Tavukları nasıl saklıyorsunuz buzdolabında?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve lotsofquestions tarafından 9 Kasım 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. lotsofquestions
    Offline

    lotsofquestions Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2018
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim,

    Bu hafta ilk kez beslenmeye ve spora başladım, yani ikisini de düzenli yapmaya ilk kez kararlıyım. Ama şu tavuk konusunda kafamı kurcalayan bir mesele var.

    Mesela geçen 2 kutu tavuk göğsü aldım, toplam 1 kilo. Bunların birini buzluğa attım, ona hala dokunmadım hiç, diğerini yukarda sıfır derece bölümü var oraya koydum. Birgün sonra sıfır derecedeki kutunun içindeki göğüsün yarısını yemek yapıp yedim, kalan yarısını da kutusuyla beraber tekrar sıfır dereceye koydum. Sonra da birgün sonra kalan yarısını dolaptan çıkardıktan sonra biraz kokmaya başladığını gördüm. Yani böyle bu şekilde saklamaya devam edersem bir şey olacağından korkuyorum, bugün yaptım yedim gerçi tadı fena değildi ama.

    Bu konuya bir çözüm arıyorum. Yani mesela bir kutu 500 gramlık tavuk göğsünün yarısını birgün diğer yarısını diğer gün tüketerek gitmek istiyorum ama saklama konusunda sıkıntı yaşayabilirim. Siz nasıl saklıyorsunuz? Bir kutuyu aynı gün pişirip tüketiyor musunuz yoksa?
     
  2. lpr2411
    Offline

    lpr2411 Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2017
    Mesajlar:
    241
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    günlük olarak da paketten çıkartıp hazırladığım oldu , örneğin 750 gr paketi 250 grden 3 er günde yediğim de oldu. Hepsini haşlayıp parça parça aldığım da oldu. Dikkat ettiğim şey paketin üstünde yazan tarihin geçmemesi sadece.
     
  3. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    200-300gr lık parçalar halinde buzluğa atıp, yiyeceğin zaman düdüklüde haşlayabilirsin, 500 gr ı tek seferde pişirip 2 akşamda yiyebilirsin. Hava almayacak şekilde alt kısımda ki 0 derece bölümünde de 1 günden bişey olmaz tahminimce ama gene de çiğ halini buzlukta saklamakta fayda var bence.
     
  4. lotsofquestions
    Offline

    lotsofquestions Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2018
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Buzluktan çıkarınca hiç çözdürmeden doğrudan haşlamak doğru olur mu hocam?

    Bir de hava almayacak şekilde derken, buzdolabı poşetine filan mı sarmam lazım iyice?
    --- Mesaj birleştirildi, 9 Kasım 2018 ---
    Mesela bir tanesinin tarihi yarın geçiyor diyelim ama buzlukta bekliyor, onu 3 gün sonra çıkarıp yemek yaparak sorun olmaz değil mi? Buzlukta bekledikten sonra tarih pek önemli değil yani.
     
  5. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Genelde çözülmesini bekleyecek zamanım olmuyor düdüklüde o şekilde pişiriyorum. Hava almayacak derken evet poşete koyduktan sonra iyice havasını alıp tabiri caizse vakumlayıp ağzını bağla yada vakumlu saklama kapları var o da olur.
     
    lotsofquestions bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş