eğer sabah kalkar kalkmaz yapıcaksan hızlı sindirilen karbonhidrat(beyaz ekmek elma muz gibi) eğer günün herhangi bi saati yapıyorsan yavaş sindirilen yağa dönüşümü zor olucak karbonhidratlar(kepek ekmek prinç bulgur makrna ) tüketmeni öneririm.karbonhidrat olrak spesifik bir örneğin var mı, örneğinn ... tüket gibi?
ben kendi programıma devam edeceğim. Zorlanacağım tek nokta iftardan sonra mideye yükleneceğimden dolayı mekik olacakarkadaşlar ramazan boyunca bu spor programını nasıl yapacagız bilgi verir misinz
Sabahlari glikojen depolarin bos oldugu icin vucut enerjiyi kasdan alabilir. Kosulardan once yeterli karbonhidrat alirsan sorun olmaz
Vucttaki yag bitmesi kavramini merak etmisimdir hep benim % 10 yag oranim var vucut bunu bitirene kadar mi harcıyo yoksa belirli bir sure mi ?savaş cebeci'den dinlemiştim, gece boyunca vücut yağ yakma modunda oluyor, sabah kalkınca doğrudan şekerli şeyler kandaki insülin seviyesini tavan yaptırıyor diyordu. sabah kahvaltısını 1 saat geç yapın demişti.
bir de bu glikojen deposu olayını fazla abartmayın diyordu. kas yıkımı için bütün glikojen bitecek sonra yağ bitecek sonra da protein parçalamaya başlayacak..
bunun için çok uzun süren bir idman olması gerekiyor