Yemek Yerken ve Yemekten Sonra Su İçmek Zararlı Mı?

Arkadaşlar yemek yerken ve yedikten sonra 2 saat içinde su içmenin sindirim üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu söylüyorlar. Özellikle yemeklerdeki protein karbonhidrat ve vitaminlerin tamamının sindirilebilmesi için mide asidinin tam etkin çalışması gerekiyormuş. Su ise mide asidini seyrelttiği için sindirimi olumsuz etkiliyor ve gıdaların %80'ine kadar sindirilmeden atılmasına neden oluyormuş. Sizce bu ne kadar doğrudur? Benim gibi her öğünde 1 lt su içenler bugüne kadar boş yere mi çabaladı acaba? Yediklerimiz boşa mı gidiyor? Nacizane görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Belki cok sacma olabilir ama ilaclarin suyla alinmasi yaziyor onlar da mi bosa gidiyor. Dedigim gibi sadece bir tahmin. Bu arada ben de cok su icerim yemekte.

Benim bildiğim yemekten sonra içerseniz bağırsaklarda sıkıntıya sebep olabiliyormuş. İçecekseniz yemekten önce (az yersiniz) ve yemek esnasında için diyorlar. Net bilenlerden duymak isterim.

Çok su içmenin tabiki faydası var özellikle kas gelişimi için lakin kafamı asıl kurcalayan olay suyun mide asidinin eritici özelliğini azaltıp azaltmadığı internette de pek iç açıcı bir cevap bulamadım

Su mide asitinin eritici ozelligini azaltıyormus. Aslinda vucut yedikleeimizi kendi sicakliginda yakabilir ama su icince sicaklik dustugu icin yakamiyor. O yüzden sicak su icerek dahada etkinligi arttirmak onemli ama yemekten 1 2 saat sonra.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yemekle birlikte su tüketmek ya da yemekten sonra su içmek, midenizdeki yiyeceklerin daha hızlı bağırsaklara ulaşmasına ve dolayısıyla daha çabuk acıkmanıza neden olur. Uzun süreli tokluk için yemekte su ve hatta herhangi bir içecek içilmemesi gerekir. Mide özsuyunu seyrelttiği ve yiyeceklerin etkin bir şekilde parçalanmasını önlediği de doğrudur.

Yağsız, tuzsuz yarım kilo tavuk göğsü, koca tabak yağsız, tuzsuz lapa pilavı hiç sıvı almadan yutmak...

Kendi adıma; işte bundan sonra şunu yeme, şununla şunu yeme vs gibi söylemlere hiç takılmıyorum. %80 i sindirilmeden gidiyormuş! Valla şimdiki halime %20 yle geldiğime hiç inanmıyorum :)

Back
Yukarı