Tribulus - Balon mu gerçek mi?

25 yaşın altındaki kimseye tribulsu tavsiye etmem

Yaşa göre tavsiye edilip edilmediğini pek duymadım, bilgim yok ama Tribulusu zaten bütün resmi otoriteler ileri seviye sporculara tavsiye ederler. Bu da en az 2-3 sene aralıksız çalışma demektir, en az.

Tabii bunlar resmi tavsiyeler.

yaş söz konusu olmasının nedeni 30'lu yaşlara kadar vucudun kendi üretiminde bir sorun olmadığı sürece zaten kendi kendine yetmesidir.dışarıdan almanın artı bir etkisi olmuyor çunki naturel olarak destek bir ürün.sorun yoksa bu destekde boşa çıkıyor.

tribulus yada zma içerikli ürünlerin etiketlerinde yazan ibaredir bu 25 yaşın altına önermedikleri..
guardbody'nin bahsettiği mantık geçerli tabi..

tribulusu balon sanıyodum kullandım hatta bi yararını görmedim ama 30 tablet bittikten sonra hormon testi yaptırdım ve testosteron hormonu normalden yüksek cıktı bende tribulusa bağladım bu işi

Bence vücudunun normal doğal üretimi fazla ve şanslı birisin:)

biomaxin tribulsunu yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum.1000 mg tabletlerden günde 3 tane alıyorum. dianabol kullandığım için testo seviyemin düşüceğini düşündüm o yüsden dengelemek istedim tribulusla.dianabolle birlikte cinsel performansımda sorun olmadı eskisi gibiyim yani. bu ne kadar tribulusun etkisidir bilemem...

Tribulus'u kullananların olumlu etki sandıkları şeyler aslında östrojenik yan etkiler. bozokaydin'in verdiği bir refereansta tribulusun estradiol'ı arttırdığı yazıyordu.

cannabis'in hissettiği kaşıntılar da sanırım ZMA'dan çok bu artan estradiol'ın etkisi.

Özellikle bulk kürü yaparken tribulus kullananlar artan estradiol yüzünden vücudun daha fazla su tutmasını kütle kazanımı olarak görüyorlar. ve cannabisin hissettiğine benzer yan etkileri de steroid kullanıcılarının gördükleri yan etkilere benzettikleri için testosteron seviyelerinin arttığını sanıyorlar.

Güncelleme : Sekiz gundur zma ile birlikte kullaniyorum arkadaslar, performansim ve dinlenmem olumlu yonde cok farketti.

ZMA yi ayri ayri magnezyum cinko apikobal tabletlerle kendim hazirliyorum. Yalniz goguslerimde dunden beri hafif kasinti basladi. buradan testesteronu artirdigi ortaya cikiyor sanirim, ancak bunu zma da yapmis olabilir.

Konu disi olacak ama herkes "steroid almiyorsun nolvadex e gerek yok gecici bir durumdur" diyor ama ben biraz evham yaptim. Almali miyim ve hangi doz uygundur? Cevap verene (olursa) simdiden tesekkur ederim thums:

Güncelleme : Sekiz gundur zma ile birlikte kullaniyorum arkadaslar, performansim ve dinlenmem olumlu yonde cok farketti.

ZMA yi ayri ayri magnezyum cinko apikobal tabletlerle kendim hazirliyorum. Yalniz goguslerimde dunden beri hafif kasinti basladi. buradan testesteronu artirdigi ortaya cikiyor sanirim, ancak bunu zma da yapmis olabilir.

Konu disi olacak ama herkes "steroid almiyorsun nolvadex e gerek yok gecici bir durumdur" diyor ama ben biraz evham yaptim. Almali miyim ve hangi doz uygundur? Cevap verene (olursa) simdiden tesekkur ederim thums:

ZMA' yı nasıl hazırladığından kısaca bahsedebilir misin?

"apikobal" zaten kullanıyorum, magnezyum ve çinko için hangi ilaçları kullanıyorsun?

teşekkürler...

ZMA' yı nasıl hazırladığından kısaca bahsedebilir misin?

