Yusimitaa
Üye
Merhaba, kısmetse önümüzde ki hafta spora başlayacağım. Daha önce hiç yapmadım spor salonunda bulunan makineleri kullanmayı bilmiyorum. Ciddi bir şekilde bırakmamak üzere başlayacağım. 24 yaşındayım çok fazla kilolu değilim (Kg 76) ancak göğüs, sırt ve göbek bölgesinde yağlanmalar hayli fazla. Asitli içecek içmiyorum kola vd. gibi ve şeker tüketmeyip, paketli yiyecekleri (cips, kek, çikolata vb.) çok fazla tüketmemeye gayret gösteriyorum. Spora başladığımdan itibaren nelere dikkat etmeliyim, nasıl beslenmeliyim, haftada kaç gün spora gitmeliyim ve nasıl çalışmalar yapmalıyım. Amacım çok çok muhteşem bir vücut yapmak çok kaslı görünmek değil, vücudum zinde ve iyi görünsün yağlarımı eriteyim ve sportif olayım istiyorum. Spor salonuna gitmediğim günler haricinde neler yapmalıyım. Toz vs. sporcuların kullandıkları takviyelerden hiç anlamıyorum, takviye kullanmalı'mıyım. Lütfen bu gibi konularda ciddiye alarak bilgilendirirseniz çok memnun olurum, sağlıcakla kalın. Ankara'da ikamet ediyorum, üniversite öğrencisiyim. Yazılarımda bir yanlışlık yaptıysam affola