Tek Kol 25 Kilo

Vücut geliştirmeye başlayalı 6 ay kadar oluyor daha önce ağır işlerde çalıştığım için
yüksek ağırlıklardan başladım ve şimdi tek kol ile 25 kilo kaldırıyorum sizce bunun bana bi zararı olurmu yaşım 16

16 yasindasib tek kol 25 kilo derken boyun falan kac kilon kac bilmiyorum ama dambilmi calisiyorsun yani 25 illginc l

istersen 100kg kaldır
önemli olan düzgün yapmaktır, ağır olması 2. planda sonradan gelir

Vücudun daha önceden herhangi zor bir işle uğraşması veya çocukluktan kafasına göre kendisini zorlaması bile başlangıç olarak etki ediyor gerçekten. Ben küçükken bizim binanın önünde bahçenin şu asma demir mi ne deniyor tam bilmiyorum hep ona fln asılırdım bişiler yapardım ya küçükten baya bir meraklıydım :D Daha sonrasında şınav çekmeye başladığımda fln baştan direk ilk haftada 20lere çıktım. Mekikte çok iyi hatırlıyorum 7. sınıftayken 200 mekik çekiyordum :D Sonradan bu yaşa gelince 50ye düşmüştüm işte gene 1 haftada +100ü rahat 2. 3.ü sette yapıyorum :D Gerçekten küçüklükten yetişme çok faydası oluyor diye düşünüyorum.
Mesela bir ara da barfiks çekmeye merak salmıştım arkadaşımla ilk başladığımızda onunda babası halterci olduğundan biraz avantajlıydı ama ben genede ilk baştan 8i buluyordum :D
Neyse şimdi çok kaptırmayayım :) Arkadaşın dediği gibi adam daha önceden ağır işlerde fln çalışmış bence kaldırması normal bir zararı olucağını sanmıyorum çünkü zaten kolları ona alışmıştır. Ama 25 kilo ile 10 tekrar yapamıyorsan kiloyu düşür derim :)

25kg dambılmı vay be dostum gelişmen iyi olmus

25 kılo nede kullanıyorsun ama dumbell row ve dumbell chest press ıcın agır bır kılo sayılmaz 25 ama bıceps curl ıcın nızamı yapıldıgı takdırde buyuk bı kılo

Hareketi doğru yaptığın sürece keşke daha da ağır kaldırsan..

İnşallah sende bizim salondaki neredeyse en büyük dambılları alıp vücut geliştirme literatüründe yer almayan haraketler yapan çocuklardan değilsindir..

• Like
Reactions: Azi
Kaldırdığın ağırlığın artışından ziyade boy-kilo ve buna oranlı ölçülerinde olan gelişmeleri takip etsen daha faydalı olacaktır. Vücudunun fazla hile yaparak ağırlık artırma ihtimali mümkün çünkü.

Mesela Lateral Raise hareketini belki silkme gibi yaparak 20 kg ile yapabilirsin ama aslında nizami olarak 10 kg ile yapabiliyorsun. 20 kg ile yaptığın her tekrar egonu, 10 kg ile yaptığın ise kaslarını geliştiren bir tekrardır.

Nizami yaptığını zannetmiyorum , önemli olan nizami yapmak , belinden destek alarak biceps çalışsan ve fazla kaldırsan ne olacak , bilmeyenlere hava atarsın haha X kg kaldırıyorum diye bilen adam sana bir taraflarıyla güler . Ayrıca sakatlayabilirsin kendini nizami olmayan hareketlerde

bıceps curl ile yapıyorum beni sadece son setteki son 2 sayı zorluyor onun dışında
zorlanmıyorum
belinden güç aldıgını ve nizami yaptıgını sanmıyorum dostum

Eğer doğru yapılıyorsa sorun yok. Ne de olsa boy uzamanı filan engelleyecek bir hareket değil. Senin yerinde olsam salonda ki hocadan gözlemlemesini rica ederdim. Nizami yapıp yapmadığın konusunda.

Back
Yukarı