Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
içtiğim kadar kefir veya yoğurt

bu kısımda canan karatayın ve ahmet aydının dediği üzere dışarda satılan kefir ve yoğurtları pek önermiyolar fazla yenilmesine karşılar kefir ve yoğurtu belli ölçülerde alırsan daha çok işini görecektir.tabiki kefiri siz yapıyorsanız veya köy yoğurdu yiyorsanız tüketmenizde sakınca yoktur.bunun dışında başka sorun göremedm

kefir yoğurt yapmaktan çok daha kolay. kefir mayası bulman lazım. karnıbaharın çiçek kısmının parçalanmış (veya çökelek gibi) haline benziyor. bir avuç içi kadar yeterli. cam bir kavanoza koyuyorsun üzerine 1 lt herhangi bir süt. kutu veya açık süt olması farketmiyor. en az 24 saat bekliyecek. birkaç gün bekletirsen daha ekşi oluyor. ekşisi daha faydalı. süzgeçle süzüyorsun. kefirin mayasını gene kavanoza koy üzerine gene 1 lt süt ve en az gene 24 saat. kefirin mayası canlı. sürekli bu şekilde kefir üretebilirsin. bir müddet sonra mayanın çoğaldığını görürsün. iki avuçiçi kadar olunca 1 tanesini ayır buzdolabı poşetine koy içine yarım bardak süt ekle deepfreeze at bir arkadaşın isteyince verirsin. çok keyiflidir...

canan hocanın cogu dediklerine katılıyorum ama bazı noktalar haric bunlardan biri
fıstık saglıklı yag diyor fıstık omega 6 bakımından zengindir 1.si bu
birde kuruyemişleri karbonhidrat olarak görüyor kuruyemişdeki karbonhidratların %70 i liftir lifi total karbonhidrattan cıkarıp hesaplamak lazım yani kuruyemişlerde karbonhidrat yok denecek kadar azdır

bende bugün baslıyorum karatay beslenmesine zeus yardımcı olursan sevinirim konuyu tamamiyle okudum ama iste benim yag sorunum var onu nasıl halletcem bilmiyorum heldic arkadasımız baık yagını önermisti bana onu kullancam yag icin yeterli olurmu acaba? kilo sorunum yok belki biraz yag yakabilirim cok fazla yag sorunum yok ve bu beslenme seklibni sürekli uygulamak üzere baslıyorum

bende bugün baslıyorum karatay beslenmesine zeus yardımcı olursan sevinirim konuyu tamamiyle okudum ama iste benim yag sorunum var onu nasıl halletcem bilmiyorum heldic arkadasımız baık yagını önermisti bana onu kullancam yag icin yeterli olurmu acaba? kilo sorunum yok belki biraz yag yakabilirim cok fazla yag sorunum yok ve bu beslenme seklibni sürekli uygulamak üzere baslıyorum

Hayırlı olsn ancak zeus 1ay uzklastırma aldı yardmcı olamaz.Bu videoda canlı canlı izleyebılrsn Canan Kratay doktorlar programına konuk oluyor , hem bılgılenırsn

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=QX1ApB5Sl_g[/YOUTUBE]

konuyu baştan sona okudum değerli bilgileriniz için çok teşekkürler baya akla yatan bir beslenme biçimi yanlız merak ettiğim greçka ve keten tohumu bu beslenme biçimine uygun besinlermi eğer uygunsa özellikle greçka ilk başlayanlar için ekmek yerine doymak için birebir olabilir ve nacizane fikrim spordan önce yoğurtla karıştırılarak ara öğün olarak tüketilebilir gibi
Besin Değeri:
100gr Karabuğday 328 kkal., 10.8 gr protein, 2.6 gr. yağ, 65.3 gr karbonhidrat içerir. Kültür bitkileri arasında biyolojik değeri yüksek proteine sahiptir. Bu yüksek protein içeriğinin sebebi vücut tarafından üretilemeyen temel sekiz amino asidin tümünün karabuğday tohumlarında bulunmasıdır. Lisin oranı %5-7’dir. İnsan vücudu karabuğdayda bulunan proteinin %74’ünü kullanabilmektedir. 100 gr karabuğday tohumu 12.1 gr lif, 2.8 mg demir, 2.4 mg. çinko içerir. B1, B2 vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfat, mangan, fosfor, kalsiyum minerallerinin yanı sıra güçlü bir bioflavonoid olan rutinden zengindir. Rutin denilen bioflavonoid pirinç, buğday, fasulye gibi pek çok tahıl ve baklagillerde bulunmamasına rağmen karabuğday’da % 4–6 oranında mevcuttur. Günde 100 gram karabuğday, yetişkin bir insanın günlük Vitamin B1 ihtiyacının %40' ı karşılanır.
Karabuğday tohumlarında kolesterol bulunmaz ve yağ da yok denecek kadar azdır.
Karaciğerin çalışmasında kolaylaştıran choline içerir.

