Yağların üstünü kaplayan kaslar

Arkadaşlar merhaba;
Öncelikle amacım yağ yakmak ve vücut şeklimi topalarmak. Cardio ve diyete başladım ve yakın zamanda pilates ve yogaya başlamayı düşünüyorum. ancak bir arkadaşıma doktoru ilk başta yoga ve pilatesi yasaklamış neden olarak da yoga ve pilatesin kaslarını uzatıp, güçlendireceğini dolayısıyla alttaki yağ tabakasının yakılamayacağını göstermiş. sizce bu ne kadar doğru?

yag kasın ustunde olur altında olmaz
ben katılmıyorum bu denılene ama söle bişey var karnınız cok kaslı olursa yag oranınzda göbektekı yağlarda fazla olursa kas yagı iter göbek biraz daha buyur karını zayıflatmak kası ortyaa cıkarmak için yag oranı dusurulmek gerek

Kas dokusu altinda da yag bulunur , Yaglar sadece kaslarin uzerinde olmaz.

Does fat form above or under the muscle

burda da okuyabilirsiniz. Ama sorua gelicek olursak, yag ister kasin altinda olsun ister ustunde olsun, vucut genetik olarak hangi yagi ne zaman , ne sekilde enerji kaynagi olarak kullanicagina kendi karar verir. Ve bu genetiktir.
Bunun icin vucut sekilleri vardir. Bazilarinin gogus bolgesi bazilarinin basen bazilarinin karin bolgesi daha yagli ve genistir.

Onun icin dogru incelmenin kurali : agirlik calismasi+ kardiyo(kalp ritm calismasi)
ve duzgun beslenmedir. Tekrarliyorum yememek degildir.

Bana çok saçma geldi. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi bu doktorlar enteresan insanlar :)

Back
Yukarı