Yatmadan Önce Peynir

Peki arkadaşlar benim de aklıma takılan şöyle bir durum var. Vücut 3 saat içerisinde en fazla 30 gr. protein sindirebiliyor, diye biliyorum. Süt ve türevlerindeki kazein proteini ise 6-7 saatte sindirilebiliyor. Bu duruma göre ben yatmadan önce, ortalama olarak 100 gr. ında 30 gr. kazein proteini içeren 200 gr. peynir yiyerek toplamda 60 gr. protein alsam, aldığım bu proteinlerin tamamını sindirebilirmiyim ? ilk okul problemlerine benzedi :) ama bilmem anlatabildim mi ?

al sana destek artık koltukdeğeneğimi yaparsın gözlük camımı yaparsın orası sana kalmış

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yatarken-s-t-whey-mi-t21530.html?t=21530&highlight=lor

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html

Lor peyniri nasıl yapılıyor öğren lütfen arkadaşım destekli yada desteksiz. whey= peynir altı suyu

ingizce whey türkçe peynir altı suyu

http://www.uslanmam.com/damak-tadi/103627-lor-peyniri-yapimi.html

Normalde bu tarz tartışmalara girmeyi sevmiyorum ama hala inatla lorun hızlı sindirildiğini söylüyorsun. Kaynak olarak da forumdaki tartışmaları vermişsin. Belli ki içinde bulunduğun karışıklığın farkında değilsin.

Lor sütten veya peynir altı suyundan elde edilir. Whey de peynir altı suyundan elde edilir. O halde whey = lor, diyosun tahminimce. Ne yazık ki değil. Lor; mayalama ve ısıtma sonucu peynir altı suyu veya (süt kullanıldığı zaman) sütün içindeki kazeinin çökeltilmesiyle oluşur. Dolayısıyla yavaş sindirilen ve emilen bir protein kaynağıdır lor. Otistik çocuklara casein-free (kazeinsiz) diyetler verilir ve yasak olan yiyecekler arasında lor da bulunur. Nedenini hiç düşündün mü?

http://www.food-info.net/tr/protein/milk.htm
http://www.food-info.net/tr/qa/qa-wi24.htm

Umarım anlatabilmişimdir!!??

Cevap: selam
Alıntı:
letsev´isimli üyeden Alıntı
selamlar FleXoR hocam , bir sorum olacaktı forumda bir başlık altında tartışılan birşey lor peynirinin whey protein olmadığını hemen hemen ordaki herkes idda ediyor benm bildiğimse peynir altı suyundan yapılan bu peynirin whey protein içerdiği acaba benmi yanlış biliyorum

Doğru biliyorsun
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/w...edir-t979.html

bu FleXoR hocaya atığım Pm ve bana verdiği cvp güvenmeyenlerde 30 saniye ayırıp pm atıp sorsunlar. bana değilde kendilerine yanlış bilgi verenlere teşekür edenler doğruyu öğrensin bu bana yeterli gelir tşk istemiyorum.

metalic_wampire sende eğer her bilgiyi böyle "ya flexor hoca felan gelsin cevaplasın ya yokmu bilen" mantığıyla üşengeçlik edersen şimdi olduğu gibi davamlı yanlış bilgiler edinip durursun. ve zmanın paran herşey boşa gider. birşeyleri öğrenmek istiyorsan kendin araştıracaksın pm orda duruyor 30 saniyeni almaz googlede orda duruyor. kolay gelsin

Son düzenleme:
Lor sütün peyniraltı suyundan ayrıştırılıp kazein in çökeltilmesiyle elde edilen bir yiyecek türü olduğundan peyniraltı suyu içermeyen ama kazein yönünden zengin bir peynirdir. Kazein de yavaş sindirilen bir protein türü olduğundan lor yavaş sindirilen protein kaynağıdır, hızlı sindirilen protein kaynağı değildir.. Konu tamamen yanlış yöne gitmiş...

