Öncelikle herkese Merhaba....
boyum 163 kilom 56 YAŞ 24
Aslına bakarsanız kilom kesinlikle fazla değil hatta gayet ideal. ama bu 56 kilo sanırım tamamen yağlardan oluşuyor
yağ oranım çok yüksek öncelikle ( spor salonunda ve diyetisyende ölçtürdüğüm yağ oranlarının birbiriyle alakası yok).... Vücudum şekilsiz. belim çok kalın vs vs...
Sorularım şu ki;
1) polar loop saat aldım. birde göğüs bandını da aldım, kalp atışlarımı nabzımı da takip edeyim diye.. merak ettiğim yağ yakımım ortalama hangi nabız aralığında gerçeklesir?
2)yağ oranını nerede nasıl ölçtürmeliyim ki doğru sonucu görebiliiyim?
3) Sabah uyandığımzda ki nabız atışımız neden önemlidir?
4) küçükken gayet esnektm. 6 yıl kadar kick boks yapmıştm. şimdi de düzenli ve disiplinli bir çalışmayla esnekliğime geri kavusabilir miyim? bi jmnastikçi gibi değil tabi ki hiç değilse misal sıfır açabilir myim bacağımı?
Bide ben her gün fitness yapmaya başladım, her gün gitmem sakıncalı mı? ve en önemlisi de
Protein ve karbonhidratı nerelerde almam gerektiğini bilmiyorum...
mesela spordan 1bucuk saat öncede protein alsam olmaz mı? çünkü iş çıkışı yaptığım spor çok geç saatte bitiyor, ve bende o saatten snra bir şey yersem vicdanm sızlar
Şimdiden çooookkkk teşekkür ederim. yardımlarınızı bekliyorummm )
boyum 163 kilom 56 YAŞ 24
Aslına bakarsanız kilom kesinlikle fazla değil hatta gayet ideal. ama bu 56 kilo sanırım tamamen yağlardan oluşuyor

Sorularım şu ki;
1) polar loop saat aldım. birde göğüs bandını da aldım, kalp atışlarımı nabzımı da takip edeyim diye.. merak ettiğim yağ yakımım ortalama hangi nabız aralığında gerçeklesir?
2)yağ oranını nerede nasıl ölçtürmeliyim ki doğru sonucu görebiliiyim?
3) Sabah uyandığımzda ki nabız atışımız neden önemlidir?
4) küçükken gayet esnektm. 6 yıl kadar kick boks yapmıştm. şimdi de düzenli ve disiplinli bir çalışmayla esnekliğime geri kavusabilir miyim? bi jmnastikçi gibi değil tabi ki hiç değilse misal sıfır açabilir myim bacağımı?
Bide ben her gün fitness yapmaya başladım, her gün gitmem sakıncalı mı? ve en önemlisi de
Protein ve karbonhidratı nerelerde almam gerektiğini bilmiyorum...
mesela spordan 1bucuk saat öncede protein alsam olmaz mı? çünkü iş çıkışı yaptığım spor çok geç saatte bitiyor, ve bende o saatten snra bir şey yersem vicdanm sızlar

Şimdiden çooookkkk teşekkür ederim. yardımlarınızı bekliyorummm )