Yeni başlayanlar nasıl çalışmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P90x programına başladım çok ağır bi program bende spora yeni başladım zorlandığım için NOX2 ve B6 vitamini kullanıyom spordan önce yarım ölçek yeni başlayan birine zararı olur mu acaba. bu arada nox2 işe yarıyor onun sayesinde sınırlarımı zorlayıp programı tamamlayabiliyom. ayrıca tavsiye edebileceğiniz farklı bişey varsa sevinirim

Ya her bölgeyi haftada 1 kere çalıştırın demişsinizama bizim salon hocamız bana genel kuvvet hareketleri diye bi başlıkla 2 günde 1 olmak üzere aynı hareketleri tekrarlamamı söyledi ? zaten 1 aydır gidiyorum hiç bir kilo artışı yok yanlışmı yapıyoruz anlamadım ayrıca protein tozuda kullanıyorum. Bir tek tricepsler gereğinden fazla şişti birde karın kasları meydanda ama kilo hala aynı.

merhaba...
yaş 29 boy 176 kilo 71 (1 ay önce)
spora başlayalı 1 ayım doldu.
ilk ay 4*6 4*8 şeklinde salondaki aletlerle yapabildiğim en yüksek ağırlıklarla çalıştım.(haftada 3 gün)
Karbonhidrat ve protein destekli ( antremandan 30 dk önce yarım ölçek karbonhidrat + yarım ölçek protein / antremandan hemen sonra yarım ölçek karbonhidrat + yarım ölçek protein şeklinde kullandım)
şu anda 3 kg aldım.hacim olarak biraz artış oldu.
2.ayda Bölgesel Çalışmaya başladık.
1.gün göğüs -ön kol
2.gün omuz - arka kol
3.gün kanat bacak 4*6 şeklinde.
Sorularım = 1. ve 2 . gün zorlanırken 3.gün çok zorlamıyor.ağırlık mı artırmalıyım ekstradan 1 bölge daha mı çalışmalıyım?
3 gün çalışma yeterlimi ? evde çalışmak kas grubunu aşırı yorup gelişmesini engeller mi?
Omuzlarımın Düşmesini istemiyorum bunun için hangi harekete fazla yüklenmemeliyim?
ilgi gösterip cvplayanlara şimdiden tşk ederim.
HEr türlü tavsiyeye açığım...

hacim değilde güç istiyorum
hareketleri çok tekrar az kiloyla mı yapmalıyım?

Merhaba beyler 3 aya yakındır evde kendi çabalarımla mekik olsun şınav olsun çalışıyorum günde 500 mekik yaptığım oluyor daha öncesinden bir diyet programı uyguladım 100 kilodan 74 kiloya dustum boyum 186 su anda 66 kiloyum ve elimden geldiğince saglıklı besleniyorum sizce vücudum nasıl kilo almalımıyım yada aynı kiloyu korumalımıyım

Eklentiler

• IMAG0665.jpg
    IMAG0665.jpg
    29,5 KB · Görüntüleme: 561
Merhaba arkadaşlar. Ben spora başlayalı 4 ay oldu benim programım hem kilo vermek hemde vücudumu şekillendirmek.Haftanın 4 günü gidiyorum kas aynı kas grubumu haftada 2 gün çalışmaya özen gösteriyorum. ilk 1 ve 2.aylar hocam farklı programlar yazdı şuan ki son programım ise şöyle ;
Ağırlıklardan önce 30 dk koşu ve karın hareketlerinden sonra ağırlık çalışmalarına geçiyorum.
1.GÜN
OMUZ

Barbell press behind neck - 10-7-5-3 artarak
cable lateral - 3*10
upriht rowing 3*10
SIRT KANAT
Pulley row- 10-7-5-3 artarak
One dumbell rowing 3*10
ARKA KOL
Push down lat machine - 10-7-5-3 artarak
Dar bech - 3*10
2.GÜN
GÖĞÜS

Becnh press - 10-7-5-3
Incline press - 10-7-5-3
Pullowers 3*10
Cable cross machine 3*10
ÖN KOL BİCEPS
Barbell curl - 10-7-5-3
Concentration curll 3*10
BACAK
Hach squat 3*10

Sizce programım nasıl 4.ayım oldu başladığımdan beri 10 kilo verdim ve kollarımda yarım cm büyüme oldu. Vücudumdaki değişmeleri görebiliyorum. Herhangi bir suplement kullanmıyorum. Yardım ederseniz eger sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Merhaba, bir aydir salons gidiyorum split program vermisti salondaki hoca. Fullbody antrenman daha mi saglikli olur sizce ? Bu konida cok farkli gorusler var.

