Yazlıkçılar geliyorrr

doğru her insan başarılı ve hayatta en iyi yerlere gelmek en iyisine sahip olmak ister sadece vg sporu için değil her konuda ancak başarılı olamayanda başarılı olanlara çamur atar ileri geri konuşur gülüp geçmek lazım örneğin Arnold içinde zekası vücudu için ileri geri konuşan hayatta hiç bir baltaya sap olamamış insanlar var hemde çok ama Arnold sallamıyordur para var ünlü kadınlarla çevrili etrafı lüks hayat yaşıyor

konudaki tüm yorumları okudum.. çok acımasız dalgacı buldum sizi..

şimdi arkadaşlar bende o dediğiniz yazlıkcı grubun içinde hissettim kendimi.. ama şöyle söyleyim.. spora sırf yaza fit girmek için felan değil. arkadaş ortamını değiştirip kötü alışkanlıklardan ( ot , hap , sigara ) uzaklaşmak sağlıklı bi yaşama kavusmak için başladım.. ha sizin gibi bilgim varmı dersek body hakkında yok.. forumda okuyorum sürekli bişiler .. üyeliğide sırf bu konu için aldım.. yaza yakın spora başlayan tüm insanları aynı kefeye koymak akıl karı mı sizce..

empati güzel şey.. ;)

şimdi arkadaşlar bende o dediğiniz yazlıkcı grubun içinde hissettim kendimi.. ama şöyle söyleyim.. spora sırf yaza fit girmek için felan değil. arkadaş ortamını değiştirip kötü alışkanlıklardan ( ot , hap , sigara ) uzaklaşmak sağlıklı bi yaşama kavusmak için başladım.. ha sizin gibi bilgim varmı dersek body hakkında yok.. forumda okuyorum sürekli bişiler .. üyeliğide sırf bu konu için aldım.. yaza yakın spora başlayan tüm insanları aynı kefeye koymak akıl karı mı sizce..

empati güzel şey.. ;)

Sen konunun özünü tamamen yanlış anlamışsın güzel arkadaşım. Bizim burda dalga geçtiğimiz insanlar bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmadan sağa sola bir şeyler öğreten, hava atan, ağır kilolar giricem diye ortada spor bırakmayan, cahil olduğu halde kendisinin bir şeyler bildiğini sanan kişiler. Sen spora başlayarak doğru yapmışsın ve sanıyorum ki yazlıkçıların içinde değilsin. Eğer öyleysen de senin derdin :).

Sonuç olarak yazın spora başlayan her insanı aynı kefeye koymuyoruz, yazlıkçıları konuşuyoruz. Herkesi sporu senin yaptığın gibi doğru amaçlar için yapıyor sanma ;).

yazın spora başlama fırsatı bulmuş efendi gibi planlı bir şekilde antremanını yapıp giden arkadaşlara birşey dediğimiz yok bizim dalga geçtiğimiz salona yazın gelip spor eğitmeninin lafına uymayıp bilinçsizce spor yapıp birde sıfır bilgisiyle insanlara akıl vermeye çalışanlar yoksa tabiki kışın başlamak zorunda değilsiniz

valla ben başlayalı 2.5 hafta oldu aynen senin dediğin gibi hocanın dediklerini yapıp efendi efendi gidiyorum ama yorumları okuyunca hiçte iç açıcı şeyler değil. yeni baslayanlar için çok olumsuz konusuyorsunuz. siz basadıgınızda kolunuz 40cm miydi sanki.. insanlar heves edip başlıyor ha dediğin gibi size gelip yok protein mi kullanıyon şu bu edenlere ne diosan diyebilirsn haklısın internetten felan araştırabilirler merak ettikleri bişey varsa ama diğer türlü herkesi aynı kefeye koymaları cok yanlış.

empati güzel şey.. ;)

Haklısın hepsini aynı kefeye koymamak lazım bizim salonlardada yazın gelen var normal biri fakat yazlıkçılar o kadar kendini belli ediyorki adamlar kendi egosunu tatmin etmeye çalışıyor biz hesapta hapla o kası yapıyoz birde bizden fazla girmeye çalışanlar oluyorki yerinden oynatamıyorlar bunu niçin yaparsınki sanki millet aaa şuna bak şu kadar kaldırıyo dalga geççek yazlıkçılar egolarını çok belli ediyor açıkçası.

valla ben başlayalı 2.5 hafta oldu aynen senin dediğin gibi hocanın dediklerini yapıp efendi efendi gidiyorum ama yorumları okuyunca hiçte iç açıcı şeyler değil. yeni baslayanlar için çok olumsuz konusuyorsunuz. siz basadıgınızda kolunuz 40cm miydi sanki.. insanlar heves edip başlıyor ha dediğin gibi size gelip yok protein mi kullanıyon şu bu edenlere ne diosan diyebilirsn haklısın internetten felan araştırabilirler merak ettikleri bişey varsa ama diğer türlü herkesi aynı kefeye koymaları cok yanlış.

