Vücut gelişimi - kalori ilişkisi hakkında bir soru

Merhaba. Öncelikle herkese iyi forumlar. İzninizle bir sorum olacaktı.

23 yaşında 1.78 boyunda 69 kg erkeğim. Yaklaşık 2.5 aydır amatör bir salonda fitness ile ilgileniyorum. Hedeflediğim vücut amiyane tabirle "plaj vücudu" dediğimiz vücut görüntüsüne ulaşmak. Haftada 4 gün antrenman programım var. Sabah 10-12 arası antrenman yapıyorum.

Supplement olarak multivitamin, whey, Omega-3, ZMA kullanmaktayım.

Beslenme düzenime gelirsek, genellikle kahvaltıda pek iştahım olmadığı için çok verimli beslenmemekle beraber beyaz peynir, light süt vs. tüketerek direkt antrenmana gidiyorum. Antrenmandan hemen sonra whey proteini su ile içiyorum. Yaklaşık yarım saat sonra mutlaka tavuk göğsü ve bunun yanında karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketiyorum. Akşam da 7-8 gibi genellikle yüksek proteinli besinlerle öğünümü tamamlıyorum. Ama yine de günlük 3 öğünü geçtiğim pek olmuyor.

Sorum şu ki kas kütlesinin artması için günlük harcadığım kalori miktarından daha fazla kalori almam şart mı? Eğer buna uymazsam antrenman yaptıkça kaslanmak yerine giderek küçülür müyüm? Başladığımdan bu yana kilom 4-5 kilo civarında arttı. Kollarımda, göğsümde ve kanat bölgemde gelişme olduğunu soyleyebilirim. Ama yeterli kalori almadığım konusunda okuduğum bazı yazılarla alakalı kafamda soru işaretleri var. Düşük yağ oranı ve parçalı-belirgin bir kas kütlesi kazanmak asıl amacım. Bunun için yine de kalori fazlalığı şart mı? Cevabınızı bekliyorum.

harcadigindan daha fazlasini almazsan buyumezsin. azini alirsan kuculursun. yag mi yoksa kas mi alip/verecegin onemli olan.
2 saat antreman cok uzun ve antreman oncesi yeterli karbonhidrat alman lazim kuculmek istesen bile. veya yeterli yag alman lazim diyet turune gore degisir.

Tdee nın üstüne 200 400 kalori arası koyup minimum yağlanmayla büyümelisin kilon zaten az karb lardab korkma antremanınj iyi çıkarman için önemlidir karbonhidrat.

Cevaplarınız için teşekkürler. Antrenman suremle ilgili bir anlatım bozukluğu olmuş. Antrenmanım çoğunlukla 1 saat civarında sürüyor. Salona ilk giriş zamanım değişkenlik gösterdiği için oyle bir ortalama vermek istedim.

Aslında sorunum korkmakla ilgili değil sadece yıllardır çok fazla yemek yiyen biri olmadığım için günde 6 öğün falan benim için imkansıza yakın bir şey. Öyle bir iştahım hiç olmadı. Kalori hesaplama olayı baya can sıkıcı sürekli kafamda hesap kitap yaparak bir yol izlemek şart diyorsunuz?

Yeni sorular... Kalori açığımı yemek yemek dışında tamamlayabileceğim supplement (kazein ya da gainer gibi) önerileriniz var mi? Bir de başladığımdan bu yana bahsettigim bölgelerdeki büyümeler aslında benim yeterli beslendiğimi, benim kuruntu yaptığımı mi gösteriyor?

Kalori açığı ile de kas gelişir, sadece çok hızlı olmaz ama gayet de gelişir.
katılıyorum fakat her durumda değil.

sizin durumunuzu anlamak için aktif spordan önceki yaşantı durumunuz nasıldı,mevcut yağ durumunuz ne düzeyde,idman programınız nasıl vs. bu gibi bilgilere ihtiyacımız var.fakat kas gelişimi en uygun en hızlı pozisyona getirilmek isteniyorsa kalori fazlasıyla beslenmek gerektiği aşikar.ve sizin beslenme programınız hem kalori açısından hem de mikro besinler açısından yetersiz görülüyor.

Cevaplarınız için teşekkürler. Antrenman suremle ilgili bir anlatım bozukluğu olmuş. Antrenmanım çoğunlukla 1 saat civarında sürüyor. Salona ilk giriş zamanım değişkenlik gösterdiği için oyle bir ortalama vermek istedim.

Aslında sorunum korkmakla ilgili değil sadece yıllardır çok fazla yemek yiyen biri olmadığım için günde 6 öğün falan benim için imkansıza yakın bir şey. Öyle bir iştahım hiç olmadı. Kalori hesaplama olayı baya can sıkıcı sürekli kafamda hesap kitap yaparak bir yol izlemek şart diyorsunuz?

Yeni sorular... Kalori açığımı yemek yemek dışında tamamlayabileceğim supplement (kazein ya da gainer gibi) önerileriniz var mi? Bir de başladığımdan bu yana bahsettigim bölgelerdeki büyümeler aslında benim yeterli beslendiğimi, benim kuruntu yaptığımı mi gösteriyor?
6öğüne gerek yok 2öğündede alabilirsin bütün kalorini.shake yapıp içebilirsin kalorisi yoğun yiyecekler yersen zaten kapanır.hesap kitapa gerek yok MyFitnessPal indir oraya yaz bukadr

katılıyorum fakat her durumda değil.

sizin durumunuzu anlamak için aktif spordan önceki yaşantı durumunuz nasıldı,mevcut yağ durumunuz ne düzeyde,idman programınız nasıl vs. bu gibi bilgilere ihtiyacımız var.fakat kas gelişimi en uygun en hızlı pozisyona getirilmek isteniyorsa kalori fazlasıyla beslenmek gerektiği aşikar.ve sizin beslenme programınız hem kalori açısından hem de mikro besinler açısından yetersiz görülüyor.

Aktif spordan önceki yaşantı durumumdan kastınız hareketlilik seviyemse, hantal biri olmadığımı söyleyebilirim. Rutin gündelik düzenim sabah 9 akşam 5 arası çoğunlukla masabaşı, orta hareketlilikte denilebilecek bir iş, 5-8 arası da okul şeklindeydi. Mevcut yağ oranımı henüz net bilmiyorum fakat kendime ait bir fotoğraf paylaşsam aşağı yukarı bir izlenim oluşur diye düşünüyorum. İdman programım ise Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi günlerine bölünmüş şekilde göğüs, sırt, omuz, triseps-biseps hareketlerini kapsayan, 3x15'li setler halinde 4-5 spesifik hareketten oluşuyor. Bacak için gün ayırmamış durumdayım. Açıkçası haftada 2 gün squat dışında da bacak çalıştığımı söyleyemem. Spordan önce aynı yemek düzeniyle kilom hep sabit kalmıştır. Şimdi biraz daha artırmaya çalışıyorum. Yağsız kas kütlesi kazanımı için kalori fazlalığı oluşturmak elzemse artıracağız mecbur...

Back
Yukarı