Tavuk gercekten 23 gr protein mi?

Tavuk gogsunu kastediyorum.Yedigimiz tavuklarin fabrikasyon olmasi insani boyle dusunduruyor. Sagda solda da zaten boyle tavuklarin besin degerlerinin dusunuldugu gibi olmadigi, degerlerin düsük oldugu soyleniyor. Gunde 300 gr tavuk, haftada 500 gr kirmizi et yiyorum. Boyle bir beslenmeye gelisim de yavas gibi geliyor. Gerci ektomorfum orasi ayri.

Bu konuda bilgisi olan var mi?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Hocam ya sen beni anlamadin ya da ben seni anlamadim. Bu degerlere ulasmak degil mesele. Zaten bunlari biliyoruz. Tavuk gogsu 23 gr protein icerir dendiginde bu fabrikasyon tavuklar icin mi yoksa saglikli bir sekilde gezerek buyuyen bir tavuk icin mi gecerli? 45 gunde buyuyen bir pilic bu degerleri tasiyamaz gibi geliyor bana

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
bir belgeselde izlemiştim dışarda doğal olarak yumurta yapan tavuk ile sanayide kapalı ortamda yetişen tavuk yumurtası labaratuar testlerinde protein suplament değerlerinde her ikisi arasında hiç bir fark yokmuş belkide ticari bir belgesel bilemicem
piliçler hareketli hayvanlar kapalı yerde hareketsiz yetişen piliçler vücutlarında toksinleri tutar sindirim sistemlerini bloke etmek için verilen gıdaları hızlı bir şekilde emilimlerini sağlamak için antibiotik ve diğer kimyasal ilaçlarla ile büyütüyolar buda pilicin etine geçmekte aynı şekilde insana geçiyo çevremizde obezite in artışı bu yüzden kanser vakaların çoğalması insanların yediği gıdalardan yeteri kadar vitamin mineral protein suplament almamasıdır buda bağşıklık sistemini güçsüz brakıp zararlı kanser hücrelerin çoğalmasını yani anlicağınız bu bir gıda terörü tr de yılda binlerce insan gıda yüzünden ölmektedir ve hiç bir önlem alınmıyor tüketici bilinci yok! bizim labaratuar testlerine ihtiyacımız yok doğa ana bize görme (etiketi okuma ve akıl) tat alma koku almak gibi duyular vermiştir iysini ve kötüsünü anlamak için herkez örnek olarak ekmeğin ii sini ve kötüsünü yemiştir farkınıda kolayca anlar bilinçli tüketici olursak üreticilere vereceğimiz en büyük ceza bu farkı anlayıp ürünlerini almamak olacak ozaman mecburen en iisini yapmak zorunda kalacaklar!
 
Dediğim gibi, aldığım tavuk göğüsleri tabakta. Çoğunuz bilir. Bu tavuklar 40-45 gün gibi bir sürede yetiştiriliyor. Olması gereken değerlere bu sürede ulaşabileceği insanın aklına yatmıyor.

Ntv'de ben de bir belgesel izlemiştim. İzleyen bilir. Adını unuttum ama sağlam bir belgeseldi. Kesin Discovery kaynaklıdır. Bunda değerler falan konu değildi. Direkt, günümüz endüstriyel gıda sektörü işleniyordu. Aralarında tavuk çiftlikleri de vardı. Amerika'da çekilmiş. Tavukların barınağı siyah tülden içerisi gözükmesin diye. Hepsi bir firma adına üretim yapan çiftlik sahipleri. Burada da olduğu gibi... Görüntü alınması yasak. Hatta bir çiftlik sahibi kadın bütün kuralları hiçe sayarak röportaj yapıp görüntü alınmasına izin verdi. Tavukların kimileri yürüyecek hali bulamıyor. Çünkü hareket etmeden belli bir ağırlığa ulaştığı için bacakları taşımıyordu. bildiğin sırt üstü dönmüş bir böcek gibi cebelleşiyor. Haliyle firma kadınla olan sözleşmesini feshetmiş...
 
Bende birşey farkettim. Memleketdr kendi tavugumuzun pismesi 1.5 saat sürdü ama burda satin aldigimiz tavuklar 5 dk sürüyor pişmesi
 
Hocam ya sen beni anlamadin ya da ben seni anlamadim. Bu degerlere ulasmak degil mesele. Zaten bunlari biliyoruz. Tavuk gogsu 23 gr protein icerir dendiginde bu fabrikasyon tavuklar icin mi yoksa saglikli bir sekilde gezerek buyuyen bir tavuk icin mi gecerli? 45 gunde buyuyen bir pilic bu degerleri tasiyamaz gibi geliyor bana

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam ben eklemeyı unutmusum benım yolladığım yurtdışı veriler arkadaşların dediği gibi köy tavuğu değil çiftlik tavukları tüketiliyor bu besin değerleride ona göre belirlenmiştir diye düşünüyorum :)
 
Belki protein oranı o olmayabilir. Ama sen kendi gelişimini az bulup bunu tavuğa yükleyemezsin.:))))

Beslenme çok önemli faktör işin % 40 ı ama %30 çalışma %30 dinlenmede var.
Sen işin % 40 'ını dört dörtlük yapıyor olabilirsin ama dinlenmende yada çalışma şeklinde de problem olabilir.
 