"apikobal" zaten kullanıyorum, magnezyum ve çinko için hangi ilaçları kullanıyorsun?

teşekkürler...

yatmadan önce apikobal+diasporal(magnezyum)+çinko(zinc50mg)

Tribulus Testerris dedikleri bitki bizim yörede "Çakır Dikeni" diye anılıyor,internette "Demir Dikeni veya Çoban Çökerten" diye geçiyor, bunu az önce öğrendim...

İşin ilginç tarafı bizim üzüm bağında toprağın yüzü olduğu gibi Tribulus bitkisiyle dolu... :D Babam bunları dikenli olduğu için ayakaltında olmasın kesip kesip atıyor...

asıl sorun bunun doğrudan kullanılıp kullanılamadığını öğrenebilmekten geçiyor, araştırmaya devam...

Linki incelerseniz belki bitkiyi siz de tanırsınız arkadaşlar; bu bitki benim bildiğim kadarıyla çok yaygın... ve biz de ot diye üzerine basıp geçiyoruz :(

http://nevzatkonar.blogspot.com/2007/11/demir-dikeni-oban-kerten-tribulus.html

http://www.bitkisel-tedavi.com/demirdikeni.htm

Son düzenleme:
ben kullanıyorum güç artışı yok ama cinsel seviyemde ciddi bi artış var....ama sanırım tribulus bitince nox alacagım bakalım..

zma nın içinde 10.5 mg b6 vitamini var. Apikobalin içinde ise 250 mg. b6 vitamini var. Çok gelmez mi hergün bu dozaj. Ayrıca multivatiminlerde 25 mg var zaten ( solgar vm 75). Ürünü böyle kullanan arkadaşların sinirleri eskiye göre daha çabuk bozuluyor mu acaba ? Gerçi B6 vitamini suda çözülebilen bir vitamin ayrıca doz aşımı olunca tuvalet yoluyla fazlası dışarı atılır diye biliyorum. Fakat şöyle bir link buldum.

http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminB6/

toxiticy bölümündeki long-term supplementation with very high doses of pyridoxine may result in painful neurological symptoms known as sensory neuropathy yazısı gerçekten
ilginç.

ya biraz garip olabilir ama şu v-pills adlı cinsel içerikli ilaçlar bu konuda etkili olabilirmi?enerji verebilirmi?ek olarak ben penis büyüttüğüne inanmıyorum ama enerji verebilecegine inanıyorum içinde ginseng var mesela.

ya biraz garip olabilir ama şu v-pills adlı cinsel içerikli ilaçlar bu konuda etkili olabilirmi?enerji verebilirmi?ek olarak ben penis büyüttüğüne inanmıyorum ama enerji verebilecegine inanıyorum içinde ginseng var mesela.

internetteki bir alışveriş sitesinde kullanan kişilerin yorumlarını okudum, gerçekten de dediğin gibi penis büyüttüğü falan yokmuş ama cinsel güçte artış sağlıyormuş, aslında biz bodyciler bu hapları GH artırıcı olarak kullanabiliriz... içeriğinde sadece ginseng değil, testosteron hormonunu tetikleyen bir çok madde var, ayrıca doğal olması da cabası...

cinsle organı büyütmesini geç te dediğin özellikleri doğru olabilir.bunu kullanmak mantıklı olabilir ama hem pahalı hemde kısa sürede bitiyor.

arkadaşlar bence çalışmaya bakalım bu kadar ilaçlara bağlamayalım kendimizi

Peki kim haklı ?
Dr.Jose Antonio, Uluslararası ****** ve Beslenme cemiyet başkanı mı ?

Yoksa ?

Description
Tribulus terrestris has been used for centuries in Europe to treat impotence; however, it has recently been touted as an anabolic agent to be used by bodybuilders.

Usage
Tribulus purportedly enhances plasma testosterone concentrations; this effect should theoretically enhance muscle protein accretion (i.e., an anabolic muscle gain effect).

Prevalence
There are no current data on the prevalence or incidence of use.

