Arkadaşlar merhaba,
Ben daha önce değişik zamanlarda yaklaşık 4 ay vg yaptım (2009 yılında 2 ay, 2011 yılında 2 ay). Özellikle 2011 yılında bana göre önemli bir gelişme kaydettim kilo bakımından. (başladığımda 56 kiloydum, bıraktığımda 61 kiloydum.)
Şimdi yaklaşık 3 haftadir evde 5kg.lik dambıllar ile çalışıyorum fakat gerek evde yer sıkışıklığı olmasından gerekse de motivasyon düşüklüğü sebebiyle spor salonuna yazılmaya karar verdim.
Çalışma durumumdan dolayı da gerekli olan proteinleri yeterince alamıyorum. Özellikle sabah- öğlen ve öğlen-akşam öğünleri arasında besin almıyorum. Öyle hergün de et - tavuk - yumurta yiyemiyorum haliyle. Beslenme alışkanlığım genellikle karbonhidratlar üzerine (makarna - ekmek vs.) Bu nedenle spor salonunda düzenli olarak çalışmaya başladığım zaman protein tozu kullanmayı düşünüyorum (O.N. %100 whey protein).
- Sizce düzenli olarak çalışmaya başladığımda protein tozu almaya gerek var mıdır?
- Protein tozu ile hangi supplement kullanılabilir? Ben şahsen ya amino asit (O.N. Superior Amino 2222 Tabs, Universal Nutrition Amino 2700, Gaspari Nutrition AminoMax 8000 ürünlerinden biri) ya da enerji arttırıcı (Gaspari Nutrition Superpump 250, BSN N.O Xplode AVPT 2,25 lb ürünlerinden biri) almayı planlıyorum ama hangisini alacağım konusunda tereddütlerim var. Sizce amino asit ürünü mü yoksa enerji arttırıcı ürün mü almalıyım?
Değerli görüsleriniz için şimdiden teşekkür ederim.