Trapez-Kanat Fazlası...

Fazla kanat ve trapez estetikmidir?

• Total voters
    317
Arkadaşlar kanatın ve özelliklede trapezlerin fazlasının ababrtı durduğunu düşünmekteyim, bana göre estetik olarak fazlası vücudu bozan şeyler

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz,benim gibi düşünen arkadaşlar varmıdır?

Bence buyuk kanatlar tamamen estetık durur..Trapez belırlı bır sevıyeye kadar hos durur..Ama omuzlar gogusler gelısmemısse sadece trapez gelısmısse sımetrıyı ve dolayısıyla estetıgı bozar...

Üst bedenin benim gibi genişse ve amacın sahil vücudu tarzı bir vücutsa kanatlar ve trapez seni oldukça iri gösterecektir. O bölgelere 4 * 8 ağır uygulamak yerine şahsen az ağırlık çok tekrar yaparak devam ediyorum. Ne kadar doğru tabii bilemeyeceğim.

dar omuzda trapezin ve aşağıya uzanmamış kanadın çirkin durduğu doğru. ama bu durum orantısız gelişen her kas grubu için geçerli.. ona bakarsanız bicepse göre çok daha fazla gelişen triceps çirkişn duruyor, üst göğüse göre almış başını gitmiş bir alt göğüste çok itici ve sütyenlik duruyor.

Aynı fikirdeyim fitnesist. Ben genellikle geniş barfiks çektiğim için üst kanat aşırı gelişmiş, onları aşağı doğru uzatmakta zorlanıyorum ve gerçekten arkadan kanatlarımı aşırı iri ve itici görünüyor bana. Yani kası irileştirmek de marifet değil. Takım elbisenin bile sırt kısmı gerilmeye başladı. O yüzden barfiksi bırakıp lat pull down yapacağım.

batista.jpg

bu adamın trapezleri çok garip görünüo

bana sorarsanız trapezin fazlası estetik görüntüyo bozuyor. Trapezleri geliştirmesi kolay en azından ben hiç sıkıntı çekmedim ama kanatı aşırı büykme olayı zaten çok kolay bir iş değil.

Bence trapezin estetik durup durmayacagina kisinin genotipi karar veriyor. Yukaridaki resimdeki oldugu gibi omuzlar cok dusuk, boyun uzun, trapezler dik ve buyukse cok tuhaf bir goruntu olusabiliyor. Kanatlarin buyuklugunu omuz gelisimine gore ayarlamakta fayda var. Dar omuza genis kanatlar da tuhaf durabiliyor. Bana gore bu spordaki en onemli sey kendi olculeriniz icerisinde mukemmele en yakin proposiyonlari yakalayabilmek. En azindan ben calismalarimi bu yonde yapmaya calisiyorum.

Orantılı olması en iyisi. Benim trapez yetersiz olduğu için fazlasına hayır demem açıkçası. :) Shrugs'ı düzgün yapamıyorum muhtemelen. :S

eğer trapezler omuzla orantılı hacim kazanmışsa ve kilolu yapıdaysan izbandut görünümü verir. Tabi dediğim gibi omuzların hacimli olması lazım.. Yoksa çirkin durur..

bence bu kısının anatomısıne baglıdır ornegın ben tum bolgelerını bır sekılde gelıstırmeyı basarmıs bırı olark trapezlerımınde buyumesını ısterdım ama ıste genetık kor olsun trapez 2 yıldan berı yerınde sayıyor sankı hıc gelısmıyor kı en agır calıstıgım bolgelerden bırıdır

Büyük trapezleri nedense Türk insanı sevmezken Avrupa insanı sever. Coğrafyaya göre değişkenlik gösteren estetikte bir güzellik anlayışı da var. Bu arada geniş bir çatıya sahip olduktan sonra büyük trapezler de güzel durur gayet. Ne eksik ne fazla orantılı olması gerektiği kadar olmalı, bu yüzden ikisinin de fazlası estetik durmaz, diyorum.

Son düzenleme:
Aynı fikirdeyim fitnesist. Ben genellikle geniş barfiks çektiğim için üst kanat aşırı gelişmiş, onları aşağı doğru uzatmakta zorlanıyorum ve gerçekten arkadan kanatlarımı aşırı iri ve itici görünüyor bana. Yani kası irileştirmek de marifet değil. Takım elbisenin bile sırt kısmı gerilmeye başladı. O yüzden barfiksi bırakıp lat pull down yapacağım.

Yanıt biraz geç olmuş fakat şu noktaya değinmek istedim barfix te yada lat pull downda ikiside olur farketmez eğer bar öne çekilirse kanatların üst tarafı enseye çekilirsede kanatların alt tarafını geliştirirthums:

Yanıt biraz geç olmuş fakat şu noktaya değinmek istedim barfix te yada lat pull downda ikiside olur farketmez eğer bar öne çekilirse kanatların üst tarafı enseye çekilirsede kanatların alt tarafını geliştirirthums:

konu offtopic'e kayıyor ama belirtmem lazım ki kanatların alt ya da üst uçlarının çalışması tutuş şekli ve tutuş genişliği ile alakalıdır..
öne ya da enseye çekme sadece farklı açıdan vurmasını sağlayacaktır ama tam alt ve tam üst uçlar için çözüm değildir.

kanattan kasıt sırt sanırsam... çünkü ülkemizde hocalar bile programlara sırt yerine çoğu zaman kanat yazmaktalar... konuya gelince kişi hobi olarak yapıyorsa bu işi orantılı bi sırt ve trapez diğer kas grupları ile hoş duracaktır... dar omuzlu kişilerin tabiki de trapezi çalıştırması hoş bi görüntü oluşturmayabilir... ama kişi müsabık olma amacındaysa geniş bi ''X'' görünümü için bacakla birlikte geniş ve dolu bi sırt olmazsa olmazdır ve tabi buna uygun yüksek ve dolu trapezler... çünkü yarışmalarda ilk olarak bacaklar daha sonra sırt değerlendirilir...

Back
Yukarı