letsev
Üye
lor casein iceren bir peynirdir o yuzden yatarken yenir kalkınca yenmesinin nedenide yatarken yemenle aynı sebeptendir!! 150-200 gr yenebilir...
kaynak ????????
lor casein iceren bir peynirdir o yuzden yatarken yenir kalkınca yenmesinin nedenide yatarken yemenle aynı sebeptendir!! 150-200 gr yenebilir...
al sana destek artık koltukdeğeneğimi yaparsın gözlük camımı yaparsın orası sana kalmış
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yatarken-s-t-whey-mi-t21530.html?t=21530&highlight=lor
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html
Lor peyniri nasıl yapılıyor öğren lütfen arkadaşım destekli yada desteksiz. whey= peynir altı suyu
ingizce whey türkçe peynir altı suyu
http://www.uslanmam.com/damak-tadi/103627-lor-peyniri-yapimi.html
Cevap: selam
Alıntı:
letsev´isimli üyeden Alıntı
selamlar FleXoR hocam , bir sorum olacaktı forumda bir başlık altında tartışılan birşey lor peynirinin whey protein olmadığını hemen hemen ordaki herkes idda ediyor benm bildiğimse peynir altı suyundan yapılan bu peynirin whey protein içerdiği acaba benmi yanlış biliyorum
Doğru biliyorsun
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/w...edir-t979.html
Lor sütün peyniraltı suyundan ayrıştırılıp kazein in çökeltilmesiyle elde edilen bir yiyecek türü olduğundan peyniraltı suyu içermeyen ama kazein yönünden zengin bir peynirdir. Kazein de yavaş sindirilen bir protein türü olduğundan lor yavaş sindirilen protein kaynağıdır, hızlı sindirilen protein kaynağı değildir.. Konu tamamen yanlış yöne gitmiş...
Verdiğim bilgilerin LOR tartışmasında son noktayı koyduğuna inaniyorum bence.Gerekli bilgileri tanıdıgınız bir Gıda Uzmanı yada Gıda Akademisyenine sorabilirsiniz.Herkez araştırma yapmadan birseyler söylüyor.Normalde bu tarz tartışmalara girmeyi sevmiyorum ama hala inatla lorun hızlı sindirildiğini söylüyorsun. Kaynak olarak da forumdaki tartışmaları vermişsin. Belli ki içinde bulunduğun karışıklığın farkında değilsin.
Lor sütten veya peynir altı suyundan elde edilir. Whey de peynir altı suyundan elde edilir. O halde whey = lor, diyosun tahminimce. Ne yazık ki değil. Lor; mayalama ve ısıtma sonucu peynir altı suyu veya (süt kullanıldığı zaman) sütün içindeki kazeinin çökeltilmesiyle oluşur. Dolayısıyla yavaş sindirilen ve emilen bir protein kaynağıdır lor. Otistik çocuklara casein-free (kazeinsiz) diyetler verilir ve yasak olan yiyecekler arasında lor da bulunur. Nedenini hiç düşündün mü?
http://www.food-info.net/tr/protein/milk.htm
http://www.food-info.net/tr/qa/qa-wi24.htm
Umarım anlatabilmişimdir!!??
mesela benim babamlar çocukken hayvancılıkla uğraşırlarmış ve lor u peynir altı suyundan yaptıklarını söylüyor, tıpkı deidğiniz gibiArkadaşim konunun yanliş yöne gitmesine sebep olanlarin başinda sen geliyorsun.Nasıl olur da "peyniraltı suyu içermeyen" diyerek büyük bir talihsiz yorum yaparsin? Bence emin olmadiğin konularda yorum yaparak başkalarini yanliş bilgilendirme.
Lor yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür.Yani zaten kendisi peynir alti suyundan yapilir.Öncelikle şunu belirtmeliyim.Sütte 2 çeşit protein vardir.Birincisi Kazein Proteinleri ve İkincisi ise Serum Proteinleri.Besin
degeri yüksek serum proteinleri Lor peynirinin ana bilesenleridir.Lor peyniri
üretiminde, serum proteinleri ısıl islem ile çöktürülerek peynir altı suyundan
ayrılmaktadır.
Kaynakça : Türkiye 9. Gıda Kongresi; 24-26 Mayıs 2006, Bolu
Çigdem Üstün, Aslı E. Özen, Meral Kılıç İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisligi Bölümü, Maslak, İstanbul [email protected]
Kazein Proteini zaten sicaklikla cok cabuk koagüle olduğu için çok az bir kismi peynir alti suyuna geçer.Çünkü peynire geçmiştir artik o proteinler.Kalan peynir alti suyu ısıtılarak serum proteinlerinin çökmesi sağlanir.Ve bu yolla lor elde edilir.Sütteki proteinlerin %80 i kazein %20 sini serum proteinleri oluşturur.
Kaynakça : Süt Teknolojisi Prof. Dr. Mustafa Metin
Şimdi olayin özünde bizim aldiğimiz serum proteinleri ve gece yatmadan önce serum proteini alinir mi?
Kazein oldukça yavaş kana karışır ve kaslara uzun süre amino asit yollayan bir süt proteinidir. Özellikle sabah kalktıktan hemen sonra ve akşam yatmadan hemen önce kullanılması kasların ihtiyacı olan amino asitleri en uyun şekilde hücrelere taşıyıp, katabolik etki yaratmadan, 6-7 saat boyunca kas ve doku tamirini sürdürmeyi sağlar ki arkadaşimizin dediği tek doğru cümle bu.Demek oluyor ki peynir alti suyu proteinleri hizli kana karişiyor ve gece yatmadan önce lor peyniri yemek, gece boyunca protein ihtiyacini karşılayamayacağı anlamına gelir.Demekki peynir alti suyu (whey) proteini çok olan lorun sindirimi hizi, normal beyaz peynir yada kaşar peynire göre daha hızlıdır.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:54 ----------
Verdiğim bilgilerin LOR tartışmasında son noktayı koyduğuna inaniyorum bence.Gerekli bilgileri tanıdıgınız bir Gıda Uzmanı yada Gıda Akademisyenine sorabilirsiniz.Herkez araştırma yapmadan birseyler söylüyor.
lor gece yatmadan yenebilir.............