Belki protein oranı o olmayabilir. Ama sen kendi gelişimini az bulup bunu tavuğa yükleyemezsin.:))))

Beslenme çok önemli faktör işin % 40 ı ama %30 çalışma %30 dinlenmede var.
Sen işin % 40 'ını dört dörtlük yapıyor olabilirsin ama dinlenmende yada çalışma şeklinde de problem olabilir.

Hocam ben hayatımda bir forumu bu kadar okumamıştım. O yüzden sorunun kaynağına inmek istiyorum. Dinlenme ve çalışma daha kolay yapılabilecek işler. 12-1 gibi yatıyorum. Haftada 4 gün çalışıyorum. Hareketlerin orijinal isimlerini, formunu biliyorum.

Geriye sadece beslenme kalıyor ki bir ekto için en büyük mesele bu. Göbeğe dikkat etmek, proteini tutturmak, kilo almak vs... Kırmızı etten bu kadar şüphelenmiyorum ama tavuktan her daim şüphe etmek gerekir.[DOUBLEPOST=1400839329][/DOUBLEPOST]Bir de şunu eklemek isterim. Günde 300 gr tavuk yiyip bundaki proteinin 23x3=69 gr protein olduğunu düşünürsek ama diğer yandan da oranın o olmadığını ve haliyle daha az protein alındığını hesaba katarsak uzun vadede bana etkisi olacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Tavugun her bölgesi de ayni protein degerine sahip degildir.fazla kasmadan ortalama 20 gr dan hesap edin.yani günde en fazla 500 gr tavuk yiyorsunuzdur ondada bu 3 gr lik fark 15 gr apar,bu oranda ne rezil eder nede vezir.
 
bu arada etin pişmiş değerini hesaplayın. pişmemiş etle pişmiş et arasında 200-300 gr fark oluyor.

Degerler cig duruma gore hesaplanmiyor mu zaten normalde? Butun besinlerde boyle diye biliyorum ben. Besin suyunu cekse de protein orani korunuyor diye yazilir burada.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
bu arada etin pişmiş değerini hesaplayın. pişmemiş etle pişmiş et arasında 200-300 gr fark oluyor.

Degerler cig duruma gore hesaplanmiyor mu zaten normalde? Butun besinlerde boyle diye biliyorum ben. Besin suyunu cekse de protein orani korunuyor diye yazilir burada.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
çiftlik tavuğu tabi ki de hiç bir zaman köy tavuğunun yerini tutmaz ama TAT olarak tutmaz.. besin değerlerinin çokta farklı olmadığıyla alakalı bir sürü makale ve araştırma var, arkadaşın dediği gibi bu araştırmalar belkide ticaridir ama sonuçta bu sporu bu araştırmalar makaleleri ve belgeseller doğrultusunda yapıyoruz, öyle düşünecek olursak marketten aldığımız peynirin üzerinde yazan değerlere de inanmamamız lazım. ama inanıyoruz işte.. en fazla farkedeceği 3 gram olsun onuda telafi edersin zaten..
 
100 gramını 150 gramını hesaplamayın alın güzelce bütçeniz doğrultusunda tavuk göğsü antreman sonrasında güzelce yiyin ben gramaja çok takılmıyorum,önemli olanın yağı az,karboyu gerektiği kadar almak olduğunu bilirim. yanlış anlamayın dediğimi yapabilecek bi tarzım yok. çok takılmak motivasyonunuzu etkileyebilir gibime gelmekte.
 
Dediğim gibi, aldığım tavuk göğüsleri tabakta. Çoğunuz bilir. Bu tavuklar 40-45 gün gibi bir sürede yetiştiriliyor. Olması gereken değerlere bu sürede ulaşabileceği insanın aklına yatmıyor.

Ntv'de ben de bir belgesel izlemiştim. İzleyen bilir. Adını unuttum ama sağlam bir belgeseldi. Kesin Discovery kaynaklıdır. Bunda değerler falan konu değildi. Direkt, günümüz endüstriyel gıda sektörü işleniyordu. Aralarında tavuk çiftlikleri de vardı. Amerika'da çekilmiş. Tavukların barınağı siyah tülden içerisi gözükmesin diye. Hepsi bir firma adına üretim yapan çiftlik sahipleri. Burada da olduğu gibi... Görüntü alınması yasak. Hatta bir çiftlik sahibi kadın bütün kuralları hiçe sayarak röportaj yapıp görüntü alınmasına izin verdi. Tavukların kimileri yürüyecek hali bulamıyor. Çünkü hareket etmeden belli bir ağırlığa ulaştığı için bacakları taşımıyordu. bildiğin sırt üstü dönmüş bir böcek gibi cebelleşiyor. Haliyle firma kadınla olan sözleşmesini feshetmiş...


selam,

belgeseli biraz izledim ben de, Food Inc., Gıda Aş. diye geçiyor
video olarak biçok yerde var
 
Back
Yukarı