Tricepse bir türlü karar veremiyorum

zaen83

Üye
Herkese merhaba.

Triceps programım : "Alna Triceps" 4x8, "Triceps Pushdowns" 4x8, "Standing one arm" 4x8 şeklinde idi. Bir aydır bu sistemle çalışıyorum ama geçen sefer idmanda iken kendimi az kalsın sakatlıyordum. "Alna triceps" hareketinde ağırlık arttırdım ve arkadaşımın yardımıyla 4 seti tamamladım. Sonra ağır kilo ile "Triceps pushdowns" yaptım kası iyice yordum. Ama kası çok yormuşum demekki "Standing one arm" hareketini yaparken birden gücüm tükendi ve ağırlığı direkt olarak boynumun arkasına düşürdüm. :cry: Arkadaşımda korktu birşey oldu diye ama hiç acımadı bile çok şükür ucuz atlattım. Ama şimdi psikolojik olarak o hareketi yapamıyorum, o hareketi yaparken kendimi güçsüz hissediyorum ve yine düşecekmiş gibi hissediyorum. :oops: Hatta o hareketi düşünürken Tricepsim uyuşuyor. :p O hareketi başka bir hareketle değiştirmek istiyorum ama bir türlü karar veremedim, yardımcı olabilir misiniz?

Saygılar.

paralel sehpalar arası dipste ilerki aşamalarda kucağına ağırlıkta alabilirsin..ben havlumu kucağıma koyup üzerine 10-15 kg vinil bar ağırlıklarından koyuyorum..Yalnız triceps için izole bir hareket değildir.göğüslerede vurur..

diez dedi:
paralel sehpalar arası dipste ilerki aşamalarda kucağına ağırlıkta alabilirsin..ben havlumu kucağıma koyup üzerine 10-15 kg vinil bar ağırlıklarından koyuyorum..Yalnız triceps için izole bir hareket değildir.göğüslerede vurur..
Aynen ben de 40 kilo koydurtup yapıorum ... ama onemli olan hareketi hiseetmek ve olabildigince yawas yapmak.. zaten yasas yapınca ister istemez triceptlere yük bindigini anlıorsunuz..
Aynı hareket zor gelirse, ayagına agırlık alıp Dips te yapaiblirisn 4x8

ben bu harekette yuksek agırlıkları kucagıma koymak yerıne ellerımı yukarı itiş esnasında dışa dogru baskı uygulayacak sekılde konsantre oluyorum ve trıcepsler maxımum kasılmaya ugruyor.faydasını cok gordum.aynı durum dar bench hareketı içinde gecerlı.

triceps

Lyıng trıceps yaparken sakatlanmayı önlemek için öncelikle ısınmanı öneririm.ısındığım halde yinede bana ağrı veriyor dersen hareketi yaparken barı alnına değilde başının arkasına indirmeye çalış.Yinede ağrı yaparsa bence bu haraketin yerine başka hareket yapmaktansa dinlenmeni tavsiye ederim.Çünkü böyle ağrılar büyük sakatlanmanın habercisi olabiliyor.Dikkatli olmalısın.

Re: triceps

body şampiyon dedi:
Lyıng trıceps yaparken sakatlanmayı önlemek için öncelikle ısınmanı öneririm.ısındığım halde yinede bana ağrı veriyor dersen hareketi yaparken barı alnına değilde başının arkasına indirmeye çalış.Yinede ağrı yaparsa bence bu haraketin yerine başka hareket yapmaktansa dinlenmeni tavsiye ederim.Çünkü böyle ağrılar büyük sakatlanmanın habercisi olabiliyor.Dikkatli olmalısın.

Tahmin ediorum, saglam agırlıklarla triceps calısan herkes, lying tricepts yüzünden ufak tefek, incinmeler agrılar, eklem problemleri yasamıstır... Marcus Ruhl videosunda , bu calısma icin : " ne zaman cok agır kilolara girsem sakatlanma riski yasıyorum ve ufak sakatlıklar geciriyorum., o yüzden bu hareketin yerine tüm alternatif triceps hareketlerini yaptım ancak hic birinde ölçü alamadım.. Eger büyük tricepsler istiyorsanız, bu hareketi yapmak zorundasınız..."
Isınmak cok onemli.. ben 75 kilo ile calıstıgım zaman eczaneden aldıgım sargıyla sarıp girmistim ve faydasını gordum.. öneririm...

