Selamlar
boy:1.88
kg:86
Yeni başlıyorum denemez,yaklaşık 12-13 yıllık aradan sonra başlamaya karar verdim.13 yıldır masa başı çalışıyorum,yeme-içme ve spor düzenim yoktu maalesef bu süre boyunca.Lise son sınıfta yaklaşık 1 sene kendimce hakkını vererek düzenli gitmiş ama yeterli beslenemediğim için gelişim pek gösterememiştim haliyle.
2 haftadır diyet yapıyorum gün aşırı 40 dakika kardio yapıyorum 93 kg dan 86 ya düştüm.Yağ oranım %23 civarında tam emin değilim.nette buldugum hesaplama ile hesaplayınca böyle çıkıyor.
Pazartesi kısmetse sigarayıda bırakarak (alkolüm yok) yeniden başlamayı düşünüyorum
çalıştığım şirkette spor salonumuz var evimede yakın.sabah mesaiden önce kardio akşam iş çıkışı BB yapmayı düşünüyorum
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi seve seve dikkate almaya hazırım
Beslenme (forumu 2 haftadır okuyarak hazırladım bu listeyi)
Sabah kalkınca
2 yumurta (tam),2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi,50 gram yulaf ezmesi,50 gram Lor
Kardio dan sonra kahvaltı
2 yumurta beyazı,2 dilim buğday ekmeği,1 dilim beyaz peynir,portakal suyu yada süt
Öğlen yemeğinden önce
4-5 dilim kuru kayısı,10 adet kadar çiğ badem
Öğlen yemeği
Makarna,tavuk,salata,yogurt
idmandan 2-3 saat önce
2 dilim kepek ekmeği ile 100 gram ton balığı,maden suyu,meyve
İdmandan sonra
100 gram tavuk+yarım tabak lapa (optimum whey proteinim var kullan derseniz 1 ölçekde ondan)
Akşam yatmadan 1-2 saat önce
100 gram lor,250 ml yağsız süt
bu beslenme yağsız kilo almama izin vericekmidir yoksa kısmam eklemem gerek şeyler varmıdır?
İdman olarak
2 gün gidip 1 gün ara vermeyi düşünüyorum,her idman günü 40 dakika sabah kardio ve mekik şeklinde
boy:1.88
kg:86

Yeni başlıyorum denemez,yaklaşık 12-13 yıllık aradan sonra başlamaya karar verdim.13 yıldır masa başı çalışıyorum,yeme-içme ve spor düzenim yoktu maalesef bu süre boyunca.Lise son sınıfta yaklaşık 1 sene kendimce hakkını vererek düzenli gitmiş ama yeterli beslenemediğim için gelişim pek gösterememiştim haliyle.
2 haftadır diyet yapıyorum gün aşırı 40 dakika kardio yapıyorum 93 kg dan 86 ya düştüm.Yağ oranım %23 civarında tam emin değilim.nette buldugum hesaplama ile hesaplayınca böyle çıkıyor.
Pazartesi kısmetse sigarayıda bırakarak (alkolüm yok) yeniden başlamayı düşünüyorum
çalıştığım şirkette spor salonumuz var evimede yakın.sabah mesaiden önce kardio akşam iş çıkışı BB yapmayı düşünüyorum
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi seve seve dikkate almaya hazırım

Beslenme (forumu 2 haftadır okuyarak hazırladım bu listeyi)
Sabah kalkınca
2 yumurta (tam),2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi,50 gram yulaf ezmesi,50 gram Lor
Kardio dan sonra kahvaltı
2 yumurta beyazı,2 dilim buğday ekmeği,1 dilim beyaz peynir,portakal suyu yada süt
Öğlen yemeğinden önce
4-5 dilim kuru kayısı,10 adet kadar çiğ badem
Öğlen yemeği
Makarna,tavuk,salata,yogurt
idmandan 2-3 saat önce
2 dilim kepek ekmeği ile 100 gram ton balığı,maden suyu,meyve
İdmandan sonra
100 gram tavuk+yarım tabak lapa (optimum whey proteinim var kullan derseniz 1 ölçekde ondan)
Akşam yatmadan 1-2 saat önce
100 gram lor,250 ml yağsız süt
bu beslenme yağsız kilo almama izin vericekmidir yoksa kısmam eklemem gerek şeyler varmıdır?
İdman olarak
2 gün gidip 1 gün ara vermeyi düşünüyorum,her idman günü 40 dakika sabah kardio ve mekik şeklinde