Yeni Başlıyorum , Full Body 5x5 Program Önerildi Yardım ?

Yaş 21 , 185 boy , 78 kilo .. Yeni Başlıyorum , Karın ve baldırlarda hafif yağ var kollar ve göğüs çok hafif şekilli duruyor fazla yağ yok ... Fullbody 5x5 hem yağ eritir hem vücut yaparsın diye önerildi , fakat bu konuda hiç bilgim yok baya aradım ama bu programı bulamadım bana göre bir antrenman programı konusunda bilgisi olan birileri yardımcı olabilir mi ?

5x5 çok güzel bir programdır google'a ağırsağlam 5x5 yazarsan bulursun mükemmel bir program en azından benim için siteden bak YouTube olarak sonra bakarsın

Casper_VIA_V3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5x5 çok güzel bir programdır google'a ağırsağlam 5x5 yazarsan bulursun mükemmel bir program en azından benim için siteden bak YouTube olarak sonra bakarsın

Casper_VIA_V3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5x5 gerçekten çok iyi bir program. Ona alternatif Alman Hacim programını araştırabilirsin. Haftada 3 gün çalışarak en çok kas kütlesi koyup yağ yakabileceğin programdır.

Valla beyler iyi dedinizde :) Ben biraz bilgisizim bu konuda, yazıyorum internete işte işte ilk gün ikinci gün vs. diyerek belirtse hani anlayacağım üstüne kaç set kaç tekrar yeni başlıyorum kaç kilo ile yapayım hepsi birlikte belirtilen şöyle doğru düzgün biryer bulsam hemen alıcam ama yok ya da ben bulamıyorum yani başlamışken sağlam birşey olsun diye uğraşıyorum.

o zaman 5x5 den başlama git bir salona başlangıç programı al. 1 ay sonra hocanla konuş yeyerli görürse 5x5 e geç.

internette bulamıyorsan bulduğunu anlamıyorsan ben yanlış uygulanacak birşey anlatmak istemem. sitede başlanguç programı var onunla başla. hemen 5x5le başlama

internette bulamıyorsan bulduğunu anlamıyorsan ben yanlış uygulanacak birşey anlatmak istemem. sitede başlanguç programı var onunla başla. hemen 5x5le başlama

Şöyle bir program buldum , Yukarıda bahsettiğim benim durumum için sizce nasıl ?

Bench Press 4×12
Dumbell Press 3x12
Dips 4×12
Dumbell Curl 3×10
Barfix 4×12
Over Head Press 4×12
Squat 4×10
Deadlift 3×10

O sayıları yamulmadan nefesini tutmadan yapabilecek kadar
Son bir şey sormak istiyorum , bu liste sizce ne kadar süre uygulanmalı 1 ay falan mı ve program içinde karın ve ayakları çalıştıracak hareketler göremiyorum araya ayak ve karın için 1 2 hareket daha eklemeli miyim sizce ?

O zaman faydası olmaz bie sebepten o satıları yazmışlar. Hangi ağırlıkla istemeden nefesini tutuyosan bir altında yapcan ben yanlış yaparak sakatlanmaktan bahsettim sen salonda tecrübeli birini bul yardım etsin hareketlerde

tamam yeni başladıysan full body yapacaksın hatta uzun bir süre full body yapacaksın da 5x5 profesyonellerin sistemidir. squat yapmayı bilmeden gircen deadlift yapmayı bilmeden gircen. sonra hop sakatlık. Kardeşim 5x5 sana göre bir program değildir. net

5x5 diye arayıp nasıl bulamıyorsun?
İlginç yani google'a 5x5 yazdın mı direk Stronglifts 5x5 karşına çıkıyor.
Program hakkında aklına takılabilecek her şey o sayfada mevcut.
Kaç kilo ile başlaman lazım vs hepsi detaylıca yazıyor.
https://stronglifts.com/5x5/
Daha önceden spor geçmişin yoksa ağırlıksız boş barlar ile başlıyorsun neredeyse her harekette.
Formları düzgün bir seviyeye getirene kadar da ağırlık ekleme.
Formların oturunca ağırlık eklemeye başlarsın.
Güzel sonuçlarda alırsın.

benim sana önerim önce hafif kilolarla hareketleri öğrenmeye çalış. full body i de spora gittiğinde ne yapacağını söyliyeyim önce 2 bucuk kilolarla göğüs press 20 tekrar göğüs fly 30 tekrar (kollarını iyice ger) herhangi bir triceps hareketi seç 20 tekrar herhangi bir biceps hareketi seç 20 tekrar herhangi bir yan omuz hareketi 20 tekrar üst omuz 20 tekrar arka omuz 10 tekrar boynunu ısıt belini ısıt. biraz dinlen sonra bu dediklerimi 1 kez daha tekrar et. İŞTE ŞİMDİ VUCUDUNU ISITTIN öyle koşma ile ısınma olmaz. Şimdi antremana başlayalım Eğer irileşmek istiyorsan 3x8 yapacaksın 8. tekrarı kaldırırken zorlanacağın bir ağırlık seçeçeksin. Bunu zaten zamanla öğreneceksin ağırlık seçmeyi yani. Antremanın iki hareket göğüs (göğüsün farklı yerlerini çalıştıran) 2 hareket sırt 1 hareket biceps 1 hareket triceps 1 hareket yan omuz 1 hareket üst omuz. 1 hareket bacak.( bulgarian split squat ) diğer antremanında hareketleri değiştir mesela biceps dumbell curl yaptıysan bidahaki antremanında hammer curl yap anladın umarım. mesela triceps 3 bölgeden oluşur sen her antremanında bir bölgesini çalıştıracaksın. haftada 3 gün bunları 2 günde HİTT kardiyo yapacaksın bunları uyguladığında ağırlıkları da seçmeyi öğrendiğinde o kadar kısa zamanda büyüyeceksin ki sana steroid mi kullanıyorsun diyecekler. Beslenmene dikkat et ayrıca. Bunu okuyan arkadaşlar eğer büyümek istiyorsanız ve kısa zamanda gelişmek istiyorsanız bunu deneyin. Toplam ant. süreniz en fazla 1 saat 20 dakika sürmeli. Benim mantığım şudur vucudu ne kadar fazla zorlarsam vucudum bana yetişmek için büyüyecektir. (Not : Asla kardiyoyu ağırlık ant. önce yapmayın ağırlık ant. sonra 10 dakika joking tarzında koşsanız yeter kardiyoyu başka bir güne ve 1 saat olacak şekilde koyun)

Back
Yukarı