Son mesajı okurken yüzümde bir tebessüm belirdi çünkü daha dün Lying Triceps preess de az daha kolu patlatıyordum ... Çünkü vakim yoktu ve yi ısınmamıştım.

Aslında ben ağır kiloya (tabi kendime göre) geçmeden önce olabildiğince nizami yapmaya çalışıyorum hareketi.

Yani dirsekleri ne kadar birbirine yaklaştırmayı becerirsem hareket tricepsi doğru vuruyor.

Gittigim salonda agır kilo takıp ,agırlığı tam indirmeden dirsekler sağı-solu gösterir şekilde hareketi yapan çok insan var.

Bu arada konu ile ilgili olarak ben çeşitli triceps hareketlerini rotasyonlu oarak sürekli kullanıyorum (french-skull-kickback-pushdown vs) ancak genelde triceps kasım, iç kısma doğru bir gelişme gösterdi.Yani kolun iç kısmında bir büyüme elde ettim.

Kollarımda yağ oranı çok düşük olmasına rağmen.Kolun dışına doğru, nal şeklinde define olan bölgede çok bir belirginlik elde edemedim.

Triceps kasının kolun dış tarafına yakın kısmını daha iyi çalıştırdığını düşündüğünüz belirli bir hareket var mıdır sizce?

Son düzenleme:
pushdown tricepsin dış kısmını daha çok çalıştırır, pushdownu ilk hareket olarak yap böylece tricepsin dış kısmı için daha iyi bir sonuç elde edersin.

pushdown makinasında bar şekli değişkenlik gosterır.her salonda aynı bar kullanılmaz.düz demir ile çalıştığında dış kısımda bahsettiğin verimi almaz.

konu hortlatılmış ama guardbody'e katılıyorum..düz barda dış kısım iç kısma göre daha az etkilenir..rope (ip) push down da daha çok dış etkilenir..

arkadaslar havada dips yapmakla sehpada yapmak arasinda fark varmi?
yani ayaklar yerden yüksekte yapilan. anlatabildim umarim :)

Exercise/% EMG Muscle Stimulation

Triceps:
Decline triceps extensions (Olympic bar) - 92
Triceps pressdowns (angled bar) - 90
Triceps dip between benches - 87
One-arm cable triceps extensions (reverse grip) - 85
Overhead rope triceps extensions - 84
Seated one-arm dumbbell triceps extensions (neutral grip) - 82
Close-grip bench press (Olympic bar) - 72

Triceps için bir farkı olduğunu sanmıyorum sovereign ama tüm vücut farklı bir şekilde kasılıuyor olabilir. Çünkü birinde ayaklar kırık diğerinde salınmış. Bence ayakları kırmak daha sağlıklı ve verimli.

Sonuçta triceps için senin kastettiğin anlamda bir fark yok.
Detay cevap istiyorsan şunu söyleyebilirim, kolları saldığında veya topladığında vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden tricepslerin kaldırma noktası da değişiyor ve ağırlık kasın farklı noktalarından kaldırılıyor. Bu çok detay. Sonuçta kası farklı bir şekilde çalıştırmıyorsun.

Exercise/% EMG Muscle Stimulation

Triceps:
Decline triceps extensions (Olympic bar) - 92
Triceps pressdowns (angled bar) - 90
Triceps dip between benches - 87
One-arm cable triceps extensions (reverse grip) - 85
Overhead rope triceps extensions - 84
Seated one-arm dumbbell triceps extensions (neutral grip) - 82
Close-grip bench press (Olympic bar) - 72

enterasan veriler..yüzde olarak etkilenmenin kaydedildiğini görmemiştim açıkçası..araştırdığımda karşıma bu site çıktı..EMG results olarak geçiyor..
http://www.warriorfx.com/2007/06/emg-results/

Dips hareketi bu iş için hazırlanmış sehpada öne eğilerek yapıldığında tricepslere daha çok etki eder. Eğer öne eğilmeden yapılırsa tricepslerle beraber alt göğüsüde etkiler. Dips sehpasının kol açıklığı 80 cm ye yaklaşan kısmında dips hareketi yapıldığında ise bu ençok alt göğüse etki eder ki bu durumda göğüs hareketi olur.
Dipsin birde bench sehpasında yapılanı vardır ki bu bir triceps hareketidir. Bu iki hareket birbiriyle karıştırılmamalıdır. Bu konuyla benim bildiklerim böyle umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir. Vermişsem düzeltilmesini dilerim.

Back
Yukarı