slm ben vg de 3. ayıma basladım.(flexor hocanın programını uyguluyorum) kilo: 67 boy :1.76 kol:31 gögüs :93 bel :93 su an giant megamass 4000 kullanıorum kilo alıorum ama göbek oluyor. önceleri yaglı kilo alıp sonra kas yapayım diye dusunuodum forumda ögrendim ki yanlıs dusunuomusum. gainerim halen duruo sizce bundan sonra nasıl ni supplement takviyesi yapayım? bi de whey kullanayım diorum ama hangisi ii olur kararsızım yanına aminoasit kullanayımmı? yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba,
Öncelikle bulk döneminde beslenmenin önemli bir yeri vardır.
Tabi ki beslenme her dönem için önemlidir, ama bulk döneminde bence daha bir önem taşıyor.
Çünkü bu dönem kilo alma ve hacimlenme dönemi olduğu için yağlanma sorunu karşımıza çıkıyor.
Bu süreçte beslenmeye hele olsa kilo alacağım ne bulursam yiyeyim tarzıyla yaklaşılmamalı, sonuçlarından memnun kalmazsınız yoksa.
Bunun için iyi bir beslenme programı hazırlamalısınız kendinize yada bir diyetisyenden uygun bir programa karar vermelisiniz.
Daha 3 aylık olduğunuz için ek besinlere ihtiyacınız yok.
Doğal yollarla beslenmenizi düzenlemenizi tavsiye ederim.
İyi günler,
Merhaba 4.5 aylik spor yaptiktan sonra saglik sorunum nedeniyle 2 ay ara vermek zorunda kaldim, simdi tekrar basliyorum 164 boy 55 kiloaya kadar indim, yag oranim %5 altinda yagsiz bicimde kas oraninimi artirmak istiyorum forumda okudugum kadariyla belli bir sure bulk donemi ile hacim kazanip daha sonra yagi kardiyo ile eritmeye yonelik gorusler mevcut, ben hic yaglanmak istmeiyorum saf agir antreman programi ile yagsiz bicimde kas kutlemi ne kadar artirabilirim. 3-4 kilo kas kutlesi saglayabilirmiyim.
Gunde 4-5 yumurta beyazi yiyebiliyorum.beslenme konusunda basarili oldugum soylenemez.
Antreman suresince Weider whey premium ve dymatize casein kullanmayi planiyorum. whey bitince weider cfm almayi planliyorum.
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Bununla beraber kas oranını artırmak zor iştir.
Özellikle de yağsız kas kütlesini artırmak çok daha zordur.
Öncelikle iyi bir beslenme ve idman programı yapmalı ve kendinize uygulamalısınız.
Bunun dışında ek besinlere en azından bir kaç ay daha başlamamanızı tavsiye ederim.
Doğal beslenmeye özen göstermek zorundasınız.
Çünkü beslenme olmazsa ek besinlerin hiçbir faydasını göremezsiniz.
İyi günler,