Tek Elle Şınav ( 12-13 tane)

Maşallahın var kaç aydır evde çalışıyorsun. Temel mi yapıyorsun? Yani belli bir müddet sonra salona başlayacak mısın?

Ben 5 ay fazla bilinçsiz temel yaptım ama genetik iyi olduğu için şınav çeksen göğüs şişiyordu.

Sana tavsiyem çevrenden(apartmanından vs.) bir kankanı, arkadaşını bul. Evde beraber çalışın. Sırtınıza katabileceğiniz ağırlık varsa katın(plaka) yoksa arkadaşın sırtından düzgün bir şekilde press yapabilir ya da sırtına tam ağırlığını vermeden oturabilir. Bacak için küçük bir çocuğu sırtına alabilir ve squat yapabilirsin. Ben bir süre öyle yapmıştım, ardından dambılları ellerimle tutup, o şekilde squat yapmıştım(ki hiç bir zaman dambılla çalışmadım. Biceps Triceps bölgem, sırt bölgem dahil) Öyle de olması gerekiyor, bir süre ağırlık kullanmadan, kendi ağırlığınla çalışmalısın(ve tabi yardımcının ağırlı ile de :) )

Şimdi sanıyorum ki normal nizami şınavda 40'ı rahatlıkla geçiyorsun. Eğer partner bulursan; sırtına ağırlık koyarak ya da partnerinin uyguladığı press ile max 8 tekrar çıkartacaksın. Kaç kg. olduğunu bilmiyorum, gördüğüm kadarıyla biraz daha kilo almalısın(5kg çok değil). Press veya plaka ağırlık sistemini mekikte de uygulayabilirsin.

Ben ayrıca her sene 4 ay yüzerdim(denizde akıntıya karşı), hemde çok iyi yüzerdim. Eğer yakınlarında yazılabileceğin bir olimpik havuz var ise kesinlikle yazıl ve vakit buldukça yüz. Sistemli yüz suya girip olduğun yerde kalarak yüzmek değil, sürekli ancak kısa dinlenme süreli yüzme...

Kesinlikle temel oluşturmak için yüzme sporu çok işe yarıyor, her adele ayrı ayrı çalışıyor, max yorulma sağlanıyor.

Örneğin etrafında yüzebileceğin bir havuz var ise ve sen haftada 4 gün antrenman yapıyorsan, aradaki boşluklarda da yüzebilirsin.

Benden bu kadar, çok başarılısın, aklıma hiç tek elle şınav, 2 parmakla şınav çekmek gelmedi. Bildiğim nizamiden ve dar tutuştan dışarıya hiç çıkmadım. Senin daha güzel bir temel hazırlayacağını düşünüyorum. İyi günler

5 ayım olucak yakında.Salona yazılmayı düşünüyorum.Tavsiyelerin için çok sağol .Ben yanlız çalışmayı seviyorum :)

Normal nizami şınav son zamanlar çekmiyorum.Amma elmas şınavda 40 geçiyorum.Ben rusların dilini pek bilmediyim için salona,olimpik havuza v.s yazılmakda problemlerim oluyor ondan zaten evde çalışıyorum.Güzel tavsiyelerin için bir daha teşekkür ederim:)Bence sende şınav çeşitlerin denemlisin.İyi günler.

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=-8sd68PLO04[/YOUTUBE]

video çekerken şanssızlık oldu ancak 2 parmakla şınav çektiyim yer görünüyor aslında davamında tek yumruk,5 parmak,psuedo,el çırparak şınav çeşitleride vardı..

tebrikler gerçekten zor benim de denediğim bi haraket bu ama 2 çeksem 3.ye kaldıramıyorum kendimi yerden :D devamlılıkla ilgili tabi güç de istiyor yüksek oranda.. 30 40 50 lerini de görürüz inş :)

Yorumları filan okudum merak ettim şimdi :) verdiğin 2 videoda açılmıyor...

Madem video yok konuyu kaldırsınlar :) Biz mi çekip koysak acaba :D

arkadaşlar bu değilde bizim salonda bi abi var full güç çalışıyo tipe bakın hiç öle vucudu yok body ci gibi ama tek el 35 tane şınav çekiyo :0

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=4bo2CmwxRTU&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

yeni videom,tek el iki parmak şınav..

tek el 40 üzeri şınav çeke biliyorum ama nizami olmuyor.

Son düzenleme:
:D iyisin...Bende 10-12 anca :D pek tek el denemediğimdendir...

tebrik ederim. bu tür harektlerde vücut ağırlığı ve esnekliği önemli adaleler kalınlaşınca kilo ağırkaştıkça yapılması zorlaşıyor. beliniz çok ince sizde gayet fitsiniz tekrar tebrik ederim ve sakatlanmamaya bakın halı kayıyor:)

:D iyisin...Bende 10-12 anca :D pek tek el denemediğimdendir...

üzerinde ağırlıkla yap o zaman sayısın artıra bilirsin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:03 ----------

tebrik ederim. bu tür harektlerde vücut ağırlığı ve esnekliği önemli adaleler kalınlaşınca kilo ağırkaştıkça yapılması zorlaşıyor. beliniz çok ince sizde gayet fitsiniz tekrar tebrik ederim ve sakatlanmamaya bakın halı kayıyor:)

bu halıda moralimi bozdu zaten ne zaman şınav çeksem kayıyor

üzerinde ağırlıkla yap o zaman sayısın artıra bilirsin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:03 ----------

bu halıda moralimi bozdu zaten ne zaman şınav çeksem kayıyor

hehe bozma moralini halıyı şınav çekerken kaldırırsın sorun kalmaz. tek elle tek parmakla falan şınav çekerken sakatlanmanı istemeyiz. tedbirli olmak lazım.

ben tek elle çekerken belime inanılmaz bir ağrı giriyor bunun sebebi nedir acaba. ağrı sebebiyle 6-7 anca çeekbiliyorum ama iki el alkış yaparak 25 max çekebiliyorum

elmas şınav 30 tane çekiyorum bende o kadar zor gelmiyor bana bu kadar ilgi büyükse bir video bende yapıyım. :D

tek el iki parmak bende cekiyorum önemli olan bacak kasları ve denge o harekette biraz daha bacaklarını ve kalcanı düz tutarsan kırmadan bir tane bile yapsan daha estetik görünür emin ol basarılar

Ben tam indiğimden herhalde kalkarken yamuluyorum düşecek gibi oluyorum . Nizami şekli böyleymiş demek ki o zaman tekrar denemek lazım. 5 tane çekebildim ancak ben göğüsü yere değdirecek kadar iniyordum. Yarın deneyeceğim ama sanmıyorum senin kadar yapabileceğimi. Çok başarılısın.

Back
Yukarı