ama kendini o gelişkin insanların da yerine koy bi. tabii ki bu insanlar başladıklarında +40 cm kolları yoktu. ama senin o kadar emek,para,zaman harcamana oldukça basit bir şekilde "toz içmişsin de olmuş" deseler sen ne yaparsın? zaten geçici bir heves etmediğini belirtmişsin, zamanı gelip o ölçüleri alınca aynıları yaşayacaksın o zaman bu adamlara hak verirsin :)

ne hoca dinliyolar ne kimseyi takıyolar
dumbellerla değişi değişik hareketler yapıyorlar
gülesim geliyo
konsantrem bozuluyor

1000 kez yazıldı yine yazayım yorumların hepside yazın spora başlama fırsatı bulmuş insanlara bir kişi laf söylememiş yazın geçici salona gelip hiçbir şey bilmeden atıp tutanlara antreman programlarına ısrarla uymayanlara laf söylenmiş ona bakarsan bende ilk salona gittiğim zaman mayısdı ama salona sessizce gelir hareketleri düzgün yapmaya çalışıp kimseye karışmazdım efendi gibi sporumu yapıp giderdim elbette kolum 40cm değildi

Valla benim yazlikcilar ile ilgili pek bir problemim yok.Artik onlari ignore etmeyi ogrendim :) onceden cok takardim.Herkese soylenmistir "o tozlari ben de icsem 2 ayda senden daha iyi olurum"(olursun merak etme :D) falan ve diger arkadaslarin da belirttigi kaldirabilecegi kilodan fazlaisna girmek bilmeden atip tutmak vs... Bunlari gormezden gelebiliyorum da EN COK gicik oldugm sey -degismeli calisalim mi? diye soruyor ben de olur -olur diyorum sonra 20dk siran gelsin diye bekle :)

Pazartesi gunu yazlikci diye tabir edebilecegim bir arkadasimla fitnes a gittik. Bu konuda gercekten cok bilgisiz biri.Soyle soyleyeyim protein tozu ona gore steroid mis :D neyse ben gogus calisiyorum tam da decline cable fly sonlariydi bana dondu(nereden duymussa artik)

-once buyuk kas grubunu calistirmak gerekmiyor mu ? dedi ben de evet dedim sonrada pis bi siritisla -o zaman 2 saattir bosuna bosuna calisiyorsun ben de seni biliyorsundur zannediyordum , once kolla mi baslanir diye sordu bana :D tabi ben error verdim bu sozlerden sonra...

• Like
Reactions: Azi
Yazlıkçı Arkadaş Bölüm 1 ( Ekiden tanıdığım birisi nedense son 2 haftada 4 kere denk geldik. Sürekli biceps çalışıp gidiyor. Tam squat için hazırlanıyorum yanıma sessizce geldi)

Yazlıkçı Arkadaş: Bu hareket ne işe yarar.
Ben: açıklamalar vs vs
Yazlıkçı Arkadaş: Sen bu kadar uğraşıyorsun ama kızlar sadece kola bakar dedi, kolunu sıkıp göz kırparak uzaklaştı.

Yazlıkçı Arkadaş Bölüm 2 ( Aynı günün devamında soyunma odası protein tozuna su eklerken gene geldi)

Yazlıkçı Arkadaş: Sen bunu içiyorsun ama ilerde hem sarkma yapacak hemde kısır kalacaksın.
Ben: !!??????????
Yazlıkçı Arkadaş: Benim gibi doğal takıl, kalıcı ol.(kasılarak uzaklaşma)

Yazlıkçı Arkadaş Bölüm 3 ( Bölüm 2'den 3-4 gün sonra baktım elinde shaker takılıyor)

Ben: Hayırdır geçen atıp tutuyordun.
Yazlıkçı Arkadaş: Tatile kadar istediğim kadar gelişmem zor. Bir arkadaş dedi proteini damardan vermediğin sürece zararı yokmuş.

Yazlıkçı Arkadaş: Tatile kadar istediğim kadar gelişmem zor. Bir arkadaş dedi proteini damardan vermediğin sürece zararı yokmuş.

Hahahahah iste bu cumle bitirdi olayi :)

Yaz bitsede kurtulsak şunlardan.

Herkes az çok kendi gücünü biliyo saçma saçma işlere girmenin mantığı yok.30 kg bench press giriyo buraya kadar sorun yok herkes yüksek kg basıcak diye bişey yok sorun burdan sonra başlıyo:).1 tekrar yapıyo 2.tekrarda kolları yarıda titremeye başlıyo arkadaşına tut çabuk diyo bende bunları uzaktan izliyorum sonra dambılları yerine koymak için yanlarından geçerken hava olsun diye istesem 10 tekrar çıkartırdımda fazla zorlamıyim dedim diye bi cümleyle karşılaşıyorum ???