Kardeşim yeni basladiysan sana tavsiyem yazdiklarini okumadim ama tavsiyem 4x8 temel hareketler ve günde tek kas grubu mide calf bilek calisma kolay gelsin

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba.

İlk sayfada gördüm agırliksi calisma sorusunu. Teferruatlı bilgi alayim diye üye olup geldim. Öncelikle mans healt tarzi dergilerle basladim. Vücudum çok kassiz degil. Sadece el verişli ancak tabir i caizse plaj vücudundan ileri gitmek istemiyorum. Kendime gore bir program yaptim sizlere de bir sunayim ve fikir alayim.

Dizler yerde kollar omuzdan daha fazla acik olacak şekilde 20 defa üç set ssinav.

Plank 45 saniye 3 set. Plankta diz çekme 20 tekrar 2 set.

Dıps (bendeki kartta boyle yaziyor. Oturur gibi yapip kollarla kendinizi havaya kaldiriyp kici yere duruyorsunuz) 50 tekrar tek set.

Dizler çekili mekik. Kaslar yanmaya başladıktan sonra 15 defa iki set. Çapraz mekik 20 tekrar iki set.

Her gün yapiyorum bunları.

Merhaba

1.73 boy
79 kg
ve 31 yaşındayım.Henüz başlayalı 1.5 ay oldu.Başladığımdan beri de düzenli besleniyorum (ekmek yok,kola vs yok..beyaz et +yumurta+lor+yulaf vs )

Başlangıçta ilk ay standart bir program ile başladım ve setlerim 3x12 şeklindeydi.
İkinci programda 2 güne böldü ve setler yine 3-4 x 12 .
Şimdi benim merak ettiğim konu şu.Benim önce hacim mi yapmam gerek,kilo mu vermem gerek,kilo mu almam gerek ya da kesme mi yapmam gerek.Yazılan programa göre hacim yapamam heralde diye düşünüyorum.Çünkü çok tekrar ve hafif kilo oluyor.
Ve iki üç sette enerjim bitiyor demoralize oluyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim? yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Abi senin istedigin vücut tipine göre kilo al ya da ver diyebilirim Cunku bence senin kilon gayet iyi boyuna göre sadece artık kiloyu artirman gerek artık vucudun gerekli alt yapıyi olusturmustur agirlik arttirdigin zaman farkı anlarsin zaten ama duzenli calisma ve beslenme programiyla birlikte tabi

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, 16 Yaşındayım Boy:175 cm Kilo:65
Evde Yaklaşık 2 aydır TEK DAMBIL ( 5 kg. ) ile Sadece ön kol için çalışıyorum(Sırayla sağ ve sol olmak üzere 6x10) ( 2 günde 1 defa ) . Çift dambıl ile tek dambılla çalışmanın arasında fark var mıdır ?
Ve son 2 haftadır tek dambılla Göğüs hareketleri çalışıyorum. Acaba tek dambıl olduğu için boşuna mı çalışıyorum. Bir tane daha dambıl almam gerekir mi ?
Cevaplarınızı Beklerim, Teşekkür Ederim.

Meraba öncelikle forumunuz çok faydalı beğenerek takip ediyorum salonda spora başladım ama bi programında yok ve yardımcı olmuyorlar sizden vücuduma uygun bi program rica ediyorum amacım kilo alarak hacim kazanmak 182 boy 62 kiloyum lütfen bana uygun bi program önerisinde bulunun

Merhaba herkese. Yaş 23, Boy 1.75, Kilo 73. 15 gün oldu spora başlayalı şikayet söylenme vs yok her geçen gün keyifle yapıyorum. Boy ve kilo sanırım orantılı yanılıyorsam düzeltin. Bunun dışında bira göbeği denebilecek bir göbek var bunu eritmek için ekstra bir karın hareketine gerek var mıdır yoksa hocanın programları dahilinde bu göbekteki yağ vücuda yayılıp 2 aya falan kendiliğinden iner mi? hemen kas çıksın diye bir acelem yok fakat göbek gıcık ediyor adamı