Arkadaşim konunun yanliş yöne gitmesine sebep olanlarin başinda sen geliyorsun.Nasıl olur da "peyniraltı suyu içermeyen" diyerek büyük bir talihsiz yorum yaparsin? Bence emin olmadiğin konularda yorum yaparak başkalarini yanliş bilgilendirme.

Lor yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür.Yani zaten kendisi peynir alti suyundan yapilir.Öncelikle şunu belirtmeliyim.Sütte 2 çeşit protein vardir.Birincisi Kazein Proteinleri ve İkincisi ise Serum Proteinleri.Besin
degeri yüksek serum proteinleri Lor peynirinin ana bilesenleridir.Lor peyniri
üretiminde, serum proteinleri ısıl islem ile çöktürülerek peynir altı suyundan
ayrılmaktadır.
Kaynakça : Türkiye 9. Gıda Kongresi; 24-26 Mayıs 2006, Bolu
Çigdem Üstün, Aslı E. Özen, Meral Kılıç İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisligi Bölümü, Maslak, İstanbul [email protected]

Kazein Proteini zaten sicaklikla cok cabuk koagüle olduğu için çok az bir kismi peynir alti suyuna geçer.Çünkü peynire geçmiştir artik o proteinler.Kalan peynir alti suyu ısıtılarak serum proteinlerinin çökmesi sağlanir.Ve bu yolla lor elde edilir.Sütteki proteinlerin %80 i kazein %20 sini serum proteinleri oluşturur.
Kaynakça : Süt Teknolojisi Prof. Dr. Mustafa Metin

Şimdi olayin özünde bizim aldiğimiz serum proteinleri ve gece yatmadan önce serum proteini alinir mi?
Kazein oldukça yavaş kana karışır ve kaslara uzun süre amino asit yollayan bir süt proteinidir. Özellikle sabah kalktıktan hemen sonra ve akşam yatmadan hemen önce kullanılması kasların ihtiyacı olan amino asitleri en uyun şekilde hücrelere taşıyıp, katabolik etki yaratmadan, 6-7 saat boyunca kas ve doku tamirini sürdürmeyi sağlar ki arkadaşimizin dediği tek doğru cümle bu.Demek oluyor ki peynir alti suyu proteinleri hizli kana karişiyor ve gece yatmadan önce lor peyniri yemek, gece boyunca protein ihtiyacini karşılayamayacağı anlamına gelir.Demekki peynir alti suyu (whey) proteini çok olan lorun sindirimi hizi, normal beyaz peynir yada kaşar peynire göre daha hızlıdır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:54 ----------

Normalde bu tarz tartışmalara girmeyi sevmiyorum ama hala inatla lorun hızlı sindirildiğini söylüyorsun. Kaynak olarak da forumdaki tartışmaları vermişsin. Belli ki içinde bulunduğun karışıklığın farkında değilsin.

Lor sütten veya peynir altı suyundan elde edilir. Whey de peynir altı suyundan elde edilir. O halde whey = lor, diyosun tahminimce. Ne yazık ki değil. Lor; mayalama ve ısıtma sonucu peynir altı suyu veya (süt kullanıldığı zaman) sütün içindeki kazeinin çökeltilmesiyle oluşur. Dolayısıyla yavaş sindirilen ve emilen bir protein kaynağıdır lor. Otistik çocuklara casein-free (kazeinsiz) diyetler verilir ve yasak olan yiyecekler arasında lor da bulunur. Nedenini hiç düşündün mü?

http://www.food-info.net/tr/protein/milk.htm
http://www.food-info.net/tr/qa/qa-wi24.htm

Umarım anlatabilmişimdir!!??
Verdiğim bilgilerin LOR tartışmasında son noktayı koyduğuna inaniyorum bence.Gerekli bilgileri tanıdıgınız bir Gıda Uzmanı yada Gıda Akademisyenine sorabilirsiniz.Herkez araştırma yapmadan birseyler söylüyor.

Arkadaşim konunun yanliş yöne gitmesine sebep olanlarin başinda sen geliyorsun.Nasıl olur da "peyniraltı suyu içermeyen" diyerek büyük bir talihsiz yorum yaparsin? Bence emin olmadiğin konularda yorum yaparak başkalarini yanliş bilgilendirme.

Lor yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür.Yani zaten kendisi peynir alti suyundan yapilir.Öncelikle şunu belirtmeliyim.Sütte 2 çeşit protein vardir.Birincisi Kazein Proteinleri ve İkincisi ise Serum Proteinleri.Besin
degeri yüksek serum proteinleri Lor peynirinin ana bilesenleridir.Lor peyniri
üretiminde, serum proteinleri ısıl islem ile çöktürülerek peynir altı suyundan
ayrılmaktadır.
Kaynakça : Türkiye 9. Gıda Kongresi; 24-26 Mayıs 2006, Bolu
Çigdem Üstün, Aslı E. Özen, Meral Kılıç İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisligi Bölümü, Maslak, İstanbul [email protected]

Kazein Proteini zaten sicaklikla cok cabuk koagüle olduğu için çok az bir kismi peynir alti suyuna geçer.Çünkü peynire geçmiştir artik o proteinler.Kalan peynir alti suyu ısıtılarak serum proteinlerinin çökmesi sağlanir.Ve bu yolla lor elde edilir.Sütteki proteinlerin %80 i kazein %20 sini serum proteinleri oluşturur.
Kaynakça : Süt Teknolojisi Prof. Dr. Mustafa Metin

Şimdi olayin özünde bizim aldiğimiz serum proteinleri ve gece yatmadan önce serum proteini alinir mi?
Kazein oldukça yavaş kana karışır ve kaslara uzun süre amino asit yollayan bir süt proteinidir. Özellikle sabah kalktıktan hemen sonra ve akşam yatmadan hemen önce kullanılması kasların ihtiyacı olan amino asitleri en uyun şekilde hücrelere taşıyıp, katabolik etki yaratmadan, 6-7 saat boyunca kas ve doku tamirini sürdürmeyi sağlar ki arkadaşimizin dediği tek doğru cümle bu.Demek oluyor ki peynir alti suyu proteinleri hizli kana karişiyor ve gece yatmadan önce lor peyniri yemek, gece boyunca protein ihtiyacini karşılayamayacağı anlamına gelir.Demekki peynir alti suyu (whey) proteini çok olan lorun sindirimi hizi, normal beyaz peynir yada kaşar peynire göre daha hızlıdır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:54 ----------

Verdiğim bilgilerin LOR tartışmasında son noktayı koyduğuna inaniyorum bence.Gerekli bilgileri tanıdıgınız bir Gıda Uzmanı yada Gıda Akademisyenine sorabilirsiniz.Herkez araştırma yapmadan birseyler söylüyor.
mesela benim babamlar çocukken hayvancılıkla uğraşırlarmış ve lor u peynir altı suyundan yaptıklarını söylüyor, tıpkı deidğiniz gibi
firmalar lorun içindkeiler kısmına peynir altı suyu diyor
ama aksini iddia edenlerde çıkıyor
zaten mantıken düşünün kilosu 4 lira olan peynir olurmu? adam bilmem kaç litre süt koyacak 4 liraya satacağı loru elde edecek kalanını dökecek çok mantıksız

ne yazıkki böyle bir sorun var bu forumda bilmeden yazı yazan çok fazla kişi var

gece yemelerine karşıyım. yenecek ise enaz 2 saat önce yenmelidir.

lorda casein yok demek yanlış olur. üretimden üretime farklılık göstermekle birlikte daha randımanlı ve uzun ömürlü ürün elde etmek için lorun yapımında 3te 1 oranında süt veya casein içeren süt tozu kullanılır. o yüzden lorda casein vardır. ancak özel üretim ve hemen tüketilmeye yönelik yapılan lorlarda casein olmayabilir.

Bende lorda kazeìn var kanisindaydim fakat bugun kipadan yòrsan lor peynìrì aldim ve ìcìndekiler kisminda '%100 peynir alti suyundan elde edilmistir' seklinde yazi var.benìmde kafam karisti acikcasi?sùt ve sùt ùrùnlerinde kazein proteini vardir halbùki..

Back
Yukarı