Chemical Mechanism
The mechanisms underlying the alleged effects of tribulus have yet to be demonstrated. At this point, there are no peer-reviewed studies that have examined whether this herb can increase plasma testosterone.

Clinical Evidence
A placebo-controlled, double-blind study published in the International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism examined the effects of tribulus supplementation in a group of resistance-trained men. The dose ingested was 3.21 mg per kg body weight daily for eight weeks. Each subject participated in a heavy resistance-training program. The investigators found no changes in body weight, percentage fat, total body water, dietary intake, or mood states in either group. Thus, in this limited sample of resistance-trained men, the consumption of tribulus daily for eight weeks had no ergogenic effect.

Scientific Research
There is animal data that is of interest. Work by Dimitrov et al. found that a tribulus-containing preparation increased plasma testosterone levels in rams. This occurred supposedly via an increase in luteinizing hormone. However, for the most part, the claims made by supplement companies are not supported by peer-reviewed studies of any sort.

Administration
Tribulus is ingested orally in capsule form.

Dosage
Due to the lack of data showing an ergogenic effect, it is not clear what the “proper” dosage should be. It also is not clear if there are sex differences.

Contraindications
There is animal data that suggest potential adverse effects. For instance, Australian tribulus has been shown to induce staggers (irreversible, asymmetrical weakness of hindlimbs) and limb paresis in sheep; however, there is no evidence this can occur in humans.

Precautions/Warnings
Clearly, more safety and efficacy data are needed to establish the ergogenic (or ergolytic) effects of tribulus. There are no known harmful interactions with other supplements or drugs.

Banned/Permitted
Neither the International Olympic Committee nor the U.S. Olympic Committee currently includes tribulus on their lists of banned substances.

Legality
Tribulus is a legal substance.

References

Antonio J. et al. The effects of Tribulus terrestris on body composition and exercise performance in resistance-trained males. Int. J. Sport Nutr. Exerc. Metab.10:208-215, 2000.

Bourke, C.A. et al. Locomotor effects in sheep of alkaloids identified in Australian tribulus terrestris.Aust. Vet. J. 69:163-165, 1992.

Dimitrov, M. et al. Use of tribestan in rams with sexual disorders. Vet. Med. Nauki. 25:102-110, 1987.

Başlıkta verdiğiniz referansı zaten 3. sırada yayınlamışdım.

Sizin verdiğiniz alıntılamada ne diyor?

"The dose ingested was 3.21 mg per kg body weight daily for eight weeks. Each subject participated in a heavy resistance-training program. The investigators found no changes in body weight, percentage fat, total body water, dietary intake, or mood states in either group. Thus, in this limited sample of resistance-trained men, the consumption of tribulus daily for eight weeks had no ergogenic effect."

Özetle 8 hafta Tribulus kullanımı sonucunda vücut ağırlığı, yağ oranı, vücut suyu, ruhsal yapı, iştah değişmemiş, hiçbir ergojenik etki görülmemiştir.

Dimitrov'un testinde koçlarda testesteron oranını arttırmıştır deniyor ama çoğu iddia suplement firmalarının iddialarıdır diye yine bizzat kendisi söylüyor.Aynı zamanda yine Dimitrov Bulgaristan kökenlidir, deneyde Bulgaristan'da yapılmıştır.

Universal Nutrition en büyük sporcu ürünleri satan platform olan Bodybuilding.com (yıllık ortalama 74 milyon dolar) reklamlarında Tribulus Pro için testesteron oranınızı arttırabilir diyor Bulgaristan'dan örnek verip yapabilir edebilir diyor. Ama iş ZMA olunca yine Universal ne diyor? Yüzde 100 bilimsel ispatlı Testesteronu arttırır diyor. Firma aynı, neden Tribulus için de yüzde yüz arttırır diyemiyor. Çünkü böyle birşey yok. ABD'de yanlış bilgi içeren reklam yaparsanız tazminat davaları insanı perişan eder. Bu da bilimsel ispatlı olsaydı Universal Nutrition yine ZMA ürününde olduğu gibi reklamlarında yazardı ama yazmıyor. Yazamıyor.

Back
Yukarı