Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsülin direncinin tedavi edildiği her beslenme ketodur arkadaşım, şimdide terminoloji ve sınıflandırma içtihatına giripte bunun tartışmasını mı yapalım...

Lafım genel Fiesta senin üzerinden herkese söylüyorum bunu, darılmaca yok; aylarca saçma sapan sayfalar dolusu bu beslenmelerin karşıtlarıyla bu beslenmenin bilimsel tartışmalarını yapmış birisiyim.
Ve bundan aşırı sıkıldım!

İş görelim arkadaşlar, yağlı arkadaşları zayıflatalım, birbirimize yardımcı olalım, olsun bitsin!

Yok şu besin girerdi şu girmezdi, şu gramı geçtim eyvah ketodan çıktım bilmemne......
Yahu........
Ben hiç tam ketojenik beslenmedim arkadaşlar, daha ötesi var mı işte?
Nedir yani karatay tam ketojenik sınıfında değil diye yağ mı yaktırmıyor, yada onu yarı ketojenik beslenmelere yazdık diye keto beslenme teminolojisinin bekaretimi bozuluyor?

Ulan Zeus ben bir tam ketojenik başlığı açarım ve orada öyle bir anlatırım ki senin zayıflattığının yarı süresinde adam inceltirim, diyorsan aç başlığını anlat!
Evet inceltirsin yarı sürede, çünkü ketosis ayrı bir şeydir ve karataydan daha sağlam leptin kullandırır vücuda....

Teallam yaaa...

Benim artık günlüğümü açıp, günlüğüme kapanma vaktim gelmiş anlaşıldı...

İnsülin direncinin tedavi edildiği her beslenme ketodur arkadaşım, şimdide terminoloji ve sınıflandırma içtihatına giripte bunun tartışmasını mı yapalım...

Lafım genel Fiesta senin üzerinden herkese söylüyorum bunu, darılmaca yok; aylarca saçma sapan sayfalar dolusu bu beslenmelerin karşıtlarıyla bu beslenmenin bilimsel tartışmalarını yapmış birisiyim.
Ve bundan aşırı sıkıldım!

İş görelim arkadaşlar, yağlı arkadaşları zayıflatalım, birbirimize yardımcı olalım, olsun bitsin!

Yok şu besin girerdi şu girmezdi, şu gramı geçtim eyvah ketodan çıktım bilmemne......
Yahu........
Ben hiç tam ketojenik beslenmedim arkadaşlar, daha ötesi var mı işte?
Nedir yani karatay tam ketojenik sınıfında değil diye yağ mı yaktırmıyor, yada onu yarı ketojenik beslenmelere yazdık diye keto beslenme teminolojisinin bekaretimi bozuluyor?

Ulan Zeus ben bir tam ketojenik başlığı açarım ve orada öyle bir anlatırım ki senin zayıflattığının yarı süresinde adam inceltirim, diyorsan aç başlığını anlat!
Evet inceltirsin yarı sürede, çünkü ketosis ayrı bir şeydir ve karataydan daha sağlam leptin kullandırır vücuda....

Teallam yaaa...

Benim artık günlüğümü açıp, günlüğüme kapanma vaktim gelmiş anlaşıldı...
:D biz ne dedik karatayı ketojenik sanmayın dedik zaten millet karatay mı diyince keto gibi bişey anlıyo,ben karatay yag yaktırmıyorda demedim :D azcık düzgün okusaydın yazdıgımı farklı yanlarını söyledim ben
ayrıca hasanates senin hayrına yorum atmıyorum :D bakmassın umursamassın olur biter

Konu karatay diyeti , sapmasak daha iyi :)

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=zzbQr5Zn6Oc[/YOUTUBE]

Iıııııııiiiiiiiinnnnnnce çok ince ;)

Yağ yakımını konusunda eksiği olan, sorusu olan var mı arkadaşlar?
Hadi bakalım yardımcı oluyoruz bilmeyenler eksiklerini yanlışlarını düzeltsin, yağlarımızı yakalım...

Ben hacim dönemine geçiyorum artık; ama yinede yağ yakımında yardıma ihtiyacı olan, sorusu olan varsa çeşitli başlıklarda yada öm de sorsun yardımcı oluruz ;)

Arkadaşlar az öğün deyip duruyoruz da şunu da belirtelim. Kişiden kişiye değişir öğün sayısı. Kas kütlesi fazlaysa mecburen fazla öğün yapacak. Her öğünde 30-35 gr protein alabiliyoruz. Yağ yakalım derken kastan da olmayalım.

