın. Eğer IF 'e benzer bir diyetin yok ise spordan sonra protein tozu içmene gerek yok.

Eğer "hiç bir şekilde proteini gene yetiştiremiyorum kaslarım hiç gelişmeyecek" deyip sakın sporu bırakma, sen Progressive Overload'ı sağladığın sürece gelişim olacaktır.

Despanın dedigi gibi ben bu işe başlarken hep kilo x 1-5-2 protein tarzında bilgiler gördüm şimdi 2 aylık sporcuyum ve bu olayın kas kütlesi ile alakalı oldugunu çözümledim
yani 70 kilo bir insan hayatında spor ile ugraşmamış biri günlük protein ihtiyacı 140 veya 120 olmak zorunda degil illaki vücuttaki kas kütlesinin üstüne koymak için protein lazım
seni ele alırsak 82 kilosun ve 1 aylık bir vücut geliştirmecisin günlük proteini 100 bile alsan biyere kadar gelişrsin oyüzden takılma protein için sana yardımcı shake söliyim
75-100 gram yulaf
1 muz
1 kaşık fıstık ezmesi
350-400 gram süt
ben peynir sevmedigimden tadını nasıl etki eder blmiyorum Lor peynir de koyabilrsin
bu shakein yanına en az 2 yumurtada eklersen seni gayet iyi taşır

protein konusunda senin kullandıgın normal protein tozu sanırsam ben whey kullanıyorum spor sonrası için , öğünü aksattıgın zamanlarda proteini kullanabilrsin tabi sonrasında
öğünüde alman lazım sadece protein tozuyla olcak iş degil ve yeni oldugun içinde günlük 1 doz yeticektir.

Despanın dedigi gibi ben bu işe başlarken hep kilo x 1-5-2 protein tarzında bilgiler gördüm şimdi 2 aylık sporcuyum ve bu olayın kas kütlesi ile alakalı oldugunu çözümledim
yani 70 kilo bir insan hayatında spor ile ugraşmamış biri günlük protein ihtiyacı 140 veya 120 olmak zorunda degil illaki vücuttaki kas kütlesinin üstüne koymak için protein lazım
seni ele alırsak 82 kilosun ve 1 aylık bir vücut geliştirmecisin günlük proteini 100 bile alsan biyere kadar gelişrsin oyüzden takılma protein için sana yardımcı shake söliyim
75-100 gram yulaf
1 muz
1 kaşık fıstık ezmesi
350-400 gram süt
ben peynir sevmedigimden tadını nasıl etki eder blmiyorum Lor peynir de koyabilrsin
bu shakein yanına en az 2 yumurtada eklersen seni gayet iyi taşır

protein konusunda senin kullandıgın normal protein tozu sanırsam ben whey kullanıyorum spor sonrası için , öğünü aksattıgın zamanlarda proteini kullanabilrsin tabi sonrasında
öğünüde alman lazım sadece protein tozuyla olcak iş degil ve yeni oldugun içinde günlük 1 doz yeticektir.

Isolate Premium protein tozu kullanıyorum.Spordan sonra bir porsiyon şeklinde oda 26-27 gr proteine geliyor.Günlük normal besinlerden aldığımı sayarsak kahvaltı gevreği , süt , yoğurt gün içinde alınan ortalama 50 gr ve civarı bir miktar yapıyor günlük almış olduğum.Bu söylemiş olduğun shake'i hangi öğün için kullanmalıyım ?

bu shake sabah için gün içinde hayvansal protein de alman gerekiyor en azından 1 öğününde spordan önce veya sonra şeklinde.

Konuyu bende takip ediyorum yorumların gelmesi benim için iyi olur.Boy kilo ve antreman geçmişimiz aynı bu yüzden yorumları bekliyorum :)

rakamlara aşırı takılmaya gerek yok,esas anabolik etkisi olan kalori.gerekli kaloriyi alıyorsanız vücut ağırlığı ya da kas kütlesi,1,5 ya da 2 hepsi iş görecektir.benim ölçüm genelde kas kütlesi x1,5un altına düşmemek,ama genelde vücut ağırlığı x1,5da dolaşıyorum.kilo verirken daha önemli bir hal alıyor protein tüketimi,kilo alırken daha geniş davranabilirsiniz bu konuda.ayrıca karbonhidrat ağırlıklı besinlerdeki proteinleri de(bitkisel proteini saymayın tezine aykırı)tükettiğiniz protein miktarına ekleyin,bu hatayı yapmayın.

Back
Yukarı