Badboy9119 bakın çok güzel bir noktaya parmak bastınız işte. Bu ürünler peynir altı suyundan yapılıyor ve ineklere hormon veriliyorsa diyorsunuz. Evet bu bir ihtimaldir. Hemde büyük bir ihtimaldir. Ama burada gözden kaçan nokta zaten o ineğin biz etinden, sütünden yararlanıyoruz. Yani protein tozundan almasak bile o maddeleri normal beslenmemizden alıyoruz. O zaman supplementleri suçlamakta gereksiz geliyor bana.
Birde şunu da belirtmek istiyorum. Bizim halkımız malesef dozunu bilmiyor. Yani bunların adı ek besin. Ana besin gibi tüketmek niye ? Dozunda kullanılırsa bence hiç bir şey olmaz. Tabi bu protein tozları için geçerli. Misal siz N.O ürünü alırsınız kalpte vardır, o zaman sorun yaşamanız normaldir. Ki bunun için zaten uyarıyorlar. Sonra o kişi gidip suçu supplementte atıyor.
Bunun dışında şu da var bazı supplementlerin ciddi anlamda yararları üniversiteler tarafından belirleniyor. Bir sürü araştırma yapılıyor. Ama şunu da demiyorum evet bu araştırmalar ileride değişmez diye. Evet değişebilir. Günümüzde bile önceden sağlıklı denilen neler sağlıksız olduğunu yeni yeni öğreniyoruz