Yeni Jenerasyonun Müzik Anlayışı

Hocam sözlerde sanat krıntısı olsa içimiz yanmaz adam diyor ki aşkımı dağlara yazdım klibin başında bir duvarda yazılı olan tuğba ismi ve bir kalp gözümüze çarpıyor

arabesk rap benim de nefret ettiğim bir müzik türü.
ancak sanat ucu açık bir mevzu biraz. şu sanatçıdır, şu değildir göreceli bir durum.
bu yüzden müzik zevki,tercihi eleştirilecek bir şey değil.

Lady.V.Vivien, haklısın müzik tercihi eleştirilebilecek bir şey değil.
Ama konu müzikse bu dediğin geçerli, bu gençlerin yazdığı söylediği şeyler ne müzik ne de sanat bunlara müzikle ilgili bir yakıştırma yapılacak olsa ancak "kanserleşmiş müzik" demek uygun olur..

Aksini iddia etmek bir Müzeyyen Senar'a, Cem Karaca'ya, Barış Manço'ya, Ajda Pekkan'a, Orhan Gencebay'a, Tarkan'a ve diğer sanat insanlarına doğrudan hakaret etmek olur..

Kesinlikle bu tarz şeyler bir müzik değil, bir eğlence hatta oyun gibi bir şey. Bir saniye bile dinlenebilecek tarzdan şeyler değil.

Türk müziğine gelince, gerçekten kaliteli müzik çok nadir yapılmakta ve bu da ben ve benim gibileri yabancı müziğe çekmekte. Bir Led Zeppelin bir Black Sabbath gibi gruplar kaliteli müzik yaparak dikkatimizi çekmekte ve gençliğin bu müziklerle beyninin yıkandığı tamamen saçmalık. Bir şeye müzik diyebilmek için o şeyde bir alın teri, bir uğraşın olması gerekir. Bilgisayarın tuşlarıyla yapılan şey bir müzik değil bir oyundur.

Tabi ki yıkanıyor beyinleri:) Amerika'da özellikle çocukların üstüne oynanıyor hep. Justin bieber denen ibibik nerden çıktı sanıyorsun? 14-15 yaşında Amerika'da meşhur ediliyorlar. Miley cyrus 16 yaşında, Jonas brothers denen apaçiler, one direction hatta işin b.kunu çıkararak 6 yaşındaki çocuğa rap şarkı söyletip erotik klip çektiler ara bak gör:)

Ülkeye gelirsek de durum çok farksız değil dj bilmem ne asi bilmem ne bi de hayranları oluyor böyle gırtlaklayıp boğmak geliyor insanın içinden. Zaten bu ülkede iyi sanatçıya hiç bi zaman değer verilmedi İsmail YK cd leri satış rekoru kıra, youtube'da en çok izlenen video Ajdar'dır. Megastarımız Tarkan, Serdar Ortaç'tır:) Allah aşkına megastar diyoruz Tarkan diyoruz Tarkan'ın kaliteli müziklerini söyler misiniz? Serdar Ortaç'ın şarkıları da vasat. Yazdan yaza 1-2 şarkı yapar onlarda alışkanlıktan hit olur hep. Türkiye'de çok kaliteli müzik yapıyor denebilecek ve değeri kesinlikle bilinmeyen tek sanatçı TEOMAN'dır. O da müziği bıraktı lanet olsun.

Tarkan Türk Sanat Müziği okumuş bir insandır Müzeyyen Senar başarılı bulmuştur düet bile yapmıştır onunla eski şarkıları güzel kış güneşi unutmamalı inci tanem gibi avrupada çok tanınıyor gerçekten Teomanda başarılıdır ama Yavuz Çetin gerçekten mükemmel bir müzisyendi ama değeri bilinmedi Serdar Ortaç konusunda katılıyorum onu Tarkanla bir tutman yalnış olmuş tabiki en beğendiğim sanatçı Müzeyyen Senardır onun gibisi yok bence şarkıları harika seside

ben sadece ama sadece beste dinlerim ama bazen çok hoşuma giden yabancı pop şarkılar oluyor onları dinliyorum.örnek :Natasha Bedingfield - Unwritten

Bizim buralarda apaci diye tabir ettiğimiz serserilerden çok var.onlar da sürekli arabesk rap dinliyorlar işin kötü tarafı ellerine müzik kutusu alıyorlar sesinide iyice açıyorlar çarşının ortasında sanki niğde bunlarınmiş gibi geziyorlar.bazılarıda arabalarda felan dinliyorlar rezillik resmen tamam kendin bunları dinliyorsun birşey diyemem ama ne diye millete eziyet ediyon.eskiden sadece arabesk dinlerlerdi onları arar oldum resmen :)