Son düzenleme:
konuyu anlamaissiniz herhalde

Yag ve kolestrolden bol besleniyoruz

Karabugday karbonhidrattan bol ve biz hayvansal gidalari bolca aldigimiz icin o amino asitleri zaten almis oluyoruz

Karabugday bu diyet icin uygun degil durduk yere icat cikarmayalim

konuyu anlamaissiniz herhalde

Yag ve kolestrolden bol besleniyoruz

Karabugday karbonhidrattan bol ve biz hayvansal gidalari bolca aldigimiz icin o amino asitleri zaten almis oluyoruz

Karabugday bu diyet icin uygun degil durduk yere icat cikarmayalim

aslında konuyu güzelce okudum mantığını idrak ettim fakat bulgurun önerildiğini görünce sorma ihtiyacı duydum
Besin Değeri:
100 gram bulgur, vücuda yaklaşık 350 kalori verir. Ayrıca 69.8 gram karbonhidrat, 12.5 gram protein, 1.5 gram lipid, 40 miligram
kalsiyum, 3.5 miligram demir, 0.40 miligram B1 vitamini, 0.04
miligram B2 vitamini ve 4.3 miligram niacin içermektedir.

olabilir

O icerigi daha az karbonhidratli cig yesil sebzeler ve hayvansal gidalardan daha bolca alabiliriz

yagı kuruyemişten saglayabilirsin yada yumurtayı tam yiyerek tavugu derisiyle yiyerek
sanırım bana yazdın evet kuruyemis yiyeegim zaten ordan karsıamak mantıklı ama tavuk derisini yersen anında ... (özür diliyorum) maalesefki yag konusunda durumum bu asla yiyemiyorum balık yagı kuruyemislerden karsılamak yeterli olurmu acaba? dün ilk beslenmeme basladım ögün arasında 5-6 saat bıraktım hicte acıkmadım gayette rahat gecti ama kalori alımım cok düsüktü 1450 civarında bunu cıkartmam gerekiyor

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:58 ----------

Hayırlı olsn ancak zeus 1ay uzklastırma aldı yardmcı olamaz.Bu videoda canlı canlı izleyebılrsn Canan Kratay doktorlar programına konuk oluyor , hem bılgılenırsn

[YOUTUBE]QX1ApB5Sl_g[/YOUTUBE]
tv de programını izlemistim yinede cok saol video icin tabii izlerim zeus u msn degörürsem zaten sorcam herseyi ona az cok birseyleri biliyorum bu beslenmele ilgili ama en önemli sorunum yag:(

Yarım yağlı ürün tüketme , gi si düsük sağlıklı khlar ve yağların(kuyruk,tereyağı,omega3,zytnyağı vs.. gib) limiti yok bu beslenmede cunku ztn belli miktar yiğebiliosn insan oldugun ıcın :)

2 bayan kuznımnde kafasına soktum bu dıyetı cokta verim aldılar(bir bayana bence cok uygun bu diyet ) , uyguldkları programı soylıyım yanı hemen hmen bu tarz bslenıyorlar.

Sabah : Tereyağlı kasap sucuklu veya pstırma 3 tam yumurta - yanında salatalık domates vs

öğlen : Kırmızı et en yağlısından , yanında cok az miktarda bulgur + bol zeytın yağlı salata

aksam : tavuk eti veya balık + aynı sekil yanında zeytin yağlı salata (içerik size kalmıs) veya sebze yemeği. (balık yemedıgın gunler omega3 takviyesi alabılrsn ekstradan) Multıvıtamınlere falan gerek yok bol bol yeşillik tüketiyorsun ztn.

Yani tema bu sen artık tecrube yaptıkca kafana gore sana daha uygun bi sistem ayarlarsın.

bunlarn yanında acıkırlarsa ara öğünlerde kuru yemiş tüketiyorlar , zaten alıstıktan sonra bu bslnemye ara öğün aramıyorusun bıle buyuk bı kolaylık yanı.

anlamadıgım nokta;
yağ limitini neden yukarıda tutuyorsunuz bu kadar.
yani nasıl bir mide ki bu tereyağlı kasap sucuklu yumurta yanında pastırma
öglende en yaglısından kırmızı et :)

sonuc itibariyle yıllar boyu sürecek bu beslenmeyi devam ettirmek ve karşılacak sonuçlara katlanbilir misiniz bilmiyorum ?

bende karatay beslenmesi yapıyorum fakat yağ konusunu bu kadar abartmıyorum.

