İyi akşamlar.
Vegan tam olarak et yemedikleri gibi hayvansal hiçbir gıda tüketmiyorlar sanırsam? (Süt, peynir vs.)
Acaba bunun sebebi nedir? Yani neden bu şekilde çemberi daha da daraltıyorsunuz? Sakın yanlış anlaşılmasın amacım bir yaşam stilini sorgulamak veya yargılamak değil. Şunu öğrenmeye çalışıyorum, şahsen son zamanlarda kendimden iğrenmeye başladım, sürekli ya tavuk ya da başka bir hayvanın etini yiyordum. Benim insan olarak başka hayvanları cayır cayır kesip de yemeye hakkım yok diye düşünmeye başlamış, yediğim tavuklardan zevk almamaya başlamıştım. Yani galiba bunun adı vejeteryan olmak, et yememek. Canice olduğunu düşünmeye başladığım için hayvanları öldürmeye karşı olup etlerini yememeye başlamıştım. Vejeteryan olma gerekçesi bu olabilir, yani doğaya saygı ve doğayı koruma içgüdüsü. Ancak veganlık neden? Sonuç olarak yanılmıyorsam hayvanlara zarar verilmiyor bu süreçte, gayet insani bir şey gibi gözüküyor, yani sütünden peynirinden yumurtasından yararlanıyoruz ve yine dediğim gibi çok araştırmadım ancak hayvanlara bir zararı yoktur diye düşünüyorum, vegan olma gerekçeniz nedir? Gerçekten yadırgama amaçlı değil samimi bir şekilde meraktan soruyorum