yarın sporda ilk günüm

merhaba bu sporu gönül veren abilerim hocalarım,ben 16 yaşında 1.87 boyunda 69 kilo bir gencim.Başlıkta da belirttiğim gibi yarın fitnessa başlıyorum.2 yıl önce 102 kilodan 59 aa düştüm 1 sene boyunca tabi yanlış diyet sonucu kasları yaktım ve sarkmalar oldu şimdi 69 kiloyum amacım az yağlanarak kilo almak yani clean bulk.Bu konuda forumda epey az bilgi var. ayda 2 kilo alarak ilerlemek istiyorum beslenme programım şu şekilde:
Beslenme programı:

Kalkar kalmaz 1 çay bardağı şekersiz meyve suyu

Kahvaltı: 1 adet yumurta

1 porsiyon peynir(30 gr)

1 dilim esmer ekmek

1 bardak süt

Ara öğün 10:00

2 dilim esmer ekmek arası 50 gr ton balığı veya 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

12:00 Öğle yemeği

6 kaşık makarna pilav,

3 köfte kadar et veya 6 kaşık baklagil
Varsa 4 kaşık sebze veya salata
15:00 ara öğün
25*30 gr kuruyemiş

17.00
5 kaşık musli ve 1 çay bardağı süt
100gr lor peyniri
19.00
Meyve suyu 1 çay bardağı
20.00
6 yemek kaşığı pilav makarna
3 köfte kadar et
Yatmadan 21.30
1 su bardağı süt
23.00 100 gr lor peyniri
Toplam kalori 2250

kaloriyi yavaş yavaş yükselteceğim.ayda 2 kilo nasıldır bir de bu beslenme uygun mu sizce yorumlarınızı bekliyorum :)

yumurta sayisini 5 e cikar ve ekmek yerine yulaf ezmesi ye

kofte yerine tavuk gogsu 250 gr ye yada et
17.00 da pilav makarna ile tavuk et yada balik tuket

onu yedigin yemek ve antremanin sertligi karar vericek ama limitini gercekten zorlarsan 2 hafta icinde aynada gelisimi gozlerinle goruceksin

2 ogun yiyip antremana git ve antremandan sonra 4 ogun yemeye calisip en az 8 saat uyumaya bak.Soz veriyorum bunu yaparsan millet sana gelip igne falan mi vuruyor dicektir :) Motivasyonunu hic bir zaman dusurme.Basarilar sana

yumurta sayisini 5 e cikar ve ekmek yerine yulaf ezmesi ye

kofte yerine tavuk gogsu 250 gr ye yada et
17.00 da pilav makarna ile tavuk et yada balik tuket
sur konusuna katilmiyorum glutamine kullanmiyorsan sut peynir yogurt almak zorundasin bana gore he bide kazain almiyosanda kullanmalisin :D sabah ogunumde ve yatmadan once kazein beslesin diye illaki bi sut urunu tuketirim ama diger dediklerine katiliyorum :)

merhaba bu sporu gönül veren abilerim hocalarım,ben 16 yaşında 1.87 boyunda 69 kilo bir gencim.Başlıkta da belirttiğim gibi yarın fitnessa başlıyorum.2 yıl önce 102 kilodan 59 aa düştüm 1 sene boyunca tabi yanlış diyet sonucu kasları yaktım ve sarkmalar oldu şimdi 69 kiloyum amacım az yağlanarak kilo almak yani clean bulk.Bu konuda forumda epey az bilgi var. ayda 2 kilo alarak ilerlemek istiyorum beslenme programım şu şekilde:
Beslenme programı:

Kalkar kalmaz 1 çay bardağı şekersiz meyve suyu

Kahvaltı: 1 adet yumurta

1 porsiyon peynir(30 gr)

1 dilim esmer ekmek

1 bardak süt

Ara öğün 10:00

2 dilim esmer ekmek arası 50 gr ton balığı veya 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

12:00 Öğle yemeği

6 kaşık makarna pilav,

3 köfte kadar et veya 6 kaşık baklagil
15:00 ara öğün
25*30 gr kuruyemiş

17.00
5 kaşık musli ve 1 çay bardağı süt
100gr lor peyniri
19.00
Meyve suyu 1 çay bardağı
20.00
6 yemek kaşığı pilav makarna
3 köfte kadar et
Yatmadan 21.30
1 su bardağı süt
23.00 100 gr lor peyniri
Toplam kalori 2250

kaloriyi yavaş yavaş yükselteceğim.ayda 2 kilo nasıldır bir de bu beslenme uygun mu sizce yorumlarınızı bekliyorum :)
sabah ogunun cok az boyun uzun spor yapiyosun kilonuda 70 farz edersek gunluk kalorin i dolduramassin bence yumurtayi arttirmalisn zeytinde fazla tuketebilirsn clean bulk okadarda hayal ettigin gibi temiz bi sekilde gitmiyor ama yinede uzun vadede cok iyi birsey :) benim onerim zaten sarkiklarin var drity bulk yap en guzel gelistiren herzaman odur bu sporda ne kadar abartirsan okadar iyisin ama sınırlarını cizmelisin :)

evet arkadaşlar 2 hafta oldu başlayalı yaklaşık 4 kilo aldım ama tahminen 2750 3000 kalori civarı aldım şu andan itibaren ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

Back
Yukarı