Whey protein tozu maximum 24 saat şişede sulu (çalkalanık) halde dursa bozulur mu?

Öncelikle herkese merhabalar. Sizlere danışmak istediğim bir konu vardı. Soruma gelince. Whey protein tozu 24 saat şişede sulu halde durur mu? Yani bir şişeye koysam boş kola şişeleri gibi, bir (yarım litrelik suda) veya iki (bir litrelik suda) porsiyonluk. Bu sudaki karışım gün içinde bozulur mu? Oda sıcaklığında veya buzdolabında??? Maksat gün içine yaymam. Açıkçası ağır spor öncesi veya sonrası değil. Tamamen beslenme ile alakalı. Kazein biraz pahalı, param pek yetmedi açıkçası. Eee, whey tozu da çabuk sindiriliyor bu yüzden eşit dağılım taksit taksit almak istiyorum bir süre böyle almayı düşünüyorum. Sorumu tekrarlıyayım. Sizce cam veya plastik şişede bozulur mu oda sıcaklığı veya buzdolabında??? Şimdiden teşekkürler...

buzdolabında bozulmaz 1 günde ama oda sıcaklığında bozulur kokusuda ölü kediyle yarışır kardeşim, beslenme ile alakalı yanında protein gezdirmeni anlamadım

Bir ara bende düşünmüştüm bunu ancak pek pratik gelmedi. Hatta birkere denemiştim. Garip bir tadı olmuştu ve midemi bulandırmıştı. Onun yerine tupperware'dan ufak 2-3 adet ufak kap(1-1.5 ölçek alıyordu) almıştım. Çift idman yaptığım zamanlar 2 adet ufak kapları doldurup götürüyordum. İçeceğim zaman shaker'a koyup içiyordum. Sende deneyebilirsin

Bozulur . Çünkü shakerı yıkamayı unuttuğum zamanlar kokuyor . ( sabahtan akşama kadar durmuyor yani )

Su ile beraber neden taşıyosunki yanında. shaker'ına susuz sadece tozu koy içeçegin zaman suyu her yerden bulursun zaten .

merhaba , shakerin içinde toz halinde götür, suyunu içmeden önce ekle.

bende bu şekilde yapıyorum en iyisi bu çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi beklediği zaman ağır bi koku oluyor :confused:

bir keresinde torba yan yatmış, karışım arabaya döküldü, 2-3 gün sonraki arabadaki koku neydi öyle. aman allahım koku çıkana kadar arabayı pakladım resmen .

Arkadaşlar cevaplarda tecrübeleriniz konuşmuş, herkese teşekkürler. Demek ki kazein almak lazım yoksa taksit taksit karıştırıp içecem, biraz önce de içtim bir çay kaşığı karıştırıp. Kazein 6-8 saate yayılıyor whey ise çok kısa bir zamana. Benimki spor değil, elbette biraz antreman yapıyorum ama bu zamana kadar vücudu protensiz bırakmışım resmen. :confused:

Back
Yukarı