Diğer bi olaysa dar lat pulldown yaparken spora yeni başlamış bi yazlıkçının gelip yanlış yapıyosun diyip lat pulldown hareketini göstermesi yüzüne boş boş baktım ve hiç bişey demeden olay yerini terk ettim :D

Dün yaşadığım diyalogdaki bu kişi bir yazlıkçı değil , kış ortasından beri salona gelen bir arkadaş ama diyalog oldukça ilginç ;

Squatta 10 + 10 * 3 set çıkartıyorum 90 kg ile ...
Son 10 tekrarın son tekrarlarını da bitirdikten sonra , şöyle bir soru geldi arkadaştan ;

-"Bu hareket ne işe yarıyor"
Nefes nefese ve terden sırılsıklam halde kalmış olmama rağmen cevapladım
"Bacak , kalf çalıştıyor.."
Gelen cevap karşında yorum yapmadan oradan uzaklaşarak direkt leg curl e geçtim ;
"Zaten hayvan gibi bacakların var , ne diye uğraşıyorsun"

Şu protein tozu ucuz olsa vermek lazım bu yazlıkçılara 5 lbs. lik bir "kova" içince ne oluyormuş görsünler.

Bizler okudukça ve çalıştıkça bu işin ne kadar büyük bir dünya olduğunu görüp kendimizi yetersiz görüyoruz. Ancak incir çekirdeğini doldurmayacak kadar bilgiye sahip kişiler bu işin boyutunun o kadarcık olduğunu düşünüp kendilerini bilge zannediyorlar.

Şunu unutmamak gerekir ki başarı her zaman arzu edilendir. Her insan daha iyiye sahip olmanın peşindedir ama bunu yapamayınca kendisini kandırır ki bu en kolay ve başarılı olan yöntemdir.

Çok haklısın. Şöyle bir söz vardır zaten:
"İnsan bilgeleştikçe ne kadar cahil olduğunu öğrenir."

Yazlıkçılar bir acayip ya ben daha bu spora yeni başlayacağım böyle spor salonunda gezinirken etrafa falan bakınıyordum işte salonu tanımak için. Baktım 3 kişilik yazlıkçı grubu ( normal kişi sayısı 2'şerli 3'erli :D ) Birisi" Abicim ben aha bu halterde 100 kilo bile basarım ne diyon?" diyor.( Halter dediği bench press :D). Antrenör yapamazsın dedi sağlığına zarar. Antrenör gidince girdi 100. kg.'nin altına. Boğulup gidiyordu mazallah :D

Hadi tamam yaza 1 2 ay kala normaldir çalışmak diyelim artık yaapacak bişi yok.

Ama anlamadıgım bi olay var yıllarrdır dahada mantıgını kavrayamadım

Abi bu pztsi günleri neden salon tıka basa doludur , yani ne var bu günde

Bide o gün gördüğüm simaları diğer hiç bi gün görmüyorum nerde lan bunlar günü birlikmi geliolar :)

Bunlarada pazartesi yazlıkçıları diyek o zaman ;)

Benim gözlemlediğim şekliyle bu konudaki cevabım şu olucaktır,
Pazar günleri pek spor salonuna gelen olmuyor baz<ı yerler kapalı oluyor, herkes gezmelerde ya da off günü oluyor :)

Pazartesi günü de sımsıkı antrenmanlara tutunuyor millet :)

Bende yeniyim henüz 7 kez antreman yapmışlığım var.. ama kimseye gidipte şu yanlış şu doğru demiyorum.. kendim bilmiyorum ziraa. bazen soru sorduğum insanlar oluyor onlarda insan gibi cevap veriyor.

bu arada. şu hareketlerin ingilizcesini nasıl öğrendiniz usta yaaa :D internetten bakıyorum sonra yine unutuyorum :D :D

Bende yeniyim henüz 7 kez antreman yapmışlığım var.. ama kimseye gidipte şu yanlış şu doğru demiyorum.. kendim bilmiyorum ziraa. bazen soru sorduğum insanlar oluyor onlarda insan gibi cevap veriyor.

bu arada. şu hareketlerin ingilizcesini nasıl öğrendiniz usta yaaa :D internetten bakıyorum sonra yine unutuyorum :D :D
body building sporunu gerçekten seviyorsanız öğrenirsiniz bende bu spora çok aşık biri olarak en ince noktasına kadar araştırıp sorup öğreniyorum işte

Bizmi antrenör bana, ilk 1 ayda herkesde gözle görülür gelişme oluyo sende

niye omadı demişti. Yoksa odamı yazlıkçıydı.:)

Aynen o da yazlıkçı, hatta yazlıkçıların önde at koşturanı :)

Back
Yukarı