Tatile Gidecem Performansım Düşermi ?

ARkadaşlar Haziranda 1 ay Yada 15 Gün Tatil Yapmayı Düşünüyorum Bu 1 Ay Bırakırsam Kas Kaybı Olurmu Yada Performans Düşermi Tatile Gittiginizde Nasıl Bir Yol İzliyorsunuz ? Tecrübesi Olanları Bu Başlığa Bekliyorum ...

Benim tavsiyem bol bol yüz, beslenmene dikkat et. Tatil iyidir. Dinlendirir. Hatta bu dinlenme kaslarına yarayabilir. Geri döndüğünde daha iyi olabilirsin. Kas kaybı ya da performans düşeceğini zannetmem ama tekrar başladığında bir iki gün hamlık ağrısı çekebilirsin. Hepsi bu kadar. Tatil yaparken bunları kafaya takarsan, boşu boşuna tatilini zehir edersin. Eğlenmene bak, zihnini boşalt. ;)

Ben genelde tatilde kardio ya önem veririm. Sabahları veya akşamları koşarım o kadar. Bence denemelisin. kas kaybı olması dorun değil toparlarsın asıl kötü olan kalbinin ve akciğerlerinin performansının düşmemesi. Benim tatil yaptığımda asıl dikkat ettiğim bu. Zamanında çok kötü etkilemişti beni. Bİr tatil dönüşü antreman yaptığımda resmen kalbim kan pompalamıyor, akciğerlerima hava girmiyor gibi hissediyordum.

bnde yazın büyük ihtimalle en az 1 ay ara vericem. ama deniz var ve hergün fazlasıyla yüzmeyi planlıyorum üstelik basketbolda oynayacağım. protein + karbonhidrat alımımı iyi bi şekilde yaparsam çokda fazla hamlamayız herhal.

şınav falanda çekerim + evde imkanlarla kol da çalışırım.

Back
Yukarı