Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ooooowwww ıste bunu yapmayın :)

yanı ınsulını helekı gh ıle alınan ınsulını asla gereksız demeyın bugun bu vg sporu dev kutlelere ıkı sey ıle geldı manyak gıbı ınsulın almak ve delı gıbı gh kullanmak :)

uzun uzadıya anlatmak ısterdım ama baslık hedefınden sapıor sureklı o yuzden mantıgını anlamak ıcın lınk verım bozokaydın acıklamıs zaten aynı bend ebunları dıcektım :)

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=132719&postcount=1

ınsulın evet ıkı ucuz keskındır ama bugun bu kutleler varsa bırazda onun sayesındedır :)

Hayır abi yazım yanlış anlaşılmış!
Müsabık sporcu için her hormon lazım, adı üstünde müsabık, yarışmacı rakiplerini geçmek için her şeyi ortaya koyması lazım.

Ben sadece amatörlerin sözde insülin salgılatacağız diye malum hormonsuz sözde bulkların da hızlı Kh ları bilinçsizce kullanmalarını eleştirdim.

Hayır abi yazım yanlış anlaşılmış!
Müsabık sporcu için her hormon lazım, adı üstünde müsabık, yarışmacı rakiplerini geçmek için her şeyi ortaya koyması lazım.

Ben sadece amatörlerin sözde insülin salgılatacağız diye malum hormonsuz sözde bulkların da hızlı Kh ları bilinçsizce kullanmalarını eleştirdim.

a evet buna bende bır yorum getırım amatorler ıcın :)

solekı sımdı beslenme ne olursa olsun eger bır kımyasal yoksa basıt k.h bır bahnesı olamaz malesef kı :(

ne glıkojen depoları nede baska bır durum basıt k.h ıcın yanı almak ıcın bır bahane degıldır :)

bır durum harıc oda ketojenık beslenme onlar antrenman sonrası alabılrıler ama cok hızlı olanalrdan ve yıne az mıktarda :)

ve bır grup daha alabılır forumda kı meshur metformın alanlar :)

ama bulk da olsa ole gun ıcınde alımı mantıklı degıl gun ıcınde ve duznelı olarak kompleks k.h alan sporcuların glıkojen depoları her zaman doludur yanı yeterlı k.h alan bırı antrenman sonrası k.h almak zorunda degıldır :)

Benim tek derdim bu sporu yapıyorum diye dolaşanların biraz daha ince hassasiyet bilgiyle hareket etmeleri...
Aynı Mentzer hassasiyeti gibi!

Günlük 200gr sentezleyeceğini zannedenler mi ararsın, depolarım öldü bitti diye litrelerce meyve suyu ve meyve tüketen mi arasın, 6-7 öğün yiyeceğim diye kasanlarmı ararsın...
Yahu hormon almadıkdan sonra 10 öğün yesen ne makinemisin mubarek...

Yani aklın önde tutulması ve akıllıca davranılmasından yanayım.

Yoksa keto ile bulk olacam ketosuz bulk olacam değil olay!
Bulkın ketolusu ketosuzu olmaz arkadaşım, adı üstünde günlük aldığın kütleyi arttırma girişimi!
Ve bunun için Kh a muhtaçsın 2kere2dört!
Madem ki muhtaçsın kaliteli artım yapmak istiyorsan akıllıca yap bu işi!

Heee şöyle bir şey var 5 öğün amino asit almak gibi saçma bir iş yaparsın, o zaman Kh a ihtiyacın yok...

Velhasıl kaliteli bir şekilde hiç yağlanmadan ve hormon kullanmadan kaliteli artım istiyorsan, bulk istiyorsan protein kadar Kh a da ihtiyacın var, yağa da ihtiyacın var ;)

Yani benim amacimda yeni program yazdirmak değil sadece işe yararmi amacinda sordum. Bu diyeti yapan arkadaslar verim aldimi manasinda. İlgin için Teşekkürler.

Arkadaslar ben Karatay beslenmenin besinci günündeyim ve simdiden 2 kilo vermisim. üstelik istedigim kadar yedim ama günlük 3 ögünü gecmedim ve yatmadan 5 saat önce yemeyi kestim sadece su tükettim. Simdi ise motivasyonum dorukta. Artik alistim Karatay beslenmeye ve hayatim boyunca böyle devam edecegim. Ama aklima takilan su soru var. Ben simdi Isvicrede yasiyorum ve burda Kolza Ciceginden yag kullaniyorum. Bu yagdan saniyorsam Türkiyede yok cünkü hic görmedim. Türkiyeye gittigim zaman Findik yagi kullansam yemeklerimde bu yag Saglikli Yag danmi yoksa Aycicek yagi gibi mi?

