Ton balığı ve gaz sorunu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Mücahid Yılmaz tarafından 31 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Mücahid Yılmaz
    Offline

    Mücahid Yılmaz Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Ton balığını programıma kattığım günden bu yana aşırı bir şekilde gaz sorunum var ağrılı olmuyor ama sürekli oluyor . ama sürekli ya hiç kesintisiz mide kısımlarından ilginç ilginç sesler falan :D ton balığı içerisinde ne var bunu tetiklicek antrenman günleri antrenmandan 2 saat önce haftada 3 kere yiyorum
     
  2. kaansahin
    Offline

    kaansahin Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2015
    Mesajlar:
    148
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yolunda
    Yer:
    Ankara
    Kişiden kişiye değişiyor bu gaz sorunları. Bende de yumurta akında olmuştu. Ama bir hafta düzenli şekilde tükettim artık eskisi gibi olmuyor.. mide alışıyor bir süre sonra..
     
  3. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ton balığının gaz yaptığını ilk kez duydum. Süt ürünleri tüketiyor musunuz, belki onlardan dolayıdır? Ya da laktoz içeren bir supplement kullanıyor musunuz?
     
  4. Mücahid Yılmaz
    Offline

    Mücahid Yılmaz Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Süt ürünleri tüketiyorum evet .
     
  5. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    İşte belki süte alerjiniz var, laktoz intoleransı yani. 2 gün süt ve süt ürünü (peynir, yoğurt, ayran, dondurma vs.) tüketmeden ton balığı yiyin bence, bakın asıl sorun balıkta mı sütte mi diye. Şu yiyecekler de gaz yapar:
    • Kızarmış gıdalar
    • Katkı maddesi olan gıdalar
    • Enginar
    • Kuşkonmaz
    • Fasulye
    • Brokoli
    • Brüksel lahanası
    • Lahana
    • Havuç
    • Karnabahar
    • Kereviz
    • Salatalık
    • Yeşil biber
    • Mercimek
    • Soğan
    • Sarımsak
    • Bezelye
    • Patates
    • Turp
    • Elma
    • Kayısı
    • Muz
    • Portakal
    • Şeftali
    • Armut
    • Kuru erik
    • Kuru üzüm
    • Arpa
    • Keten tohumu
    • Yulaf kepeği
    • Buğday
    • Bira ve şarap
    • Kola ve tüm gazlı içecekler
    • Meyve suları
    Gazın diğer nedenleri:
    • Yemeği acele ve hızlı yeme
    • Yemek sırasında çok konuşmaktan dolayı fazla hava yutma
    • Öğün atlama ve diğer öğünde fazla yemek yeme
    • Liften fakir beslenme
    • Gıda alerjisi
    • Sigara ve alkol kullanımı
    • Hareketsiz yaşam
    • Adet dönemleri ve gebelik
    • Mide çıkışını daraltan sorunlar, midenin sarkması, mide fıtığı, midenin fazla genişlemiş olması, sindirim salgılarının yetersizliği, mide bağırsak enfeksiyonları, bağırsakların gıdalara hassas olması, ülser, reflü gibi hastalıklar
    • Bazı ishal ilaçları
    • Stres
    • Sıkı giysiler
     

Sayfayı Paylaş