Tabi ki yıkanıyor beyinleri:) Amerika'da özellikle çocukların üstüne oynanıyor hep. Justin bieber denen ibibik nerden çıktı sanıyorsun? 14-15 yaşında Amerika'da meşhur ediliyorlar. Miley cyrus 16 yaşında, Jonas brothers denen apaçiler, one direction hatta işin b.kunu çıkararak 6 yaşındaki çocuğa rap şarkı söyletip erotik klip çektiler ara bak gör:)

Ülkeye gelirsek de durum çok farksız değil dj bilmem ne asi bilmem ne bi de hayranları oluyor böyle gırtlaklayıp boğmak geliyor insanın içinden. Zaten bu ülkede iyi sanatçıya hiç bi zaman değer verilmedi İsmail YK cd leri satış rekoru kıra, youtube'da en çok izlenen video Ajdar'dır. Megastarımız Tarkan, Serdar Ortaç'tır:) Allah aşkına megastar diyoruz Tarkan diyoruz Tarkan'ın kaliteli müziklerini söyler misiniz? Serdar Ortaç'ın şarkıları da vasat. Yazdan yaza 1-2 şarkı yapar onlarda alışkanlıktan hit olur hep. Türkiye'de çok kaliteli müzik yapıyor denebilecek ve değeri kesinlikle bilinmeyen tek sanatçı TEOMAN'dır. O da müziği bıraktı lanet olsun.

Bence yeni dönemde değeri bilinmeyen şarkıcı Sıla'dır. Canlı performansıda çok iyi albümlerinde ki şarkılarda çok iyi. Klipleride diğer şarkıcılar gibi saçma sapan olmuyor.

Genelde gençler şu şekilde tanımlanıyor;
1-Arabesk repçiler(Apaçiler olarak tanımlıyorum)
2-Türkçeci popcular,rockcular(Sadece Türk müziği dinleyenler)
3-Yabancı Müzikçiler(Directionerlar,Belieberlar,Animalslar,KatyCatlar,Selenatorler....) Ben bu guruptayım.Sadece Ke$ha dinlerim yani Animals:D
4-Kültürel müzikçiler(Özgün olan İstanbul dışındakiler)
5-Klasik müzikçiler(Genelde inek öğrenciler dinlerler) Ama klasik müziği severim...
Ben bu şekilde tanımlıyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:52 ----------

bu gıcıklar bizim burada oturuyolar dövmek geliyor bazen içimden :D sivaslı olduğumdan utanır oldum

Bende Sivaslıyım Ama İstanbulda oturuyorum.Sivasta o apaçilerden çok var mı?

yine çok bilinmeyen ama sesi ve şarkıları çok kaliteli olan Ayşen diye bir müzisyen vardı 90lı yıllarda 2 albüm yaptı sonra kayboldu maalesef birde Koray Candemir çok iyi sesi olan müzisyendir özellikle sade isimli albümü harikaydı maalesef çok kaliteli albüm olmasına rağmen satışı az oldu

Türk gençliği ve insanı ( bazı farkındalığı olanlar hariç) arıza diyebilirim. Tuhaf davranışlar , abartılı duygular,hareketler , vs vs . Normal bir genç bulmak zorlaştı. Gençlerin geniyle oynandı sanki .

neden bunları diyorum ? Kız kardeşim aynı onlar gibi. Onu ve arkadaşlarını bildiğim için(çevresi iyi) bu kanıya varabildim.

İnanmayanlar olursa Denizli'ye gelip Çınardaki apaçileri izleyebilir

Bu olay bir jenerasyon sorunu değil. Böyle şeyler dinleyenlerin ezici çoğunluğu doğu kökenli ergenler. Bakın burada ırkçılık yapmıyorum peşin peşin belirteyim. Her hangi bir müzik kültürü oluşmamış hatta irite edici giyimleriyle ve abuk saç kesimleriyle köyünden yeni geldiği şehirlerin kültürlerine bile adapte olamamış kişilerden nasıl müzikler dinlemelerini beklersiniz ki?

Her tarafta bol bol bunlardan mevcut hatta artık normal insan göremiyorum desem yeridir.Giyimlerine bile yansıyor.Sokağa çıkıyorum apaçilerden geçilmiyo,sahile iniyorum justin bieber kılıklı herifler dolaşıyo.Sırf havalı olmak uğruna(nasıl oluyorsa artık) yabancı müzik dinleyen ergenleri unutmayalım.Açıp bir Selda Bağcan dinlediğinde anormal olan senmişsin gibi tavırları yok mu al eline çekici kafasına kafasına.

Back
Yukarı