(2011 mayıs ayından eylül ayına kadar kabaca 24 kg verdim.93kg den 69kg)boy 1,72
akşamları aç yattım. ekmek zaten sevmem abur cuburu kestim çay çok içerim şekeri kestim
azim istikrar ciddiyet ve hedefe sadık kalarak ve bol su içerek bahçe işleri yaparak terleyerek bu başarıyı gösterdik Allahın izni ile
eylülde rejim diyet sporu bıraktım 7 ay oldu şuan kilom hala aynı
zayıflama döneminde karatay diyeti yaptığımı fark ettim farkında olmadan oyüzden kilo verdiğimi ve verdiğim kiloları geri almadığımı düşünüyorum.

sırf göbeği eritmek için ömrümde ilk defa1,5 aydır spor salonuna gidiyorum . hafta içi 5km yürüyorum .hafta sonu salona devam rejim yapmaya çalışıyorum üstelik carnitin bile kullanıyorum verilen kilo 1 sonuç bu. ama göbek sorunu devam ediyor.

benim için en önemli konu ise KEKİK SUYU sizlerle bunu paylaşmak istiyorum aslında. zayıflama döneminde sabah aç ve akşam aç şekilde kekik suyu içmiştim.

Öncelikle herkese merhaba;

Başlığı dün ilk kez okumaya başladım ancak zamanım olmadığı için bıraktım ve bugün sabahtan beri işten fırsat buldukça tamamını okudum. Emeği geçen herkese (katkı sağlayan,yorum yapan, adabıyla eleştiri de bulunan herkese gerçekten teşekkürler Ama özelliklede en çok emeği olan ZeusS'a)

Uygulama son derece hoş gözüküyor yakın zamanda beslenme programın sahibi olan Hocamızın kitabını edinip okuyacağım.

Tam 2,5 ay sonra düğünüm var ve yarın itibari ile kilo vermek adına bir çaba içine giriyorum. :)
Hadi Hayırlısı bakalım

Geçen günlerde L-carnitin ve CLA a edindim(henüz kullanmaya başlamadım) her nekadar başlıkta daha çok gereksizliğinden bahsedildi isede aldık bir kere en azından bir kür kullanma niyetindeyim.

Kafamda ki beslenme şekli ve spor planlarımdan behsediyim fikir ve eleştirilerinizi alayım istedim. Bu yolda yardımlarınızı bekliyorum.

Sabah 5,30 kalk :)
Bir bardak yeşil çay veya kekik suyu
5,45 e kadar kahvaltıyı bitir (yumurta, sucuklu yumurta, zeytin , ceviz ,(mümkün olursa Peynir)
5,45 kahvaltı arkası 1 tablet CLA
6,15 te spor başlangıçı, eğimli bir arazide Köpeğim eşliğinde ormanda koşu (yoruldukça yürüyüş)
7,00 da spor bitir
Duş ve işe haraket 7,30 :)

10,30 da yeşil çay bir avuç mikarı ceviz,fındık,badem veya antep fıstığı

12,45 de öğle yemeği ( Mercimek çorbası,bakliyatlar, bol tereyağlı döner, tavuk ızgara , köfte, balık (yandaki yemekler bulgur pilavı ile kombine)) [yemek arasında 1 tablet CLA ]

15,30 da yeşil çay bir avuç mikarı ceviz,fındık veya antep fıstığı

Şimdi tıkandığım nokta sizin tavsiyeniz ile yemek ve spor yer değiştirebilir hangisi doğru diyorsanız o

Yemek (öğle de ki seceneklerden yenilmeyenlerden bir grup)(yemek sırasında 1 CLA)
Arkasına likit 1500 mg l-Carnitin ve sabahki sporun aynısı :)
Akşam yemeği ve spor arasında 30 olacak ancak hangisi önce hangisi sonra siz yönlendireceksiniz.

Yemekten 2,5 saat sonra açlık bastırırsa kuruyemiş ile bastırılacak yok olması ise yemekten en az 4 saat sonra uyku

Sizce nasıl bir program eksikleri ve hataları neler neler eklenmeli

Şimdiden çok teşekkürler(ölçüleri yarın alarak işe başlayacağım gelişimi ve değişimi hep birlikte takip ederiz umarım)

Arkadaslar benim kilo vermem durdu hatta 1 kilo aldim ve bu beslenmeyi 1 aydir yapiyorum. Sizce bu normal mi? Birde evde ve pc basinda film izleyen birisiyim. Haftada 3 kere BB yapiyorum. Ama kilom 2 haftadir yerinde duruyor. Lütfen yardim edermisiniz? Simdiden tesekkürler.

Arkadaşlar şimdi ben ssabahları işteyemek için 2 yumurta haslasam bunu nasıl yiyeceğim şirkette ekmek yaska ya normalde kepek ekmekli sandvic yapardım kendime ama yumurtayı sadece nasıl tüketeceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı