Vücut Geliştirmeye En Fazla Ne Kadar Ara Verdiniz?

Vücut geliştirmeye en fazla ne kadar ara verdiniz?

• Total voters
    754
3 ay kadar , beslenmememe dikkat ederek + salonu aksatmadan dsiplinli şekilde devam etmiştim , kolumda ki sakatlıktan dolayı 2.5 ay ara verdim , yeni başlamanın verdiği etkiyle ara verdiğimde güç kaybı cok fazla oldu , başladığım zamana döndüm , şimdi 2.ay bitti Salona başladığımda 3.ay sonunda kolum 35di ara verdikten sonra , 32 den 33 e zor cıktı sebebini bilmiyorum ama diğer yerlerim en az 3 er 4 er cm gelişti ve eskisinden daha iyi hale geldi,belim 4 cm inceldi.
6 haftalık program sonucunda 1 hafta ara verdim , döndüm ve hiç ara vermemiş gibi kiloları arttırdım bu da çok hoşuma gitti :)
Umarım ömrümün sonuna kadar ara vermeden devam edebilirim.

bacak idmanlarında birden agırlıkları arttırdıgım icin diz kapaklarımda sorun basladı üstüne daha da devam ettim antrenmanlarıma canım daha fazla yanmaya baslayınca dr gittim ilaclar verdi ve 2 hafta ara ver dedi degerli hocam schwarzxxl durumumu anlattıgımda 1 ay ara ver ama beslenmene dikkat et dedi bu pzt si yeniden baslıyorum 1 ayım doluyor ve spor yapmayı cok özledim sag bacagım baya iyi durumda ama hala sol bacagımda agrım var cok olmasada umarım baslayınca sorun yasamam tabii bu sefer akıllandım bir daha birden yüklenme yapmıcam:)

iş nedenizle 6-7 ay ara vermek durumunda kaldım. ve yakın zaman ıcınde tekrar basladım. %50 güç kaybı, %30 hacim kaybettim. yağ oranım aynı kas olculerım dustu. 44,5cm olan kol 41 cm oldu. dirseklerin içine etmeden 3 haftadır calısıyorum. %10 güçüm yerine geldi. devam edersem 2-3 ayda eski formuma gelirim diye düşünüyorum. çok nankor spor. belirli olcu belırleyıp onda kanaat kılmak lazım fazla zorlamamak lazım. ne kadar hacım okadar zaman ve para demek. sonsuza kadar devam edemez bu sonucta.
bu sporda xxl hayvanlaşmak boş insan ve baba parası bol olan insanların işi diyorum başka bişey demiyorum.

Son düzenleme:
iş nedeniyle 2,5 yıl yaptıktan sonra 6 yıl bırakmak zorunda kaldım.son 3 yıldır tekrar başladım.kas hafızası sağolsun.tekrar eski halime döndüm.
nankörlük sadece bb de değil.hayatın her yerinde var.çalışılmayan yer geriler.insan ıssız bir adaya düşse konuşacak kimse bulamasa konuşmayıda unutur.kafayı fazla takmamak lazım.

1 ay gibi ara vermiştim 2-3 kg kaybettim ama acayip bi şey oldu gerçekten baya kuvvetlenmiştim bench press de yeniden başladığım hafta 20 kg arttırdım ağırlığı diğer hareketlerde de öyle çok daha iyi hissediyorum kendimi

13 yıllık aradan sonra tekrar v.g.'ye başladım.
V.g.'ye 1995'te başladım iki yıl sıkı çalıştım 1997'de bıraktım.
2007'den sonra elli kilo aldım, son altı ayda elli kiloya yakın verdim. Şimdi şişman değilim. V.g.'ye tekrar başlamayı düşünmüyordum, kilomu koruyacak şekilde kondisyon çalışmalarına devam etmeyi düşünüyordum. Ancak sitedeki arkadaşların azmi ve hırsını görünce tekrar v.g.'ye başlamaya karar verdim ve evde ağırlık çalışmaya başladım. Zayıflama dönemindeki kas kaybını telafi etmeye çalışıyorum.

V.g.'nin diğer sporlara göre daha az nankör bir spor olduğuna inanıyorum. Bıraktıktan sonraki kas kayıplarından sonra bile çalışmalarınızın karşılığını aldığınızı görürsünüz.
Body nankor bir spor mu? başlıklı forumdan:
" https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-nankor-bir-spor-mu-t27934p2.html?&highlight=body+nank%F6r "

Son düzenleme:
7aylık Çalışma Sonucu Geçen hafta 1hafta ara verdim.Ama Açıkçası Çok Korkuyorum Şuan:D Bu Spor gerçekten Çok Hassas bir spor... Kendimi Salmamaya gayret gösterme kararı aldım.

Arkadaşlar şahsi kanaatim gerektiğinde ara vermekten çekinmeyin.Kendi vücudum için söylüyorum yakın zamanda 1 ay kadar ara verdim dönüşüm çok daha iyi oldu vücut platoyu kendiliğinden aştı.Özellikle aralıksız uzun dönem çalışmalarda 2 yıl 3 yıl gibi hele birde platoya ulaşılmışsa bence vücudu 15 gün,1 ay hatta biraz daha da fazla nadasa bırakmakta gerçekten fayda var.Deneyin tavsiye ediyorum kendimden biliyorum :)

ben öss nedeniyle 2 hafta kadar ara verdim bugün başlıorum kollarımdaki güç kaybını hissettim ama braz ara vermek de gereki bence

En fazla 1.5 yıla yakın ara verdiydim tabi ölçü kaybı yaşadıydım ama çalıştığım zamandan daha fit gözüküyordum :D

yeni gldim spordan ordaki arkadşlar bile farketti noldu sna fln dediler kollardaki düşüş hemen farkediliomuş demekki ama pek agır grmeden bu hftayı gçrcem

hafif bir sakatlık nedeniyle 2 hafta ara verdim 1 haftası doldu 1 haftam kaldı dört gözle salona dönmeyi bekliyorum
birde sorum olacak ara veren yani vucüdu dinlendirmeye bırakan arkadaşlar beslenmeyi nasıl yapıyorlar aynı kiloya göre protein alımı devam ediyormu yoksa diyet mi yapıyorlar şimdiden teşekkürler

bi arkadaşla bilek güreşinde iddaalaştık. arkadaşı yendim fakat omuzumda bir sakatlık oluştu. bench press basarken farkettim. 20 gün ara vermek zorunda kaldım. beni 3 ay geri attı. bundan sonra bilek güreşi yapmamaya karar verdim.

Son düzenleme:
bi ara sıkıntı stres ten dolayı 3 aydan fazla ara vermiştim. sadece antrenman yapmakla bitmiyor hayatımı bu spora odaklı yaşıyorum body yapan bir çok insanda böyle zaten.
bazen yorucu olabiliyor şu saatte sunu ye bunu iç 4 saatte bir bişeyler yemek.

sporu bıraktıgım dönemde beslenmem yine protein agırlıklıydı ama sık sık bişeyler yemiyordum. vucudu dinlendirmiş oldum. 4 kilo verdim 2 aylık çalışmayla vucut tekrardan toparlandı.

maddiyattan dolayı 4 ay ara verdim..Allah izin verdiği sürece ve imkanım olduğu sürece devam etmek istiyorum...

Back
Yukarı