Tavuk Yemekten Gıdaklamaya Başlıcam

Beyler günde 500 gr tavuk tüketiyorum içim dışım tavuk oldu artık kırmızı et denedim onunda tavuktan bir farkı yok yani alternatif olarak tavuğu nasıl farklılaştırabilirim ? Ben tavada kızartıyorumda aynı şeyi yemekten gına geldi beyler yardımlarınızı bekliyorum :)

Kızartmak ? Yağda mı kızartıyorsun :( pane harcı kullan dene 2 tavuk arasına 1 dilim light kaşar dene doğrayıp sote dene yaratıcı olabilirsin

Tavuk yedigin tavukegil onlar pilic ve normal tavuklar icin verilen degerin yarisi bile yok sana tavsiyem hindi gogusu kimseye soylemezdim :) bende bu sorunu yasadim hindi gogusunun fitayi tavuktan 3 4 tl daha fazla bi kere dene pisman olmazsin.

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

konu açılmışken
hindi göğüsün pişirilmesi nasıl oluyor ben tavuk göğsünü 2-3parçaya bölüp direk yağsız tavaya atıyorum hindide bu şekilde pişermi

Günde 1 kg tavuk göğüsü yiyeyn biri olarak aynı dertten bende muzdarip olmuştum benim sana tavsiyem göğüsü önce haşla sonra suyunu süz ardınadan tavaya iki yemek kaşığı soya sosu dök o sosta kızart suyunu çekinceye kadar tabiri cahizse cazırtlasın ardındada afiyetle ye son dört aydır bu şekilde tüketiyorum halen bıkmış değilim sende bir dene eminim hoşuna gidecektir.Bu arada tavuğun alternatifi yok ne yazıkki yemesen gelişmezsin kırmı et pahalı hindi eti her yerde yok ki benim gibi günde bir kilo tüketicem desen fiyatından haberim yok ama eminim tavuktan pahalıya gelir balığı denesen sen bilirsin ama ben onuda yiyemiyorum bir tek ton balığı hoşuma gidiyor onuda günde bir kg tüketmeye çalışsam kırmızı ettende pahalıya gelir o yüzden ölene kadar yaşasın tavuk diyorum :)

ben tavuğu bimden alıyorum hep gözüme hindi eti çarpıyor ama cesaret edemedim hem tadından hemde biraz yağ oranı fazla tavuğa göre
tavuk konusunda tavsiyem ben tavuğu yağsız tavada yapıyorum ocağı kapatmama 1dakika kala tavaya közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberi ince ince doğrayıp atıyorum
şöyle 1dakika tavukla beraber patlıcan biberi karıştırıp yiyorum arada alternatif olarak güzel gidiyor

Günde 1 kg tavuk göğüsü yiyeyn biri olarak aynı dertten bende muzdarip olmuştum benim sana tavsiyem göğüsü önce haşla sonra suyunu süz ardınadan tavaya iki yemek kaşığı soya sosu dök o sosta kızart suyunu çekinceye kadar tabiri cahizse cazırtlasın ardındada afiyetle ye son dört aydır bu şekilde tüketiyorum halen bıkmış değilim sende bir dene eminim hoşuna gidecektir.Bu arada tavuğun alternatifi yok ne yazıkki yemesen gelişmezsin kırmı et pahalı hindi eti her yerde yok ki benim gibi günde bir kilo tüketicem desen fiyatından haberim yok ama eminim tavuktan pahalıya gelir balığı denesen sen bilirsin ama ben onuda yiyemiyorum bir tek ton balığı hoşuma gidiyor onuda günde bir kg tüketmeye çalışsam kırmızı ettende pahalıya gelir o yüzden ölene kadar yaşasın tavuk diyorum :)
ölene kadar tavuk :D tamam denicem abi saolasın tarif güzelde soyadaki tuz biraz tehlikeli değilmi :D

Bende soslar ve baharatlar aldim bu sebeple.Köri,kimyon,soya sosu(tuzludur),kekik ve pul biberle tadlandirabilirsin. Mesela bir tabaga ufak ufak dogra tavugu
Biraz süt biraz pul biber,karabiber,istersen renk versin diye birazda salca koy,biraz zeytin yagi koydugun tavada sotele,pismesine yakinda kekik ve tuz dök.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ölene kadar tavuk :D tamam denicem abi saolasın tarif güzelde soyadaki tuz biraz tehlikeli değilmi :D
Abicim soyoda tuz senin yapmış olduğun diet'e bağlı.Kaldıki tuvuğa kullanacağın miktar ya bir yemek kaşığı yada iki yemek kaşığı tahmini olarak ya 15 yada 30 ml.Eğer benim gibi vucuduna giren tuz oranı yanlızca yemiş olduğun tavuk göğüsünde olan soya sosundaki tuz kadar ise yeni diğer aldığın yediğin hiç bir şeyde tuz kullanmıyorsan bir sakıncası yok derim.Ama yok ben zaten pilavımı tereyağlı bol tuzlu makarnamı ketçaplı mayonezli bol yağlı yanındada bir beyaz ekmekle yiyorum dersen soya sosunda tuz hak getire derim.

Tavuk yemek doğal beslenme açısından güzel,fakat antibiyotik vb.ilaçların en fazla yüklenildiği hayvan olması korkutucu..

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bende artık farklı arayislar icindeyim, denemedigim kalmadı. Citir pane harciyla az yagda kizartinca iyi oluyor.
Son zamanlardaki favorimse Knor sarimsakli tavuk sosu, soslayip mikrodalga firinda orta derece 13dakikada oyle bi oluyorki sanki tavuk degilde bal yiyosun bal :)

Yazdıklarınızı okudum ve bu durumdan artık bende sıkıldım. Yazdıklarınızı tek tek deneyeceğim. Yarın ki göğüsleri soteleyeceğim, farklı tatlara varmanın zamanı geldi.
Herkese teşekkür ederim. ;)

Ben zararli olduğunu duymadim hic, internettede zararli olduguna dair bilgi yok. Hem o kadar ayrintiya girersek tamamen dogal bisey yememiz zaten çok zor. Sosdan zarar geliceni dusunmuyorum knorun soslarini kullaniyorum. Ictigimiz su yedigimiz tavuk meyveler vs bircok sey tamamen dogal degil zaten, sosdanda buyuk bi zarar gelmez herhalde.[DOUBLEPOST=1400761183][/DOUBLEPOST]Bence fazla ayrintiya girmemek gerekir. Yoksa insan kafayı yer, olimpiyatlara hazirlanmiyoruz neticede

200 gram tavuk göğsü, 1 domates, 1 biber, az da kekik ve pul biber. Bunları hepsini çok az yağlı bir tavada soteledik mi tadına doyum olmuyor.;)
Afiyet olsun.

Back
Yukarı