Bu dediklerimle profesyonel calismadir zaten. Makineler yeni başlayanlar içindir. Hareketleri düzgün yapamazlar diye makinede calistirilir yeni baslayanlar. Serbest ağırlıkla yapilan hareketleri müşteriye anlatmak , hareketi öğretmek yerine makinelerle calistirir hocalar genelde. Istasyona boşuna para verme profesyonel caliscaksan. Mesela yeni baslayana butterfly hareketi verilir. Bu kisi sporda ilerleyince onun yerine dumbell fly verilir zaten butterfly hareketi dumbell fly'in çakmasıdır. Lat pulldownda barfiksin. Makine row da barbell row'un . Makine hareketleri yeni baslayanlar icindir bende evde calisiyorum şunlari söyleyebilirim ;
Eğer paran çoksa lat pulldown aparti al sehpadan ayrı satılan ve rowing apartı olanlar var. Yada sanayide bir ustaya yaptirabilirsin. Çünkü evde sırt calismak sıkıntı olabiliyor.
Eğer imkanın varda duvara squat icin bar tutacagı yaptırabilirsin. Ben bench sehpasinin bar tutacağını en üst yüksekliğe getirip ordan barı alip squat yapiyorum ama çok zor oluyor cok sallaniyor kırıldı kırılacak gibi oluyor birde tam koyamıyorsun zor oluyor koymak göremiyorsun arkada oldugundan çok sakat oluyor en ufak vir kaymada koyarken sakatlanabilme ihtimali var zaten bugün elimi sıkıştırdım bugün etim çıktı diyim sen anla
Eğer apartmanda oturuyorsan kilerin büyükse pencere gibi bir havalandirma varsa orda çalış. Çünkü evde çok zor olur yer sıkıntısı olur. Deadlift yaparken çok ses olur.
Sehpa alırken çok dikkat et. Bar tutacaği olsun. Ve özellikle bar tutacagının yere değen bacak yerinin sağlam olmasina düz olmasına dikkat et bazilafi ters v seklinde oluyor bar düsüp boğazini parcalayip ölebilirsin bu korku bende hep var

ve incline ayari olmasina dikkat et butterfly kollari ve bacak aparti bişeeye yaramiyor bench sehpalarinda . Bide dencline ayari olan sehpalardada dencline ayari 10 derece falan hepsinin oluyor ama decline icin 45 derece lazim yani dencline ayari var denen sehpalara kanıp bisi bekleme