Ya bence kendi bedeninizde deneyin bi 1 hafta 2000 kalorili bol kh li bi diyet yapin ve 1 haftada 0 kh li protein ve yagli bi diyet yapin gene 2000 kalorili farki gorun fat head i izleyen var mi bilmiyorum ama o belgeseli bile denedim ustumde gercekten hersey karbonhidratta bitiyor gerisi teferuat :)

ben cevap verım buna yag yakımı olarak daha cok yag yakılır bu sekılde

fakat 0 k.h oldugu ıcın kas ınsası bıraz zorlasır . yalnız su var eger gercekten 0 .kh varsa yoksa antrenman sonrası mesela bır kac takvıye ıle kaslar glıkojene doyurulursa sorun olmaz :)

@aridata85

Söylediğiniz yağı hiç bilmiyorum doğal olarak ;)
Omega6 oranı yüksek ise zararlı yağlara girer, sağlıklı kabul edemeyiz.

@fırathan

Yoğurt bağırsak florasını düzene sokmak için olmazsa olmazımız, tamamen yağ yakımında iseniz ve gündüzde oldukça leptin hedefliyorsanız azaltabilirsiniz ;)

Arkadaşlar günde 6-7 öğün beslenen ben bugün 3 öğüne geçtim oldukça ilginç deneyim oldu.

Sabah klasik vgci kahvaltısı yumurta tam buğday ekmeği omega 3 vs. öğlen pirinç, et(işyerinde bu vardı) akşam saat 7de tavuk yedim. Buraya kadar herşey güzel akşam sürekli kola içiyorudm bugün hiç canım çekmiyor nedense insülinle alakalı sanıyorum.

Yalnız öğlen yemeğinden 3-4 saat sonra karnım fena acıktı ve koyu kahve alarak tokluğu bastırdım sonra antrenmana gittim

bilmiyorum 3 öğünle beslenip kilo veren varmı? Benim gibi çalışan vgciler için iyi bir çözüm ola bilir

Ben ekmeksiz kahvaltı yapamıyorum. O zaman kahvaltı yerine kahvaltılık mısır gevreği + süt mü yesem? Yoksa çorba mı içsem?

Yazınızı tekrar tekrar okuyorum. Çok yararlı oldu. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben ekmeksiz kahvaltı yapamıyorum. O zaman kahvaltı yerine kahvaltılık mısır gevreği + süt mü yesem? Yoksa çorba mı içsem?

Yazınızı tekrar tekrar okuyorum. Çok yararlı oldu. Teşekkürler.

mısır gevrehı bu tıp beslenmede yasak zaten yanı en azından ben kıtabında ole bır sonuc cıkardım fazla ıslenmıs bır gıda ve g.i cok dusuk

kahvaltı dgeıl zaten senın yaptgın sadece karın doyuruyorsun

yumurta - peynır - ceviz daha ıyı olur yanına da salata

Peki Findik yagi saglikli Kh grubuna girermi?

Yağ grubuna girermi ? demek istedin zar , kh la ne alakası var yoksa. Şöyle cevap verım fındık yağı bol mıktarda omega6 ıcerıyor yanı onemli olan ;

omega 3-6 dengesini kurabılmek bol bol fındık yağı tüketeyim nasılsa zararı yok yağların dersen elbbetteki zararı dokunur. Yanı fındıgın kendısını ye bi zahmet yağını kullanmana gerek yok :)

@aridata85

Söylediğiniz yağı hiç bilmiyorum doğal olarak ;)
Omega6 oranı yüksek ise zararlı yağlara girer, sağlıklı kabul edemeyiz.

@fırathan

Yoğurt bağırsak florasını düzene sokmak için olmazsa olmazımız, tamamen yağ yakımında iseniz ve gündüzde oldukça leptin hedefliyorsanız azaltabilirsiniz ;)

Söylemis oldugum yagi inceledim ve 100ml. icerisinde omega-6 16,9gr. ve Omega-3 den de 8,3gr. var. Bu miktarlar yüksekmidir sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı