Ton Balığı'nın yağından kurtulmak için yöntem

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Tun4 tarafından 26 Mart 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. Tun4
    Offline

    Tun4 Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2010
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Ton balığının yağını bildiğimiz gibi süzüyoruz önce, daha sonra tabağa peçete koyup ton balığını üstüne döküyoruz, üstüne tekrar peçete koyup bastırarak iyice emmesini sağlıyabilirsiniz, yağı tam bitmesse bu işlemi 1-2 kere tekrarlayın %80 yağından kurtulmuş oluyoruz.

    Mutlaka bu tarz yöntemler kullanan vardır ancak, bilmeyenler varsa paylaşıyım dedim
     
    ruthlesss bunu beğendi.
  2. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Arkadaşım güzel bir teknik ama. Bunun yerine light bi ton balığıda alabilirsin : )) ..
     
    arsonist bunu beğendi.
  3. zhu.zhq
    Offline

    zhu.zhq Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    999
    Beğenileri:
    340
    Ödül Puanları:
    73
    konservenin içine hafif sıcak su koyup çalkalayıp o suyu dökmek ve bu işlemi 2 3 defa yapmak işe yarıyor
     
  4. ricardo
    Offline

    ricardo Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2009
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    Bu Yönteme Katılıyorum Tadından Bile Anlaşılıyor Yağın Gittiği Lezzetide Gidiyo Biraz :D Bende Bu Yöntemi Kullanıyorum...
     
  5. Tun4
    Offline

    Tun4 Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2010
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Tabiki aynı fiyata bulabilceğim yer söylersen neden olmasınthums:
     
  6. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Her güzel şeyin olduğu gibi onunda bi dikeni var tabi :) Azıcık batıcak artık ..
     
  7. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben ton balıgını bır suzgece dokup cesmenın altında ıyıce sudan gecırıyorum :)
     
  8. occaner
    Offline

    occaner Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    konya
    bende ton balıgını suzgece dokuyorum sonra buyuk bır catal veya kaşık ile iyice üzerine bastırıyorum.
    yağı epey suzuluyor ama tadında da bı kuruluk olusuyor :D
     
  9. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    Aylardir bu yontemi kullanirim
    Biraz yagi birakiyorum yoksa tadi iyi olmuyor
    Light ton o yuzden sevmiyorum, bu metod daha iyi geliyor
     
  10. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    bende konserve yerine normal balığı alıp yiyin diyorum. bir kilo balığı bi kaç konserve fiyatıne alırsınız. yapmanız gerekn tek sey dondurup saklamak. zamanı gelince mikro dalga cozmek. ondan sonra ister buhula , ister ızgara. balığın tipine ve sizin keyfinize kalmış. en son bu yontemi çiğurada uyguladım. kilosunu 25 tlden aldım. 1 kilo ton balığı konservesi almaya kalsanız (160 gr lık kutularda suzme agırlık 100 gr dır) 10 kutu ton almanız gerekecek. bunun alayı yağ. ustelik ayçiçek yağı :D lıgt bton cok pahalı astarı yuzunu gecer. neyse normal tondan 10 kutu almaya kalksanız ortalama 40 tl yapar. ee ne gerek var oyleyse tum bunlara. ben hesabı çipuradan yaptım. benim sisitemi sardalya hamsi karagoz vs balıklardan secerseniz alacağınız balığın kilosu 2-3 e cıkar cok daha karlı cıkarsınız sizde. iyi çalışmalar ...
     
    canavar bunu beğendi.
  11. wingman
    Offline

    wingman Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2010
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Balığı dilimleyip dondurmak mantıklı.. Peki balığı pişirdikten sonra parçalara bölüp buz dolabı poşetine koysak ve onu no-frost dolapta dondursak hergün bi parça çıkarıp yesek nasıl olur.. Yani piştikten sonra dondurup saklamak nasıl bir fikir sizce..
     
  12. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    onu hiç denemedim ama en iyisi pişirir pişirmez yemek. o zman daha lezzetli oluyor. yanınada bolca salata tuketin zeytin yağlı. ideal akdeniz tarzı beslenme yontemidir zaten.
     
  13. wingman
    Offline

    wingman Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2010
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Elbette pişirir pişirmez yemek daha lezzetli olur şüphe yok :) Ama işte devamlı hergün hergün pişirmekte zahmetli birşey hele birde öğrenci evinde olduğunuzu düşünün :) Aslında konserve yerine taze balık almak bana da mantıklı geliyor hem daha ucuza gelir hem ne yediğimizi biliriz hem de daha sağlıklı olur. ama işte birde zahmeti bulaşığı olmasa :)
     
  14. Tun4
    Offline

    Tun4 Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2010
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Öğrenci evim olsa yine iyi, yurtta kaldığımdan dolayı bir çok konuda elim kolum bağlı arkadaşlar. Yazın eve gidince burda öğrendiğim bir çok şeyi kesinlikle kullanırım ama yurtta olmuyor malesef.
     
  15. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    yağı lavaboya dokmeyın cevre ıcın cok zararlı onuda soylıyım belkı dokmeden once 1 kez daha dusunursunuz çöpe dokun yagını kırletmeyelım denızlerımı
     
    reebok95 bunu beğendi.
  16. gurkanisevic
    Offline

    gurkanisevic Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    dia light ton balığı ucuz ama bi tanesi 80 gr geliyor...20gr kadar protein var içinde...
     
  17. vesrap1234
    Offline

    vesrap1234 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2011
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Konservenin metal kapağını açtıktan sonra, o metal kapak ile konserve içindeki ton balıklarına tüm gücünüzle bastırarak yağı akıtın. En pratik ve kısa yol budur. :)
     
    ADANALI1980 bunu beğendi.
  18. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    38
    Duyarlılığın için çok teşekkür ederim kardeşim
    yağları asla lavaboya dökmeyin arkadaşlar

    mümkünse boş tenekede biriktirin. 3-5 lt olunca ücretsiz evinizden alıyorlar
     
  19. Rhea
    Offline

    Rhea Üye

    Katılım:
    14 Ocak 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    tabi alan kişinin kim olduguna dikkat etmek lazım. bu sekılde yag ları toplayıp restorantlarda kullanan cok kısı var.
     
  20. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    oklahoma dediğin doğru ama hergün balığı dolaptan çıkar buzunu çözdür. Sonra pişirmeyle uğraş pişerken evi kokutmasıda ayrı bi dert.

    Daha ekonomik olsun diyorsanız 1000 gr (net ne kadar tam bilmiyorum) superfresh ton balığı konservesi 15.39 tl. Açtıktan sonra cam kavanoza yağıyla beraber konularak buzdolabında 5 gün saklanabiliyor.
     
    Son düzenleme: 31 Mart 2011

Sayfayı Paylaş