Yanlış gelişmek istemiyorum. Program ağır gibi geldi

Selam arkadaşlar. Spor salonunda bana verilen programa bakıyorumda çoğu benim için çok ağır ve başlangıç aşamasındayım daha 10 gün oldu başlayalım. 177 cm boy 71 kg yim. Amacım çok güçlü , fit biri olmak görüntü tabii ki olacak zaten.

Örnek vermek istiyorum. Arkakol danbıl çift tutuş 10 kg ile 3 set 12 tekrar demiş. İlk seti yapıyorum 2. sete geçiyorum 5. den sonra yapamıyorum artık. Böyle olması doğru mu ? Doğru ağırlıklarla mı çalışıyorum başlangıç için? Lütfen birileri yardımcı olsun.

Yanlış bir şey olsun istemem .

Başlangıç için set ve tekrar sayısı doğru verilmiş ama sen ağırlığı düşürsen iyi olur muhtemelen biraz daha yüksek ağırlıkla çalışıyosun

Başlangıç için set ve tekrar sayısı doğru verilmiş ama sen ağırlığı düşürsen iyi olur muhtemelen biraz daha yüksek ağırlıkla çalışıyosun

İlk başlarda o yorulma ve kasılmalar normal. Ben başladığımda kollarımı kaldırıp başıma dokun duramıyordum, bir de öyle düşün ;). Ya da şöylede yapabilirsin 3x8 gibi böylelikle her setten kısmış olursun ama kollarında yorulmaz.

Arkadaşlar yorum yaptığınız için sağolun. Tahmin etmek gerekirse önce bana hacim kazandıracaklar,sonra definasyon mudur nedir o mu olacak ? Kasların güçlendirilmesi yani şişirilmesi değil. Doğru mu tahmin ettim acaba *

10 kiloluklar o hareket için zaten büyük bir mebla yani o kolay bi hareket değil ağırlığı mutlaka düşürmelisin.kaldıracağın ağırlıklar sadece sen bilebilirsin hocan sana sadece program yazar ağırlıkları sen ayarlarsın hocan senin bünyeni gücünü durumunu bilemez ki

Back
Yukarı