Trapez-Kanat Fazlası...

Fazla kanat ve trapez estetikmidir?

• Total voters
    317
Fitness söz konusu olsa belki aşırı kanat ya da trapez vücutta hoş durmayabilir Ancak;Ben vücut geliştirmenin estetikle bir ilgisi olmadığını düşünüyorum, vücut geliştirme tek başına bir spordur! Tüm bölgelerde Hacim ön plandadır bence.

bence yanlış düşünüyorsunuz, hedef sadece kocaman iri bir vücut yapmak olmamalı estek bir vücut ortaya koymak önemli..

trapezin ne kadar gerekli bi kas grubu olduğunu ancak sahip olduktan sonra anlıyosunuz atlet giydiğiniz zaman bence en göze çarpan kas grubu oluyo

bence trapez zaten az olması lazım yani hafif hafif belli etcek kendini hani nasıl diyoruz ya karın kasları deri altından gülümsüyor diye. İşte öyle olacak. Kanat uzun olmalı bence. Yani kanat çokta olabilir sakıncası yoktur. Çok güzel üçgenlik verir ama tabiki uzun olmak koşulu ile.

Her zaman trapez derim, daha karşıma hiç çıkmadı vücuda göre abartılı trapezi var adamın dediğim. Ama çok kişi görmüşümdür bu tıfıl trapezler bu vücuda yakışıyor mu dediğim..
Kanat bence eğer aşağı doğru uzatılabilmişse omuzla bel arasında üçgen vücudun en önemli noktası..
Yani amaç büyük olmak veya plaj vucüdu ne olursa olsun ikisi de lazım. Trapezden korkmamak lazım derim,estetik olarak hoş ama şunu görüyorum kendimde, gömlek giydiğim zaman yakalar aşağı doğru muntazam değil de boyundan direkt karşıya doğru gidiyor, kravat takılmayacaksa gömlekle büyük trapez pek hoş olmuyor.

bence ikisi eğer fazlaysa estetiği bozuyor.trapez çok az belirgin olabilir.kanat ise sahil vücudu istiyorsan çıkarma derim iri gösteriyor.
ben 3 ay yaptım baya bi çıktı dah sonra bıraktım geirledi şuan tam kıvamında.

boyu kısa olanalarda aşırı kanat( sanırım üçgen dediğimiz şey) çok kötü duruyor...trapez ise ; bencede aşırısı hoş değil kaldıki..bencede en kolay gelişen alan orası..ben bile en gelişen yerimin gözle görülür şekilde orası olduğunu düşünüyorum..aman aman bir trapeze sahip değilimdir belki ama bana göre öyle.

ikisi de lazım ama şu var, millet omuzlarını genişletmeden kanada, trapeze girişiyor. önce omuzlar, sonra trapezler. o yüzden ikisinin de fazlası zarar dedim

ben 8 ay bb yaptım ve hala devam ediyorum. hiç trapez çalışmadım ama trapez kendiliğinden gelişti. gerçekten estetil duruyor ama t-shirt gitince ortaya güzel bir görüntü çıkmıyor.

Bende neredeyse hiç trapez yok diyebilirim. Omuzlar şu anda bb aşamasında genişliyor. Bunun yanında omuzlarım biraz da askılık yutmuş gibi görünüyor :)
Ama ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim. Trapez kası sanki omuz genişliğini olduğundan daha az gösteren bir kas tipi. Bu yüzden ben pek hoşlanamadım kendisinden. Ama yapan ve dengesinde tutan arkadaşlara saygım sonsuz :)

Trapez olmazsa olmazdır, gücün sembolüdür :)
Trapezi sevmeyen nadir milletlerden biriyiz; avrupa da çok beğenilir, eski yunanda da şuan ki Akdeniz medeniyeti ülkelerinde de güçlü trapez=güçlü erkek demektir...

Zeuss senin avatardaki adamda hiç trapez yok onu ne yapacağız :)
Daha önce boyundan omuzlara ulaşan kısmın trapez kasından dolayı olduğunu bilmiyordum.
Az önce kızarkdaşıma danıştım. Kesinlikle yapma dedi. Elimiz mahkum trapezsiz devam edeceğiz hayata :)

Çok fena can damarıma bastın şimdi :D
Avatarımdaki kişi "Frank Zane" dir! Benim idolümdür, herşeyimdir. Zane ayrı bir ekolün adamıdır, ne kadar büyükse o kadar iyi diyen Arnolda karşı nekadar orantılı nekadar simetrikse okadar iyi demiştir. Aşırının değil orantını ve simetrinin bu spordaki ekolüdür; trapezlerine de dikkat edersen aşırı değil diğer ana kas grupları ile orantılıdır!
Arnold ın girdiği Mr Olimpia larda onu yenip 1. olabilen nadir adamlardan biridir. 90 kilonun altında olup Mr olimpia olabilen tek kişidir!!!

Alınmazsan son bir şey söyliycem; sen vücut geliştirmedeki geleceğini bir bayana bıraktıysan yandık yani nasıl bir vücut çıkar ortaya bilemiyorum :D

Ahahahah.
Son dediğini doğru söylemişsin dostum. Ama merak etme olay sadece onunla alakalı değil. Ben de nedense bir türlü trapez kasına alışailmiş dğeilim. Onun haricinde benim amaçlarımla onun istedikleri %100 şekilde uyuşuyor. O yüzden sıkıntı yok :)

Çok fena can damarıma bastın şimdi :D
Avatarımdaki kişi "Frank Zane" dir! Benim idolümdür, herşeyimdir. Zane ayrı bir ekolün adamıdır, ne kadar büyükse o kadar iyi diyen Arnolda karşı nekadar orantılı nekadar simetrikse okadar iyi demiştir. Aşırının değil orantını ve simetrinin bu spordaki ekolüdür; trapezlerine de dikkat edersen aşırı değil diğer ana kas grupları ile orantılıdır!
Arnold ın girdiği Mr Olimpia larda onu yenip 1. olabilen nadir adamlardan biridir. 90 kilonun altında olup Mr olimpia olabilen tek kişidir!!!

Alınmazsan son bir şey söyliycem; sen vücut geliştirmedeki geleceğini bir bayana bıraktıysan yandık yani nasıl bir vücut çıkar ortaya bilemiyorum :D

orada bir bilgi hatası var sevgili zeuss. frank zane 77-79 arası olmypia olmuştur ve bu yıllarda arnold olmypia'ya katılmamıştır.

tabi zane'in yarattığı illüzyon gerçekten etkileyicidir. bacaklarını havuç şeklinde değil de yukarıdan aşağıya sütun gibi tutarak genel olarak boyunu uzun göstermesi mi dersin yoksa belini ince tutup omuzlarını şekillendirerek olduğundan daha iri olması mı dersin...

buradan da kendi yorumumu şöyle güncellemek istiyorum, kanadın fazlası gerçekten güzel durmuyor. vücuda çok hantal bir görünüm veriyor. trapezin fazlası da omuzları olduğundan düşük gösteriyor ve ekstradan boyun çalıştırmayı gerektiriyor.

Back
Yukarı