Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar Forumun gizli takipcisi olarak yorum atmayan konu açmayan birisiyim mesaj sayımdan da anlaşılabileceği gibi. Forumda araştırma yaptım fakat kayda değer bir bilgi buldugumu söyleyemeyeceğim. Asıl konuya gelecek olursak ; 120 gr tavuk göğüsünde 28.3 gram protein var bilindiği üzre. 120 gram tavuk göğüsünü kızarsak (yağsız tavada) ya da haşlasak 120 gram içindeki nem miktarı düştüğünden dolayı et büzüşüyor 120 gramdan atıyorum 90 grama düşüyor şimdi aklıma takılan olay şu arkadaşlar benim 120 gram tavuk göğüsündeki bulunan 28.3 gr. protein pişmiş 90 gr tavuk göğüsünde de bulunuyor mu ? yoksa bu protein değeri düşüyor mu ? düşüyor ise ne kadarlık bir düşme söz konusu ? ayriyeten konu ile alakasız olacak ama geceleri uyumadan önce nasıl beslenmeliyiz bunuda basit bir şekilde anlatırsanız cok sevinirim bu konudada pek bir bilgim oldugu söylenemez Yorum yapan, yapmayan herkese teşekkürlerimi sunar, iyi forumlar dilerim.
Tavuk ve herhangi bir et turevi pistigi zaman icindeki suyun bir kismi buharlastigi icin agirligi duser fakat besin degerinde de bir degisiklik olsa bile bunun cok fazla olmayacagi gorusundeyim. Geceleri bos mideyle uyumani tavsiye ederim gh salinimi acisindan. Yatmadan 1-2 saat once yemegi kesmelisin. Son ogununde yogurt, peynir turu seyler tuketmen yavas sindirilen casein proteini olacagi icin daha iyi olur diye dusunuyorum.
Arkadaşlar birazcık araştırma yaptım forum dışında edindiğim bilgilerden yola cıkacak olursam takipteki arkadaşlara da yardımcı olması amacıyla Tavuğu pişirirken; pişirme yöntemi ve koşullarına bağlı olarak bazı vitaminler kaybolabilir. Bu nedenle pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerekir: *Etler hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin hafif veya orta ateşte, uzunca bir sürede pişirilmelidir. Aksi takdirde çok yüksek ateş et proteinlerini katılaştırarak suyunun kaybına ve lezzetinin azalmasına neden olur. *Yüksek ateşte pişen etlerin protein ve bazı vitamin değerlerinde bir miktar azalma olabilir. En çok zarar gören B1 vitaminidir. Izgara yapılan etlerde, etten damlayan sularla B12 vitamini ve folat kayıpları da olur. *Vitamin B6 ve pantotenik asit, pişirme suyuna geçerek azalabilir; bu sebeple tavuk suyunu dökmeyin. Besin değeri açısından zengin bu suyu değerlendirin. *Tavuk etini ızgarada kömürleştirmeyin, alevle temasını engelleyin. Haşlama ve ızgara yapılarak pişirilen tavuk etinin sindirimi, yağda kızarmış haline nazaran daha kolaydır. Kendi çapımda yeterli bir araştırma yaptığımı umuyorum takipteki arkadaşlar yararlanabilirler. bu yöntemler dahilinde pişen tavuk etiniz cok az protein kaybına uğrayacaktır. Ve son olarak gece yatmadan önce 3 kaşık lor peyniri + 4 kaşık yoğurdu karıştırıyorum (1 kaşık lor ortalama 10 gr ve 1.7 gr pro içeriyor) antenmandan sonra gelip bunları yiyor ve 1 bardak süt içiyor yatıyorum yeterli olurmu acaba ?
Gece Yatmadan Yiyebileceginiz En güzel besin lor peyniridir.Gece boyunca sizi idare edecektir. Beni Sıcacık Şefkati ile Kollarına alan, ihaneti Yalanı Tattırmayan Tek Aşkım Spor.
Çok ahım şahım bilgilere sahip bir insan değilim fakat antenmandan hemen önce ve sonra tavuk önermem çünkü sindirim süreleri ant öncesi ve sonrası için yeterli olmadığını düşünmüyorum. Whey proteinler 1 saatte sindiriliyor sanırım o bakımdan ant sonrası kullanımı ideal fakat tavuk (haşlanmış) tam 4 saatte sindiriliyor ant dan 3.5 4 saat önce alınması normal olabilir fakat dediğiniz şekilde alınması bana soracak olursanız mantıklı gelmiyor ki ayriyetten kızarmış tavuk da tamı tamına 7 saatte mide tarafından sindiriliyor akşam lor peyniri yerine tüketilebileceğini düşünüyorum. Bu mesajımda yazdığım bilgiler pek bilinmiyor sanırım sürekli forumda aynı hata yapılıyor ; ant sonrası tavuk öneriliyor. Bence yanlış bir düşünce ama bende kesin bilgi veremiyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin // İyi Forumlar. Sağlıklı Günler.