Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok teşekkür ederim SCHWARZXXL evet benimkilerde steroidlerle karıştırıyor gıda desteği diyincede haklı olarak düzgün beslen programını aksatma zaten istediğin olur diyince bana da verecek bir cevap kalmıyor haliyle :) olsun bu seferlik kullanırız bi dahakine alışırlar :)

arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıl boyunca kick boks yaptım ve aynı zaman da ağırlık çalıştım bir spor alt yapım var yani
ancak sprou bırakmak zorunda kaldım yaklaşık 1 yıl ara verdim bu arada 24 kg aldım...
şimdi tekrar ağırlık çalışmaya başladım benim karnitin kullanmak için yine de 3 ay beklememe gerek var mı acaba

Arkadaşlar merhaba,

Ben daha önce değişik zamanlarda yaklaşık 4 ay vg yaptım (2009 yılında 2 ay, 2011 yılında 2 ay). Özellikle 2011 yılında bana göre önemli bir gelişme kaydettim kilo bakımından. (başladığımda 56 kiloydum, bıraktığımda 61 kiloydum.)

Şimdi yaklaşık 3 haftadir evde 5kg.lik dambıllar ile çalışıyorum fakat gerek evde yer sıkışıklığı olmasından gerekse de motivasyon düşüklüğü sebebiyle spor salonuna yazılmaya karar verdim.

Çalışma durumumdan dolayı da gerekli olan proteinleri yeterince alamıyorum. Özellikle sabah- öğlen ve öğlen-akşam öğünleri arasında besin almıyorum. Öyle hergün de et - tavuk - yumurta yiyemiyorum haliyle. Beslenme alışkanlığım genellikle karbonhidratlar üzerine (makarna - ekmek vs.) Bu nedenle spor salonunda düzenli olarak çalışmaya başladığım zaman protein tozu kullanmayı düşünüyorum (O.N. %100 whey protein).
- Sizce düzenli olarak çalışmaya başladığımda protein tozu almaya gerek var mıdır?
- Protein tozu ile hangi supplement kullanılabilir? Ben şahsen ya amino asit (O.N. Superior Amino 2222 Tabs, Universal Nutrition Amino 2700, Gaspari Nutrition AminoMax 8000 ürünlerinden biri) ya da enerji arttırıcı (Gaspari Nutrition Superpump 250, BSN N.O Xplode AVPT 2,25 lb ürünlerinden biri) almayı planlıyorum ama hangisini alacağım konusunda tereddütlerim var. Sizce amino asit ürünü mü yoksa enerji arttırıcı ürün mü almalıyım?

Değerli görüsleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba.bu spora başlayalı 2 ay oldu.fakat idmanlarda kendimi yetersiz görüyorum.yediklerime dikkat ediyorum bu konuda araştırma yaptım fakat çok fazla bir değişim olmadı.bende BSN NO.Xplode supp tini araştırdım ama aklımda hala erkendmi diye bir soru var sizinde görüşlerinizi almak istiyorum saygılar...(bu arada 1,82 boyundayım ve 79 kiloyum.)

merhaba.bu spora başlayalı 2 ay oldu.fakat idmanlarda kendimi yetersiz görüyorum.yediklerime dikkat ediyorum bu konuda araştırma yaptım fakat çok fazla bir değişim olmadı.bende BSN NO.Xplode supp tini araştırdım ama aklımda hala erkendmi diye bir soru var sizinde görüşlerinizi almak istiyorum saygılar...(bu arada 1,82 boyundayım ve 79 kiloyum.)

Nox ürün yerine protein tozu kullanabilirsin.

flexor su sozlerıne ;

İleriki zamanlarda 3. aydan sonra artık standart proğramlar aşılmış adeleler gelişimini tamamlamış hoca çalışkan bölge ile tembel bölgeyi tespit etmiş çalışkan bölgeyi yerinde tutarken tembel bölgeyi tamamlayıcı proğram yazmış kısacası size biraz yüklenmeye başlamıştır..

cunkı bızım salondakı hocanın adam akıllı bır sey ıle ılgılendıgı yok adam varsa yoksa karı kıza muhabbet yapsın onlarla koussun falan fılan baslarda sizin yeni başlayanlara verdiğiniz gibi program verdi ama sonra 2. ya girerken bi sürü hareket ekleyip setleri arttırdı falan filan başka bisi yapmadı ne vucuduma baktı ne calısmalarımı takıp ettı adam sadece kagıt ustundekı olan calısmayı arttırdı bende sizin 1.2.3. ay programlarınızdan 3. aydan dvm etmeyi dusunuyorum ama onckeı programım farklı oldugu ıcın sorun olurmu sızın 1. ay programınızdan mı baslamak laım bi bilgilendirirseniz cok sevinirim..

dedıgım programınızda sunlar

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodybuldinge-yeni-ba-layanlar-1-t12394.html

Hocam ben antreman öncesi ve yatarken ON whey kullanıyorum.Anreman sonrası ve sabah kalkınca genrisenin PCV complex ürününü kullanıyorum.Genrise karışımı baya karışık ürün hakkında ne düşünüyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim.

Boy 180 kilo 67yum.Vgyi aralıklarla devam ettim şuan salona başlayalı 3 ay oldu.şuan bulk dönemindeyim.Gün içerisinde karbonidrat alıyorum ama protein almakta sıkıntı çekebiliyorum okulda başlayınca yeterli beslenemiyeceğim.Hoca sni pro whey öneriyor bu iyi midir? siz hangi protein tozunu önerirsiniz? ve bunun yanında ne tavsiye edersiniz? (marka belirtirseniz sevinirim)

Bu sporu daha önce yapmıştım 2 ay önce tekrardan başladım.Vücudum artık alıştı ve supplement almak istiyorum.Şuan bulk dönemindeyim protein tozu mu önerirsniz yoksa amino asitmi yada 2sini beraber alsam nasıl olur?(weiner almayı düşünmüyorum karbonhidrat alımında sıkıntı yok)
boy 179
kilo 67

hocam kolay gelsin
1.75 boy 80 kg yum.spora başladım.daha önce aralıklarla devam etmiştim. antremanları işim gereği sabah yapıyorum (8:30 da) kahvaltı alışkanlığım olmadığı için spora aç karnına gidiyorum. şu anda kilo verme programı uyguluyorum. antreman esnasında veya sonrasında herhangi bir supplament veya protein tozu vb almam gerekirmi?

salon hocası almana gerek yok dedi sadece kahvaltı yapıp gelmelisin diyor ancak kahvaltı alışkanlığım yok ve uyanır uyanmaz bişeyler yiyemiyorum.

bi makalede aç karnına yapılan sporun yağ yakmadığını kasları erittiğini okumuşdum bana ne önerirsiniz? çok teşekürler

Merhaba,
34 yaşındayım, boy 177 kilo 67
Amacım kilo almak ve fit olmak.
Bel ve karında bölgesel yağlanma olduğundan 2 aya yakındır diet uyguladım 71 den 67 kiloya düştüm çok kas kaybetmedim bir miktar daha yağ kaldı.

evde de kısmen ağırlık çalışıyordum kardiyo da şart olduğundan spor salonuna başladım.
2 hafta kardiyo sonra ağırlık çalışmaları başlayacak.
ağırlık çalışmalarıyla birlikte kilo almaya yönelik beslenme programı yapmalıyım ve kardiyo + ağırlık çalışmayı düşünüyorum. Bu dönemde kalan yağlardan kurtulurum umarım.

çalışan biri olarak akşamları yemek yiyip salona gitmek zor.
ara öğünler için protein bar kullanmayı düşünüyorum. 15 + 15 = 2 ara öğünde 30 gram mesela.

spora gitmeden önce de whey protein içip spordan sonra hafif bir yemek yesem yanlış mı olur?

günlük kalorimi belli aralıklarla artırmak niyetindeyim yaptığım sporun yogunluğuna göre bir ayarlama yapabiliim.

çalışan biri için sizce en uygun beslenme ve çalışma şekli nasıl olmalı?
yeni başlayanlara hemen ek besin almaları pek önerilmiyor nasıl dengeli kullanabilirim.

sitede genel bilgiler çok fazla ancak tamamen bana uygun olan modele karar veremedim.
önerisi olan herkese şimdiden teşekkürler

Merhabalar hocam,benim boy 1.74, kilo 63, yaş 22 ve vücut geliştirme için bi salona gitmek istiyorum.kilomun yeterli gibi durmasına rağmen çok zayıf gösteriyorum ve antrenmana protein tozu vs. gibi ürünlerle takviye yaparak başlamak istiyorum.Metabolizmam çok hızlı çünkü biliyorum harcadığım kalorileri fazlasıyla yerine koymazsam 1 hafta içinde 10 kilo veririm.
+Size sormak istediğim hangi marka ne çeşid bi ürün kullanmam gerekiyor..

Merhabalar hocam,benim boy 1.74, kilo 63, yaş 22 ve vücut geliştirme için bi salona gitmek istiyorum.kilomun yeterli gibi durmasına rağmen çok zayıf gösteriyorum ve antrenmana protein tozu vs. gibi ürünlerle takviye yaparak başlamak istiyorum.Metabolizmam çok hızlı çünkü biliyorum harcadığım kalorileri fazlasıyla yerine koymazsam 1 hafta içinde 10 kilo veririm.
+Size sormak istediğim hangi marka ne çeşid bi ürün kullanmam gerekiyor..

gainer kullan sen

benimde soruma cevap verirseniz sevinirim protein+gainer alacağım bunun için hardline%100 whey(2,3 kg) + Tr-power carbomass(2.5 kg)alsam uygunmu tavsiyeleriniz neler???

spordan sonra kullanmayı düşünüyorum.fakat bir türlü ne alacağıma karar veremedim.bir ürüne bi yerde çok iyi diğer yerde çok kötü denilmiş.sizce hangileri uygun olur.
boy 183
kilo 70

Merhaba Hocam
Hocam benim bu spora başlayalı yaklaşık 2,5 ay oluyor , suana kadar herangi birşey kullanmadım gecen hafta bi alışverişim oldu ama kullanmaya başlamadım aldıgım ürünler sunlar

1-optimum nutrition glutamine powder
2-optimum platinium hydrowhey
3-xpro amino asit 6000

sizce bu ürünler iyimidir , ve bunları önceki mesajlarınızda 3 ay olmadan kullanmayın dediğiniz için hala kullanmaya başlamadım . ama benim size sorum su olucak dediğim gibi başlayalı 2,5 ay oldu ama hala ben set bası agırlığı artıramıyorum mesela benc press de 2 tarafa 5 son sette 7,5 kg takabiliyorum , ön kol calısırken barla yine 2 tarafa 5 son 2 sette 7,5 kg takabiliyorum daha fazlasını kaldıramıyorum bunları örnek olarak verdim . hocam kısacası daha fazla agırlık kaldırabilmem için kullanmam gereken birşey varmı . yoksa suanki durumum normal midir konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaslarında yorumlarını almak isterim tesekkür ederim.

Back
Yukarı