lotsofquestions
Üye
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim,
Bu hafta ilk kez beslenmeye ve spora başladım, yani ikisini de düzenli yapmaya ilk kez kararlıyım. Ama şu tavuk konusunda kafamı kurcalayan bir mesele var.
Mesela geçen 2 kutu tavuk göğsü aldım, toplam 1 kilo. Bunların birini buzluğa attım, ona hala dokunmadım hiç, diğerini yukarda sıfır derece bölümü var oraya koydum. Birgün sonra sıfır derecedeki kutunun içindeki göğüsün yarısını yemek yapıp yedim, kalan yarısını da kutusuyla beraber tekrar sıfır dereceye koydum. Sonra da birgün sonra kalan yarısını dolaptan çıkardıktan sonra biraz kokmaya başladığını gördüm. Yani böyle bu şekilde saklamaya devam edersem bir şey olacağından korkuyorum, bugün yaptım yedim gerçi tadı fena değildi ama.
Bu konuya bir çözüm arıyorum. Yani mesela bir kutu 500 gramlık tavuk göğsünün yarısını birgün diğer yarısını diğer gün tüketerek gitmek istiyorum ama saklama konusunda sıkıntı yaşayabilirim. Siz nasıl saklıyorsunuz? Bir kutuyu aynı gün pişirip tüketiyor musunuz yoksa?
Bu hafta ilk kez beslenmeye ve spora başladım, yani ikisini de düzenli yapmaya ilk kez kararlıyım. Ama şu tavuk konusunda kafamı kurcalayan bir mesele var.
Mesela geçen 2 kutu tavuk göğsü aldım, toplam 1 kilo. Bunların birini buzluğa attım, ona hala dokunmadım hiç, diğerini yukarda sıfır derece bölümü var oraya koydum. Birgün sonra sıfır derecedeki kutunun içindeki göğüsün yarısını yemek yapıp yedim, kalan yarısını da kutusuyla beraber tekrar sıfır dereceye koydum. Sonra da birgün sonra kalan yarısını dolaptan çıkardıktan sonra biraz kokmaya başladığını gördüm. Yani böyle bu şekilde saklamaya devam edersem bir şey olacağından korkuyorum, bugün yaptım yedim gerçi tadı fena değildi ama.
Bu konuya bir çözüm arıyorum. Yani mesela bir kutu 500 gramlık tavuk göğsünün yarısını birgün diğer yarısını diğer gün tüketerek gitmek istiyorum ama saklama konusunda sıkıntı yaşayabilirim. Siz nasıl saklıyorsunuz? Bir kutuyu aynı gün pişirip tüketiyor musunuz yoksa?