yazabilecek?

evde vücut geliştirme sporunun salondan farksız olması için hangi aletler alınmalıdır yazabilecek arkadaşlarımızdan rica ediyorum

1 adet bench sehpasi incline ayari olan
1 adet koridor barfiksi
1 adet 183 cm uzzun bar
2 adet kısa dumbell barı
Baslangic icin 60 kg demir plaka yeterli ilerde arttirman lazim ama[DOUBLEPOST=1396191880][/DOUBLEPOST]Istasyona gerek yok boşuna para verme birdr z bar lazim

Bu dediklerimle profesyonel calismadir zaten. Makineler yeni başlayanlar içindir. Hareketleri düzgün yapamazlar diye makinede calistirilir yeni baslayanlar. Serbest ağırlıkla yapilan hareketleri müşteriye anlatmak , hareketi öğretmek yerine makinelerle calistirir hocalar genelde. Istasyona boşuna para verme profesyonel caliscaksan. Mesela yeni baslayana butterfly hareketi verilir. Bu kisi sporda ilerleyince onun yerine dumbell fly verilir zaten butterfly hareketi dumbell fly'in çakmasıdır. Lat pulldownda barfiksin. Makine row da barbell row'un . Makine hareketleri yeni baslayanlar icindir bende evde calisiyorum şunlari söyleyebilirim ;

Eğer paran çoksa lat pulldown aparti al sehpadan ayrı satılan ve rowing apartı olanlar var. Yada sanayide bir ustaya yaptirabilirsin. Çünkü evde sırt calismak sıkıntı olabiliyor.

Eğer imkanın varda duvara squat icin bar tutacagı yaptırabilirsin. Ben bench sehpasinin bar tutacağını en üst yüksekliğe getirip ordan barı alip squat yapiyorum ama çok zor oluyor cok sallaniyor kırıldı kırılacak gibi oluyor birde tam koyamıyorsun zor oluyor koymak göremiyorsun arkada oldugundan çok sakat oluyor en ufak vir kaymada koyarken sakatlanabilme ihtimali var zaten bugün elimi sıkıştırdım bugün etim çıktı diyim sen anla :)

Eğer apartmanda oturuyorsan kilerin büyükse pencere gibi bir havalandirma varsa orda çalış. Çünkü evde çok zor olur yer sıkıntısı olur. Deadlift yaparken çok ses olur.

Sehpa alırken çok dikkat et. Bar tutacaği olsun. Ve özellikle bar tutacagının yere değen bacak yerinin sağlam olmasina düz olmasına dikkat et bazilafi ters v seklinde oluyor bar düsüp boğazini parcalayip ölebilirsin bu korku bende hep var :) ve incline ayari olmasina dikkat et butterfly kollari ve bacak aparti bişeeye yaramiyor bench sehpalarinda . Bide dencline ayari olan sehpalardada dencline ayari 10 derece falan hepsinin oluyor ama decline icin 45 derece lazim yani dencline ayari var denen sehpalara kanıp bisi bekleme

Bende bu sehpanin bir üst mideli var delta 8500. Ayni ürünler bende butteffly kollari var tek fark bu onuda söktüm zaten biseye yaramiyor. Bak ben sana benim programi yaziyim mesela. Ayni durumdayiz zaten.

Gogus biceps

Bench press
Dumbell fly
Incline bench press
Incline fly

Barbell curl
Hammer curl
Tek kol dumbell scott curl

Sirt triceps

Barfix
Barbell row
Genis tutus deadlift
One arm dumbell row

Bench dips
Close grip bench press
Z bar skull crusher

Bacak
Squat
Dumbell lunge
Dumbell sumo deadlift bacaklar geniş acik tek dumbelle
Romanian deadlift
standing dumbell calf raise

omuz
military press
genis tutus upright row
lateral raise
Bent over lateral raise

mesela böyle bisi ayarlayabilirsin program[DOUBLEPOST=1396210111][/DOUBLEPOST]Bir ara bir başlik açacam evde aletli vg için detaylar notlar hareketler vs ile ilgili ama vaktim yok bu aralar

çok güzelmiş o hareketleri öğrenmem gerekiyor araştıracağım çok sağolasın o sehpa ile hem ağırlık hem bacak hem mekik çalışabiliyor muyuz?

Sehpanin bacak çalışma apartlarını takma yoksa kol apartıyla calişamazsın. Sehpayi alınca mesaj at kurduktan sonra. Deneyimlerimi vs yazarım kolaylik sağlar sana.

Back
Yukarı