Testosteron Düşüklüğü?

Fazla yüzme, bisiklet ve hafif tempo koşu testosteron düşüklüğüne sebep olur. Bunun cinsellik problemlerine kadar yolu var.

In addition to the overall slowing of many of the body’s functions, long-term endurance training has been shown to lower testosterone levels. The drop can be especially dramatic in men, who have several-fold higher levels of testosterone than women do. As of yet, it’s unclear what the long-term effects of the reduced testosterone may be. Testosterone is important for maintaining libido, maintaining or increasing lean body mass and bone density, and supporting recovery among other functions.
[DOUBLEPOST=1439223902][/DOUBLEPOST]Kaynak : http://www.lifetime-weightloss.com/...s-cardio-become-too-much-of-a-good-thing.html

siz bu konu hakkında ne dusunuyorsunuz?

Yani yüzücüler, bisikletçiler vs iktidarsız olması lazım yazıya göre :) Bana pek mantıklı gelmedi ama bu sporlarla uğraşanlara sormak lazım.

Bi yüzücünin ağır idmanlarda 6000e kadar kalori alması gerekebiliyormuş. Sanırım Savaş Cebeci de dinlemiştim. Zannetmiyorum öyle bir şey olduğunu :) Ya da inanmak istemiyorum :D

Bu konuda herhangi bilimsel bir bilgiye sahip değilim fakat yüzmeden ilerleyeceğim
Yüzme bir antrenmanda tüm kas gruplarını çalıştıran tek antrenman türüdür ayrıca çocukluk yaşta yüzme sporu ile uğraşan bir birey tüm sporlara yatkın oluyor ve çalışan kas da testosteron üretimini tetikledigine göre bu saçma bir haber olarak düşünüyorum ben

Fakat belki günlük alınması gereken besin değerlerinin altında kalınmasına bağlı olabilir çünkü yüzme gerçekten çok fazla kalori yaktıran bir spor

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uzun süreli kardiyolar sürekli yapıldığında vücutta kortizolu ciddi anlamda yükseltir,sebebi bu.

Bu kardiyo temposunu disiplinli biçimde devam ettirirseniz tıpkı ağırlık çalışması gibi dolaşım ve sinir sistemine yükleme olur.Kortizol gittikçe yükselir.Vücut alışkın değilse dengeleyemez,bu durumda da uzun vadede testosteron düşer.

Bunu engellemenin tek yolu çok iyi beslenmektir,ancak düşük kalori yanı yetersiz besin alırsanız bu dengesizlik mutlaka kaçınılmaz olacaktır.

Not: Sinir sisteminin ve kalbin recoverysi daha geç olur.

Back
Yukarı