Ton Balığı'nın yağından kurtulmak için yöntem

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Tun4 tarafından 26 Mart 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Balık dünyanın en önemli besin maddelerinden birisi ancak yenmesinde ki maksat balık'da ki Omega-3 yağ asitlerini vücuda kazandırmaksa paraya kıyıp güvenilir bir markanın Omega-3 yağ kapsüllerini almanızı öneririm. Böylece vücudunuza ağır metallerinde geçmesini ve beyin yapınızın bozulmasını engellemiş olursunuz.

    Balığı bende çok severim ancak en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum! 3 yıl oldu sanırım... Bu yüzden belirli aralıklarla Omega-3 kapsülleri kullanırım.

    Yazdıklarım bu konu başlığı ile alakalı değil biliyorum, zaten herkes ucuz ton balığı peşinde (forumda böyle bir başlık da var) ama maalesef günümüzde denizlerin kirliliği gözönüne alındığında ilk tercih ağır metallerden arındırılmış balık yağı kapsülleri olmalı. (Her firmanın balık yağı kapsülü alınmaz.)

    Amerikan sağlık basınını çok yakından takip ederim, 2003 yılında Amerikalı (San Francisco) Dr. Jane Hightower ve meslektaşı Dr. Dan Moore sürekli balık tüketenlerde görülen cıva seviyesinin başağrısı, yorgunluk, hafıza sorunları ve dikkat eksikliği gibi ciddi belirtilere sebep olduğunu gösteren bir araştırmaya imza atmışlardı ve Amerika'da olay olmuştu. Türkiye'de bu haber yer aldı mı hiç bilmiyorum :)

    ABD Gıda ve İlaç Bakanlığı (FDA) kadınların gebelik süresince bazı balıkları ya hiç ya da çok az tüketmesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

    Uğur Dündar'da balık'da ki kirlilik ile ilgili bir program yapmıştı diye hatırlıyorum... Çiftlik balıklarını da incelemişti sanırım.

    Beyin sağlığı açısından dünyanın en kuvvetli besini maalesef artık çok riskli ve beynin bilişsel faaliyetlerini (kirlenmişse eğer) riske atacak bir duruma gelmiş bulunuyor.

    Bu konunun başlığı "ton balığının yağ'ından kurtulma yöntemleri" idi, ben bunu balığın kendisinden kurtularak çözdüm. :)

    Tabii herkesin maddi durumu balık kapsüllerine yetmeyebilir ancak yılın 365 günü kullanmanız gerekmiyor, 2 ay günde bir adet kullanıp, 3 ay ara vermek bile işe yarar diye düşünüyorum. Böylece masraflı da olmaz, bende her gün kullanmıyorum...

    Ama "biz o balığın kokusunu, tadını, yemesini seviyoruz" ayrıca "bulk olmak içinde bire bir" diyenlere tabii ki lafım yok. Afiyet olsun... :)

    Ton balığı yediğim dönemler (yıllar önce) light olanlarını aldığım için yağ süzme problemi yaşamıyordum, light pahalı denmiş evet doğrudur ama bana kalırsa bir miktar daha ödeyip light alın çünkü normal olanları bazı arkadaşlar da belirtmiş ucuz ayçiçek yağı var. Bu hem balığın tadını/aromasını alır hem de ne kadar süzseniz gereksiz kalori problemi yaratır.

    Light ton balığı alıp, suyunu iyice süzdürdükten sonra üzerine iki çay kaşığı saf zeytinyağı (sızma) gezdirip, kekik veya nane eklediğinizde (fesleğende olur) müthiş bir tad ortaya çıkacak. :) Garanti.
     
    ADANALI1980 bunu beğendi.
  2. ozpirik
    Offline

    ozpirik Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2010
    Mesajlar:
    190
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilişim
    Yer:
    İstanbul
    Light ton balığı neden pahalı anlamadım. Migros'da fiyatları aynı. Normalinde ayçiçek yağı konuluyor, light'da sanırım sirke limon karışımı bir su var. Ben de light kullanıyorum yağ derdi olmuyor.
     

Sayfayı Paylaş