Yarım yağlı ürün tüketme , gi si düsük sağlıklı khlar ve yağların(kuyruk,tereyağı,omega3,zytnyağı vs.. gib) limiti yok bu beslenmede cunku ztn belli miktar yiğebiliosn insan oldugun ıcın :)

2 bayan kuznımnde kafasına soktum bu dıyetı cokta verim aldılar(bir bayana bence cok uygun bu diyet ) , uyguldkları programı soylıyım yanı hemen hmen bu tarz bslenıyorlar.

Sabah : Tereyağlı kasap sucuklu veya pstırma 3 tam yumurta - yanında salatalık domates vs

öğlen : Kırmızı et en yağlısından , yanında cok az miktarda bulgur + bol zeytın yağlı salata

aksam : tavuk eti veya balık + aynı sekil yanında zeytin yağlı salata (içerik size kalmıs) veya sebze yemeği. (balık yemedıgın gunler omega3 takviyesi alabılrsn ekstradan) Multıvıtamınlere falan gerek yok bol bol yeşillik tüketiyorsun ztn.

Yani tema bu sen artık tecrube yaptıkca kafana gore sana daha uygun bi sistem ayarlarsın.

bunlarn yanında acıkırlarsa ara öğünlerde kuru yemiş tüketiyorlar , zaten alıstıktan sonra bu bslnemye ara öğün aramıyorusun bıle buyuk bı kolaylık yanı.
yarım yaglı hicbir ürün kullanmıyorum :Dkh si düsük gıdalar yiyorum ayy ben bunları yiyememki:S yereyaglı sucuk pastırma hic sevmem etle pek aram yoktur birde yaglı olcak iste cok büyük sorun benim icin hemde et en yaglısından:) ayh hayatta yiyemem ben bunları napcam anlamadımki:( bu yag olatyını nasıl cözcem ben herseyin yaglısı yeniyor bu beslenme seklinde off ara ögünlük sorun degil benim icin zaten antrenmanlar vs derken zamanım kalmıyor ara ögünlere aksam yemegi tam benlikmis:D tavuk cok severim ama yaglı degil tabii zaten tam bir ptcul aileyiz annemle ben cok sık yeriz her yemekte mutlaka yesillikler olur kuruyemis yerim cokta severim peki yag olayını bunla halletsem olurmu?

anlamadıgım nokta;
yağ limitini neden yukarıda tutuyorsunuz bu kadar.
yani nasıl bir mide ki bu tereyağlı kasap sucuklu yumurta yanında pastırma
öglende en yaglısından kırmızı et :)

sonuc itibariyle yıllar boyu sürecek bu beslenmeyi devam ettirmek ve karşılacak sonuçlara katlanbilir misiniz bilmiyorum ?

bende karatay beslenmesi yapıyorum fakat yağ konusunu bu kadar abartmıyorum.

Bu yağların zararı yok ki. Her şeyin fazlası zarar doğru. Ama istesekte zarar vericek kadar yağ tüketemeyiz bir anda. Bünye kaldırmaz.

Sen uzun vadede oluşabilecek sorundan bahsediyorsun. Ama katılmıyorum. vücut yağları sindiriyor depolamıyor ki zaten.

yarım yaglı hicbir ürün kullanmıyorum :Dkh si düsük gıdalar yiyorum ayy ben bunları yiyememki:S yereyaglı sucuk pastırma hic sevmem etle pek aram yoktur birde yaglı olcak iste cok büyük sorun benim icin hemde et en yaglısından:) ayh hayatta yiyemem ben bunları napcam anlamadımki:( bu yag olatyını nasıl cözcem ben herseyin yaglısı yeniyor bu beslenme seklinde off ara ögünlük sorun degil benim icin zaten antrenmanlar vs derken zamanım kalmıyor ara ögünlere aksam yemegi tam benlikmis:D tavuk cok severim ama yaglı degil tabii zaten tam bir ptcul aileyiz annemle ben cok sık yeriz her yemekte mutlaka yesillikler olur kuruyemis yerim cokta severim peki yag olayını bunla halletsem olurmu?

Kırmızı Et sevmıyorsan , haslanmıs tavuk gogusunu tavada tereyağı ile kavurarak yiğeblrsn bnm gibi .Yağı fazla ürünler tüketmenın mantıgı ztn senı tok tutması cunku uzun zmn periyotları var öğünler arası ortalama 5 saat gibi. Yağların gı si 0 oldugundan insülin oynatmaz yani bu diyetin mantıgı bu. O zmn çağre yaptıgın salatayı bol zeytın yağlı tüket yani bi yerden denge kurman gerek.
Sabah icin illaki sucuk felan tüketmek zornda değilsin ancak yumurtalar tam olsun minimum 2 3 , yanında tam yağlı peynir uygundur.
Islenmış gıdalar ve tahılları tüketmedigini varsayıyorm artık onu geçersek Kuru yemislerden özellkle gün ıcınde badem ceviz fındık 3 ünden illa birini tüket.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı