Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
V.G. çalışırken Terleme eşofmanı giymek uygun mudur?
Esenlikler arkadaşlar, bildiğim kadarıyla V.G. sporu esnasında vücut ısısını kaybetmemek gerekiyor ve bunun için de öncelikle iyi ısınmak gerek. Merak ettiğim ise V.G. yaparken "terleme (sauna) eşofman"ının giyilmesinin sakıncalı olup olmadığı ya da bu eşofmanların hareketi kısıtlayıp kısıtlamadığıdır. V.G. yaparken terleme eşofmanı giyen arkadaşların yorumunu bekliyorum, buna göre terleme eşofmanı alacağım ya da almayacağım.
Terleme eşofmanı ile rahat çalışabileceğini sanmam. Ayrıca yaz günü sıcakta bence sakıncalı olabilir ama kışın salon çok sıcak değilse bir sorun olacağını sanmam
Eğer kol saatiniz devamlı nabzınızı ölçmüyorsa yapmanızı hiç tavsiye etmem. Çünkü terlemenin amacı vücut ısısını tamamen düşürmek değil "dengelemek" tir. İnsanların enzimlerinin çalışması için gereken optimum sıcaklık aralığında tutmaktır. Eğer terleme eşofmanı giyerseniz ve çok ağır çalışıırsanız (özellikle yazın) vücudunuz deli gibi terleyecek ve optimum sıcaklığı korumak için aşırı bir çaba harcayacaktır. Bu kardiyovasküler (Kalp-Damar) sisteminize "inanılmaz" bir yük getirir. Eğer eğimliyseniz enfaktüse bile neden olabilir. Bunun dışında vücudunuzun inanılmaz sıvı ve mineral kaybetmesiyle sonuçlanabilir.
ben şu anda kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum.özellikle definasyon için çok uygun diye düşünüyorum, insanı sucuk gibi terletiyor.tek kötü yanı kullandığınız aletleride ıslatıyor o kadar.
bir belgesel kanalında seyrettiğim bir program itfaiyecilerin asıl tehlikesi yangın değil giydikleri kıyafetmiş. o kıyafetin içinde sarfettikleri efor ile iyice ısınan vucut kalpkrizini tetikliyor.
bence çok sakıncalı çok dikkatli olunması lazm. nabız ölçer şart danger danger danger
başlangıçtaki ısınma ve takip eden ağırlık çalışmasını yaparken set aralarındaki dinlenme süresini aşmazsan ve gerektiği kadar ağırlık kullanırsan vücut ısısı kaybolmaz. özellikle yüksek ağırlık kullanılan hareketlerde bu tip giysiler tehlike yaratır. ben bu mevsimde bile ilk 15 dakikadan sonra tişörtle çalışıyorum. buna rağmen epey bir terleme oluyor. set aralarında havlu ile siliyorum. terli durmakta zararlı bu arada. bence de uzak dur.
ben şu anda kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum.özellikle definasyon için çok uygun diye düşünüyorum, insanı sucuk gibi terletiyor.tek kötü yanı kullandığınız aletleride ıslatıyor o kadar.
yaptığın şey hiçte sağlıklı değil illa ki giydin eşofmanını antrenmanını yaptın bişey olmadı demek ki bi daha olmaz demek yanlış kesinlikle tavsiye etmiyorum
arkadaşlar bende biraz araştırma yaptım ve genellikle önerilmiyor sözümü geri alıyorum.Definasyon için iyi bir yöntem değil vücüttaki suyu atıyormuş sadece.
Sauna Eşofman'ın Artıları: -vücudu terletir ve böylece %10'da olmuş olsa vücuttan toksinlerin atılmasında rol alır.
-vücut metabolizmasını azda olsa hızlandırır.
-vücudu sürekli sıcak tutarak, herhangi bir sakatlanma riskini ortadan kaldırır ve vücudun hızlılık refleks kabiliyetini artırır.
Sauna Eşofman'ın Eksileri: -Sauna eşofman'ı direk yağ yakmaz. Vücuttan su atarak geçici bir kilo düşüşü gerçekleştirir.
-Vücutta fazla terleme olduğundan dolayı ter yoluyla bazı B ve c vitamin gibi önemli vitamin ve mineral kaybı yaşanır(arkasından hemen koca bir porsiyon karışık salata tüketmek iyidir).
-Vücutta ısıyı artırarak metabolizma ve genel egzersizlerde kalori yakımı konusunda %10 daha hızlı çalışmasına ve bu sebeplede yağ yakımında etkili olduğu görülür. Fakat bilimsel verilere göre Sauna eşofman giyen ve giymeyen iki kadın'ın yağ yakımı eşit miktarda hesaplanmıştır. Buna rağmen Sauna eşofmanı giyen bayan'ın giymeyen kişiye oranla 2kilogram daha fazla kilo verdiği görülmüş. Bunun sebebi ise vücuttan suyun atılmasıdır-DİKKAT: özellikle bayanların vücutlarından suyun atılması iyi bir yöntem değildir. Çünkü vücutta suyun bulunması sağlıklı yaşam ve canlılık için önemlidir. Burada su atımı konusunda iyi hesaplar yapılmalıdır.
-Almanya ALP dağlarında 10!ar gruplu erkek ve kadınların sauna eşofmanla idman yaptığı zaman gereğinden fazla terlemeleri üzerinde vücutta halsizlik, güç kaybı ve beyine yeterli oksijen gitmemesi gibi önemli olumsuzluklar yaşandığı tespit edilmiştir.