abi ellerin arkada birleşmesi veya omuz hizası bunun bir önemi var mı ben bunca zaman bir parmak boşluk kalacak şekilde birleştirerek yaptım ?
ben de yapıyorum bunu fakat partnersiz yapılmaması gerekyior eğer quadlara ağırlık koyulacaksa.Eller arkada birleşirse triceps üzerindeki baskı daha fazla olur fakat aynı oranda sakatlık riski de artar. Sakatlık riskine değmeyeceği için antrenmanlarımda ellerim yaklaşık olarak omuz genişliğinde açık olacak şekilde ve quadricepslerime ağırlık alarak çalışıyorum.
ben de yapıyorum bunu fakat partnersiz yapılmaması gerekyior eğer quadlara ağırlık koyulacaksa.
mesela ben evde kısa barın bir ucuna 3 tane 10 kg'lık döküm plaka takıp, boş tarafı quadlarımın altında kalacak şekilde yapıyorum, bir kaç kere de düşürdüm set bitince almaya çalışırken o yüzden riskli bir hareket.Yerler parke değilse 20 kg'a kadar(tek plaka olacak şekilde) risk arzetmeden alınıp bırakılabiliyor fakat daha yüksek kilolarda partner yardımı kesinlikle gerekli.