oruçlu olmanın avantajlarından faydalanıyorum
tüm gün bişey yemediğimden iftarda az yesem bile hemen doyuyorum karnım şişiyo
bardak bardakta su içtiğinden karnım davul gibi şişiyor
tüm gün yaramaz bıdıkla koşturmaktan çok susayıp top patlar patlamaz kocaman bardaklarla su içiyorum hemen doyuyorum
dün iftarda
çorba salata patlıcan yemeği yedim az az
1 saate yakın dumbellerle göğüs arka kol iç bacak çalıştım
clada almıştım sahura kadar tuvaleet taşındım
sahurda 1 bardak yarımyağlı süt yarım muz ve 1 dilimde yağsız pişmiş otlu börek vardı

börek beyaz un olsada içi o kadar yoğunduki kana karışma insülin çıkartma durumu epey düşmüştür
birde arkadaşlar şunu farkettim cla ve karnitin alıyorum biliyosunuz
öncesinde az kaçamak yapsam veya ara versem hemen bozulurdu herşey
en başta insülin direncim mahvederdi
insülin direnci olanları bilirsiniz az hamur işi veya tatlı çikolata yese hemen arkası gelir iştahı açılır yedikçe yer
ve insülin direnci olanalr diyet boyu kesinlikle şekeri bırakmalsrı gerekir çünkü devam edemezler
bendede bu durum vardı hatta çok etkilerdi bi kere bozsam arkası gelirdi
ve yaz döneminde çok daha fazla iştahım artardı
fakat uzun zamandır bu durumun olmadığını farkettim
diyete ara verdim hastalandım filan o dönemde mesela pizza yediğimde bir süre sonra canım tatlı istemedi hiç
veya çikolata yiyodum 1 tane yetiyordu oysaki insülin direncim yüzünden yedikçe yiyesim gelirdi hatta çoğu kez başedemez ve şekersiz kahve veya limonsuyu içerdim dengelensin diye
ve ara verdiğim bu dönemde hiç kilo almadım yağlanmadım eskisi kadar çok yemedim
clamı yaptı yoksa karnitinmi bilmiyorum ama birinden biri veya ikisinin etkisi herneyse beni insülin direncinden kurtardı sanırım
şu ara tatlıyı kestim ameliyata ne versem kar diye ama kesmesemde mesela sabah 1 çikolata yesem arkası gelmiyor o bana yetiyo
veya 1 dondurma yiyodum bidaha gün boyu tatlı aklıma bile gelmiyordu
çay kahvede şekersiz içiyorum zaten
tabiki bunlar diyette yok faydalı değil zaten biliyorum ben sadece insülin direncimin kırıldığını anlamanız için bunları yazdım
her ne kadar sağlıklı beslenme olsada nefis biyerde canı çekiyor insanın yasak oluncada iyice stres yapıyosun
yesen arkası geliyor çok zordu ama geçti artık dün sahurda canım istedi 1 börek yedim 1 börek yetti doyurdu devamı gelmedi tüm gün hiç acıkmadım önceden olsa tepsi yarılanmadan kalırmıydı acaba :=)