Merhaba herkese. Yaş 23, Boy 1.75, Kilo 73. 15 gün oldu spora başlayalı şikayet söylenme vs yok her geçen gün keyifle yapıyorum. Boy ve kilo sanırım orantılı yanılıyorsam düzeltin. Bunun dışında bira göbeği denebilecek bir göbek var bunu eritmek için ekstra bir karın hareketine gerek var mıdır yoksa hocanın programları dahilinde bu göbekteki yağ vücuda yayılıp 2 aya falan kendiliğinden iner mi? hemen kas çıksın diye bir acelem yok fakat göbek gıcık ediyor adamı
spora yeni başladıysan yani kas kütlen ufak ise 6 kg fazlalığın var diyebiliriz. ama bunu kesin bir karara oturtmak için tabii ki kemik testi kas testi yapılması gerekir.

Ben bir şey sormak istiyorum arkadaşlar cevabınız için.şimdiden teşekkürler sporda 2. Ayim ve haftada 4 gün spora gidiyorum her gün 2 bölge çalışacağım ancak merak ettiğim bu sekilde çalışma ile haftada 1 bölgeyi 1 sefer çalışmış olacağım sizce haftada 1 gün bir bölge az değil mi yani kasları ne kadar ilerletir yada haftada 4 gün olacak sekilde her gün 3 bölge çalışıp her bölgeyi haftada 2 sefer calismalimiyim bana bu konuda yardımcı olurmusunuz tesekkurler simdiden

Boyum 1.80 kg 78 Ikı ay ıcınde bır yarısmaya katılcam spora basladım bugun sızce ne yapmalıyım daha yenı kayıt oldum foruma

Arkadaşlar size acil bir yardımda bulunmak istiyorum, bölgemde bir spor salonuna 6+6 ay spora yazıldım, yaşım 22 boyum 1,80 kilom 65 baya zayıfım farkındayım fakat geniş çaplı araştırmalarım sonucunda ON (Optimum Nutrition) dan Gündüz+Gece için kampanyalı casein ve whey proteini alıyorum "24 Saat Protein Paketi" 2273+19800 gram, baya uygun geliyorbana ikisi 355 tl, yanındada 59 tl ye yine en güvendiğim marka (Optimum Nutrition) dan Creatine Powder 300 gramından alıyorum toplam hepsi 415 tl civarına denk geliyor, sizden istediğim acil olarak bana bunların kullanımı hakkında bilgi verirmisiniz ve bunlar bana kaç ay gider hızlandırılmış program ile, gece casein gündüzleri antreman sonrasıda whey protein, baya uzun araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım kasein uzun süre vücutta kaldığı için gecelerwhey çokçabuk karıştığı için ise antreman sonrası. Bölgemdeki spor salonu hocasıyla konuştum 6+6 ay olmak üzere yaklaşık 1 sene gideceğim beğenirsem devam ederim fakat bu toz kullanımında bana yardımcı olurmusunuz acil olarak. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için saygılar sevgiler hayırlı bayramlar..

Arkadaşlar size acil bir yardımda bulunmak istiyorum, bölgemde bir spor salonuna 6+6 ay spora yazıldım, yaşım 22 boyum 1,80 kilom 65 baya zayıfım farkındayım fakat geniş çaplı araştırmalarım sonucunda ON (Optimum Nutrition) dan Gündüz+Gece için kampanyalı casein ve whey proteini alıyorum "24 Saat Protein Paketi" 2273+19800 gram, baya uygun geliyorbana ikisi 355 tl, yanındada 59 tl ye yine en güvendiğim marka (Optimum Nutrition) dan Creatine Powder 300 gramından alıyorum toplam hepsi 415 tl civarına denk geliyor, sizden istediğim acil olarak bana bunların kullanımı hakkında bilgi verirmisiniz ve bunlar bana kaç ay gider hızlandırılmış program ile, gece casein gündüzleri antreman sonrasıda whey protein, baya uzun araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım kasein uzun süre vücutta kaldığı için gecelerwhey çokçabuk karıştığı için ise antreman sonrası. Bölgemdeki spor salonu hocasıyla konuştum 6+6 ay olmak üzere yaklaşık 1 sene gideceğim beğenirsem devam ederim fakat bu toz kullanımında bana yardımcı olurmusunuz acil olarak. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için saygılar sevgiler hayırlı bayramlar..
yeni baslayan icin ek besinler gereksizdir etkisini gostermez yinede sen bilirsin

Back
Yukarı