Yer Fıstığındaki Protein

Her gün 1-2 kaşık yemek özellikle kahvaltıda güne iyi başlamaya yardımcı oluyor.Kendim uzun süredir kullanıyorum güzel enerji artırıyor

ya abi nekadar öylesine yazmak için yazan insan kaynıyo ya fıstıktan gelen kalori kötü bir kalori degilki ve hepsini gectim adam 45gr yag var degmez diyo bitkisel yag bu arkadaslar kullanımının zararı olmaz hiç bir sekilde aksine son gaz yararı olur.

Vücuda kuvvet ve enerji veren yer fıstığı kalbi koruyor. Ayrıca yorgunluğu gidererek, cinsel gücü artırıyor Protein, yağ ve E vitamini açısından zengin bir besin olan fıstıkta B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri de bulunuyor bulunmaz nimet gibi

Merhaba arkadaşlar, bugün markette hangi besinlerde ne kadar protein olduğunu görmek için dolandım biraz. Yer fıstığı dikkatimi çekti. Tadımın yer fıstığındaki besin değerlerini yazıyorum; (100 ggramında)

Enerji: 562
Protein: 25,25
Toplam yağ: 45,8
Doymamış yağ: 36,49
Doymuş yağ: 9.08
Kolesterol: 0
Karbonhidrat: 12.15
Diyet lif: 12.34

Protein tozu alacak bütçem olmadığı için bu tarz yollarla protein ihtiyacımı gidermek istiyorum. Peynir, yumurta, et ürünleri de tüketmeye çalışıyorum tabi.

Sormak istediğim soru şu; Bu yer fıstından yesem, mesela her gün 50 gram veya daha az, nasıl bir faydası-zararı olur sizce.? Protein ihtiyacımı karşılayım derken yağ artmasın!
Sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar? Ya da ne önerebilirsiniz?
[DOUBLEPOST=1522929078][/DOUBLEPOST]Fistigin fazlası zararsa ezmesi de zararlı olabilir. Fıstığın aşırı tüketimi icinde bulunan bilmem ne maddesi yüzünden prostat kanserine yol actigini soylemisti. (Dr. Builder)

Kişiden kişiye göre değişir fakat ben nereden baksan 2-3 günde bir 2-3 kilodan fazla fıstık tüketiyorumdur. Yağ oranım %15-18 arası spor yapmıyordum en ufak bir yağlanma görmedim. Tabi herkesin metabolizması veya genetiği farklıdır ama içinde barındırdığı kaliteli yağlardan tüketmede fayda var. Ayrıca fıstık ezmesini hazır almak yerine kendiniz yapsanız hem içindekileri bilirsiniz hem de sağlıklı olur. Ve kilo vermek için beslenme programından yağları tamamen çıkarmak düşüncesini terk edin artık (bazı durumlar dışında genele hitap ediyorum). Vücudun yağlara da ihtiyacı var.

Toz alacak param yok demişsinde yahu bu tozlar mucize mi bir ölçeğinde 23-25 gr protein var maliyeti 4-5 liraya geliyor.Neden toz almak zorunda hissediyorsun kendini toz fiyatları uçmuş gitmiş aylık 10-12 kilo tavuk alsan 200 lira bile tutmaz idman günleri yarım kilo yesen yanına diğer yiyecekler ile 150 gram protein alırsın yetmiyor mu bu kadar protein.Millet tutturmuş toz da toz

He tavuk alacak para da yoksa kas gelişimini unut salonda boşa zaman harcama açık havada koş yağları yak fit ol bedava bunu yapmak.Aylık min 250-300 lira beslenmeye harcayamıyorsanız vücut geliştirme size göre değil

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı