Öncelikle konuya harcanan emek ve ilgi için tüm yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum. vg ye yeni başladığım için ve aynı zamanda gereksiz sorular sormamak için forumu kitap gibi okuyorum bu aralar. en önemli kısım olan beslenme konusunda en kapsamlı başlık bu görünüyor ve tamamını okudum. Aklıma takılan birkaç şeyi sormak istiyorum ama önce daha sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için bilgilerimi paylaşmak isterim
Boy:1.83
Kilo:78 (çok yağlı değilim sadece bel ve göbekte az miktarda yağlanma var)
Antreman saati: öğleden sonra saat 5-6 ya da 6-7 arası
Hedef: karın kısmındaki yağlanmayı durdurmak ve aynı zamanda azaltmak. Şekilli ve fit bir vücuda sahip olmak. (kas kütlesi yapmaktan ziyade daha çok kaslarım görünsün isterim ama benim durumumda bunun için önce kas kütlesi yapmak mı yoksa yağ eritmek mi lazım bilmiyorum)
@bonatschi
Burada kardiyoyu kısa tutmaktan ne anlamamız gerekiyor. Ağırlıktan sonra 20 dk kadar yüksek şiddetli aralıklı çalışma mı? Yoksa yarım saat kadar düşük yoğunluklu kardiyo mu?
Yeni başlayanlara çalışma programı olarak ilk gördüğüm program bu: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html
ve ben bunu uyguluyorum.
ama bir de bu konuda verilmiş bir program linki daha gördüm: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-nas-l-t8674.html
Birincide haftanın 3 günü genel bir çalışma var tüm vücut için fakat ikincide bu 3 günün her günü ayrı bi bölge çalıştırılıyor.
bu beslenme düzenine uygun olan başlangıç programı hangisidir?
@SCHWARZXXL
ben günün 3 günü ağırlık antremanı, boş kalan günlerdede haftada 2 ya da 3 gün sabah erken kardiyo olarak yüksek şiddetli aralıklı çalışma (HIIT) yapmayı düşünüyorum. HIIT yapılan günlerde bu beslenme programı nasıl değiştirilebilir?
sabahki "30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği" kısmı yerine 2 kase tam tahıllı kellogs mısır gevreği (yarım yağlı sütle) işimi görür mü? öğrenci olduğum için yumurtayla uğraşmaktansa daha pratik bi kahvaltı yöntemi olur.
Kelloggs Special Knın Besin Öğeleri Tablosu:
Enerji Değeri: 370 kcal 1569 kj
Protein: 13 g
Yağlar: 1.5 g
Doymuş Yağ Asitleri: 0.3 g
Karbonhidratlar: 76 g
Şekerler: 27 g
Nişasta: 49 g
Lif: 5 g
Sodyum: 0.4 g
Tuz: 1.0 g
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. saygılar
Boy:1.83
Kilo:78 (çok yağlı değilim sadece bel ve göbekte az miktarda yağlanma var)
Antreman saati: öğleden sonra saat 5-6 ya da 6-7 arası
Hedef: karın kısmındaki yağlanmayı durdurmak ve aynı zamanda azaltmak. Şekilli ve fit bir vücuda sahip olmak. (kas kütlesi yapmaktan ziyade daha çok kaslarım görünsün isterim ama benim durumumda bunun için önce kas kütlesi yapmak mı yoksa yağ eritmek mi lazım bilmiyorum)
Kas idmanından sonra kısa süreli kardio çalışması kan dolaşımınızı düzene sokmak açısından önemlidir ve oldukça yararlıdır.
Ancak önemli olan nokta kas yıkımının başlayacağı o ince çizgiyi uzun kardiolarla aşmamaktır.
İdman sonrası kardio çalışmasını kısa tuttuğunuzu varsayarsak basit şeker alımınızı da bütün idman sonrası almanız uygundur.
@bonatschi
Burada kardiyoyu kısa tutmaktan ne anlamamız gerekiyor. Ağırlıktan sonra 20 dk kadar yüksek şiddetli aralıklı çalışma mı? Yoksa yarım saat kadar düşük yoğunluklu kardiyo mu?
Yeni başlayanlara çalışma programı olarak ilk gördüğüm program bu: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html
ve ben bunu uyguluyorum.
ama bir de bu konuda verilmiş bir program linki daha gördüm: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-nas-l-t8674.html
Birincide haftanın 3 günü genel bir çalışma var tüm vücut için fakat ikincide bu 3 günün her günü ayrı bi bölge çalıştırılıyor.
bu beslenme düzenine uygun olan başlangıç programı hangisidir?
@SCHWARZXXL
ben günün 3 günü ağırlık antremanı, boş kalan günlerdede haftada 2 ya da 3 gün sabah erken kardiyo olarak yüksek şiddetli aralıklı çalışma (HIIT) yapmayı düşünüyorum. HIIT yapılan günlerde bu beslenme programı nasıl değiştirilebilir?
sabahki "30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği" kısmı yerine 2 kase tam tahıllı kellogs mısır gevreği (yarım yağlı sütle) işimi görür mü? öğrenci olduğum için yumurtayla uğraşmaktansa daha pratik bi kahvaltı yöntemi olur.
Kelloggs Special Knın Besin Öğeleri Tablosu:
Enerji Değeri: 370 kcal 1569 kj
Protein: 13 g
Yağlar: 1.5 g
Doymuş Yağ Asitleri: 0.3 g
Karbonhidratlar: 76 g
Şekerler: 27 g
Nişasta: 49 g
Lif: 5 g
Sodyum: 0.4 g
Tuz: 1.0 g
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. saygılar