Yağdan kalori yakmanın püf noktası nelerdir?

Öncelikle selam Bugüne kadar kaç kalori aldığımı hesaplamış değilim
kısaca size bahsedeyim ev-dersane arası mekik dokuyorum az hareket ediyorum yani.
diyete başlasam haftada 0.5 veya 1 kilo versem (niyetimde o var)
bunun ne kadarı yağdan olabilir sorusu aklıma geliyor
kalori yakma =/= Kilo verme diye biliyorum
Pek tecrübem yok Aydınlatabilirmisiniz. Yorumsuz geçmeyin arkadaşlar durum ciddi kendime güzel bir hedef koymak istiyorum bu konuda, sağolun

22 kilo verdim ve beldende 16 cm verdiğime göre sanırım yağ yaktım :) Beslenme olarak şekeri , fast foood , kızartma ve hamurişlerini çıkart. Protein bol al , komplex karbo ( makarna , bulgur , yulaf ) ihmal etme karbonhıdrat alamazsanda kas kaybedersin bilgin olsun. Günde 2-3 litre su iç. Tuzu azalt hatta hiç alma. Sıksık öğün yap kendıne hadı zamanın olmuyosa 3 ana 3 ara öğün yap. Ara öğünlerde meyve , kuruyemiş vb. şeyler yiyebilirsin. Genelde haftada 0.5 kilo yağ yakılır deniliyor. Ayda 2-4 arası kilo veriyorsan işler yolunda gidiyordur.( su ve yağ atabilirsin)

Kalori hesaplamana gerek yok illaki. Zaten besinlerin şeker ve karbo içerikleride kalori kadar önemlidir.

Ayrıca unutma aç kalmak en büyük yanlışın olur. Dediğim besinler haricinde herşeyden istediğin gibi ye aşırıya kaçmadan. Diyet aç kalmak değil beslenme alışkanlığıdır. Haftada 3 gün kardıo yapmak işine yardımcı olur. ( 20-25 dk iyidir )

Back
Yukarı